Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Shakki Suomessa ja maailmalla
Asko Hentunen
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Touko 2010 12:26

Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Asko Hentunen » 26 Marras 2021 16:38

Poistettu.
Viimeksi muokannut Asko Hentunen, 11 Joulu 2021 23:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Shakkiareena-HSL
Viestit: 281
Liittynyt: 27 Maalis 2015 19:53
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Shakkiareena-HSL » 28 Marras 2021 12:25

Katson tässä ja nyt tarpeelliseksi oikaista virheellisen legendan Helsingin Shakkiliiton tavasta jättää hoitamatta taloudellisisa velvoitteitaan. Kuulin jo loppukesästä tällaista väitetyn, mutta pidin tuolloin asiaa vain esimerkkinä shakkihallinnon ajoittain hieman bysanttilaisesta tavasta toimia ja annoin asian olla, koska koronatauon katkaisema toiminta oli taas SSL:n heräämisen tuloksena mahdollista startata ja tärkeämpääkin tehtävää siis oli.
Syyskuun 2021 loppuun alivuokralaisena Shakkiareenalla operoinut HSL on maksanut sovitut vuokraosuutensa SSL:lle kuukausittain kunnes maaliskuussa 2020 alkaneen koronapandemian pitkittyessä syntyi tarve vuokranalennusneuvotteluihin, joita käytiin päävuokralaisen SSL:n ja bridgeväen kesken.
Tässä ymmärrettävästi kului aikaa, mutta kun kohtuulliseen tulokseen vihdoin päästiin ja se allekirjoittaneen tietoon saatettiin, maksoin HSL:n osuuden toukokuussa 2021.
Samoihin aikoihin tuli selväksi, että sekä SSL että HSL ovat menossa ns. poikki syksyyn mennessä tulojen romahtamisen takia, joten Shakkiareenan vuokrasopimus jouduttiin pitkin hampain irtisanomaan.
Koronatilanteen mm. rokotusten ansioista helpotttaessa kävi ilmeiseksi, että pk-seudun shakinharrastajat tarvitsevat edelleen yhteisen toimipaikan erilaisia shakkitapahtumia varten.
Pk-seudulla asuu kuitenkin osapuilleen puolet nykyisistä n. 700 lisenssinhaltijasta ja lähishakin harrastajasta. Toki Shakkiareenalle ovat aina Tervetulleita muutkin kuin lähiseudun harrastajat tyypillisesti JSM-otteluiden, mutta myös monien muiden tapahtumien yhteydessä.
Puheenjohtajamme Tomi Veteläinen neuvotteli aktiivisesti tapahtumakohtaiseen laskutukseen perustuvan sopimuksen Suomen Bridgeliiton kanssa, (koe)ajalle 1.10.-31.12,2021. Sopimus esiteltiin ennen hyväksymistä myös jäsenseuroille ja muille sidosryhmillemme - mm. kustannuksiin merkittävästi osallistuvalle SSL:lle syyskuussa. Uusi hyvä ja vähemmän hallinnollista sälää generoiva sopimus on raamitettu, mutta tuoreimmat uutiset virusmutaatioiden aiheuttamista uhkakuvista tulevat aiheuttamaan ylimääräisiä haastetta myös Shakkiareenan 11. toimintavuodelle. Harjoiteltu onneksi on.

Yhteistyöterveisin

Kimmo Telenius
HSL//taloudenhoitaja

Kristian Lehto
Viestit: 15
Liittynyt: 02 Tammi 2021 19:38
Paikkakunta: Tampere

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Kristian Lehto » 28 Marras 2021 16:26

Kiitos näistä tiedoista. Ihmettelinkin miksi "Verkossa pelattavat kilpailut" jäi ns. "kesätauolle" eikä ole sieltä palannut.

Toiminnalle olisi tärkeä saada jatkoa. Uusille pelaajille tarjoaisi helpon tavan lähteä mukaan kilpailutoimintaan ja niille joilla ei oikein ole aikaa, mutta voisivat kuitenkin joskus netissä osallistua..

Eetu Tiiva
Viestit: 181
Liittynyt: 23 Heinä 2016 21:31
Paikkakunta: Vantaa
Seura: AkaaS

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Eetu Tiiva » 30 Marras 2021 01:13

No niin, tätä avausta tässä on jo hieman odoteltukin. Hienoa, että saatiin myös istuva puheenjohtaja aktivoitua viimein Shakkifoorumille laajan avauksen kera!

Keskustelen oikein mielelläni avoimesti suomalaisen shakkielämän kehittämisestä, koska sen vuoksihan tässä on ehdolle asetuttu. Ja meikäläisen ajatuksiin voi tutustua tosiaan tarkemmin seuraavasta viestiketjusta, pyrin välttämään tarpeetonta toistoa tässä viestissäni: viewtopic.php?f=11&t=2768&p=18598&sid=5 ... c17#p18598

Aluksi haluan kiittää Askoa aktiivisuudestaan, tässä tuli varsin kattava lista erilaisista asioista, joita liitossa on pyritty edistämään tällä kahden vuoden kaudella. Joitakin minullekin uusia tiedonmuruja tästä listasta löytyi. Siirrytäänkin seuraavaksi pureskelemaan näitä eri asiakohtia tarkemmin. Vaikka emme olekaan ollut kaikista asioista samaa mieltä, niin myös hyvää työtä on tehty!

Medianäkyvyydestä annoinkin kehuja liitolle jo oman avaukseni yhteydessä, ja medianäkyvyyden lisäämiseen on pyrittävä jatkossakin. Tarpeellinen kehitysaskel medianäkyvyyden kehittämisessä on mielestäni se, että Shakkiliitto ottaa myös erilaiset sosiaalisen median kanavat (Facebook, Twitter, Instagram) aktiivisempaan käyttöön. Facebookissa onkin jo ollut ajoittain varsin hyvää aktiivisuutta. En ole varma, kuka Facebook-päivityksiä on laatinut (ainakin Aleksi Olander on ymmärtääkseni ollut tällä saralla aktiivinen), mutta yhtä kaikki iso kiitos tekijöille. Tätä tarvitaan kuitenkin lisää, sillä sosiaalisen median kanavat ovat yksi keskeinen tapa uusien potentiaalisien harrastajien tavoittamisessa, sillä sekä nuoret että nuoret aikuiset ovat hyvin aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä.

Olen Askon kanssa täysin samaa mieltä siitä, että lajin elinvoimaisuuden säilyttäminen on yksi suurimmista haasteistamme lähitulevaisuudessa ja sinällään en ole Askon nostamista teeseistä sen kummemmin eri mieltä.

Omassa avauksessani aiemmin mainitsemieni seikkojen lisäksi haluan nostaa yhtenä kehityspisteenä liiton nettishakkitoiminnan. Yhtenä päämääränä tulee olla luonnollisesti uusien lähishakin harrastajien tavoittaminen, mutta toisaalta näen, että nettishakilla tulee olla liiton toiminnassa itsenäinen rooli lähishakin rinnalla. Netistä löytyvät harrastajamäärät ovat kuitenkin suuria, ja näiden massojen tavoittaminen on myös keskeistä elinvoimaisuuden säilyttämisen näkökulmasta.
Esimerkiksi JSM-kilpailun osalta olemme alustavasti suunnitelleet netissä pelattavaa lohkoa III-divisioonaan, minkä avulla JSM-toimintaan voitaisiin saada mukaan sellaisia seuroja, jotka ovat jääneet toiminnasta sivuun esimerkiksi liian pitkien ottelumatkojen vuoksi. Liiton nettikilpailut korona-aikana olivat oikein hyvä avaus, mutta niiden roolina oli ensisijaisesti tarjota sijaistoimintaa lähishakkikilpailuiden ollessa tauolla. Liiton nettishakkitoimintaa tuleekin pyrkiä kehittämään siten, että myös nettishakkitoiminnasta saadaan omana kokonaisuutenaan mielekäs osa liiton toimintaa. En esimerkiksi näe ollenkaan huonona ajatuksena sitä, että järjestäisimme erikseen virallisia nettishakin SM-kilpailuja.
Asko Hentunen kirjoitti:
26 Marras 2021 16:38

Vaikka usein toisin kuulen väitettävän, shakin asema ei kehity Suomessa,vaikka Shakkiliiton hallituksen toimintaa, päätöksentekoa tai raportointia kuinka pyrittäisiin kehittämään. Shakkiliiton hallitus on hyvin passiivinen, reaktiivinen elin, sen jäsenet eivät juurikaan ole kahden viime vuoden aikana esitelleet shakin kehittämisehdotuksia.
Kummastelen tätä kommenttia. Minun korvaani tämä kuulostaa nyt ensinnäkin hieman siltä, että tässä pyritään nyt kritisoimaan liiton hallituksen muita jäseniä siitä, etteivät he ole riittävän aikaansaavia. Oma kokemukseni hallituksen jäsenten toiminnasta ei vastaa tällaista näkemystä. Muutenkin vierastan hiukan koko kirjoituksesta näkyvää puheenjohtajakeskeisyyttä. Käytettävän ilmaisun soisi olevan ”liitto” tai ”me”, eikä ”minä”. Toki on tarpeellista, että puheenjohtaja on aktiivinen hankkeiden ja projektien edistäjä, mutta pyrkimyksenä tulisi olla yhteinen maali, ja myös muiden aktiivisuudelle on annettava asianmukainen arvostus. Osaamista esimerkiksi hallituksen jäseniltä todellakin löytyy, ainakin sen perusteella mitä itse olen heidän kanssaan keskustellut. Hyvän puheenjohtajan keskeinen ominaisuus onkin myös se, että hän saa parhaan puolen esiin myös muista.

Olen myös eri mieltä siitä, ettei shakin asema kehity kehittämällä Shakkiliiton hallituksen toimintaa, päätöksentekoa tai raportointia. Jos liiton sisäiset toimintamallit eivät ole kunnossa, niin laajempi kehitys on mielestäni hyvin haasteellinen tehtävä. En missään nimessä tarkoita sitä, että niiden viilaamiseen tarvitsee käyttää loputtomiin aikaa, vaan puhun yksinkertaisista perusasioista, joiden kanssa on mielestäni hapuiltu viimeisen kahden vuoden ajan, kuten jo ehdolle asettuessani toin ilmi. Tällaisia ovat esimerkiksi tiedottaminen ja avoin viestintä liiton hallituksen tekemistä päätöksistä. Esimerkiksi kokoustiedotteita on julkaistu istuvan puheenjohtajan kauden aikana viisi kappaletta, vaikka hallituksen jäsenien puheiden perusteella kokouksia on ollut yhden vuoden aikana runsaimmillaan lähes 20. Mielestäni on puheenjohtajan tehtävä vastata siitä, että tiedottaminen hoidetaan asianmukaisesti joko hoitamalla tiedottamista itse tai delegoimalla asia selvästi jonkin tahon hoidettavaksi. Jäsenistöllä on kuitenkin oikeus tietää, mitä liitossa tapahtuu. Tähän liittyviä haasteita ilmentää mielestäni hyvin Shakkiareenan ympärillä vellonut epävarmuus, joka kävi varsin selkeästi ilmi myös täällä Shakkifoorumilla.

Sisäisen toiminnan osalta on myös keskeistä, että esimerkiksi liiton hallituksen ja toimikuntien välinen viestintä ja yhteistyö toimii mielekkäästi. JSM-toimikunnan puheenjohtajan näkökulmasta voin suoraan sanoa, että yhteistyö liiton puheenjohtajan kanssa ei ole ollut kuluvan kauden aikana mitenkään saumatonta, vaan haasteita on ollut. Osaksi tämä on varmasti myös minusta johtuva asia, mutta paljon on kyllä laitettavissa sen piikkiin, että toiminta- ja päätöksentekomallit ovat olleet kovin hataria ja epäselviä joissakin asioissa.

Mielestäni hyvään johtamistapaan kuuluu myös se, että kykenee vastaanottamaan kritiikkiä. Luonnollisesti on paljon mukavampaa saada rakentavaa ja kehitykseen tähtäävää palautetta, mutta toisinaan myös suoralle kriittiselle palautteelle on tarpeensa, koska kaikki asiat eivät aina mene kuin Strömsössä. Jos kanssani on jostakin asiasta eri mieltä tai on sitä mieltä, että meikäläisen touhussa ei ole päätä eikä häntää, niin sen saa ja se suorastaan pitääkin tulla sanomaan ääneen. On erittäin olennaista, että puheenjohtajalla on näkemyksiä asioista, mutta aivan yhtä tärkeää on kyetä kuuntelemaan ja ymmärtämään myös omasta näkökulmasta poikkeavia näkemyksiä.

Pahoittelen varsin pitkäksi venynyttä viestiä, mutta hienoa, että saatiin peli kunnolla avattua, ja viikon ajanhan tässä vielä ehditään keskustelemaan Suomen shakkielämän kehittämisestä, jos siihen vain halua on. Ainakin meikäläisen ajatuksia saa haastaa ja kritisoida, vastailen oikein mielelläni!

Terveisin
Eetu Tiiva
SSL:n puheenjohtajaehdokas kaudelle 2022–2023
eetu.tiiva(at)outlook.com
040 935 7959
Toimivaa ei tarvitse korjata, mutta aina voi parantaa.

Asko Hentunen
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Touko 2010 12:26

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Asko Hentunen » 30 Marras 2021 15:02

Poistettu.
Viimeksi muokannut Asko Hentunen, 11 Joulu 2021 23:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Eetu Tiiva
Viestit: 181
Liittynyt: 23 Heinä 2016 21:31
Paikkakunta: Vantaa
Seura: AkaaS

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Eetu Tiiva » 30 Marras 2021 17:45

Kiitokset asiallisesta vastauksesta! Vastaan nyt ja jatkossakin mielelläni.
Asko Hentunen kirjoitti:
30 Marras 2021 15:02

Sosiaalisen median kanavat (Facebook, Twitter, Instagram) olisivat viestinnällisesti tärkeitä, ja SSL:n näkymisestä niissä on puhuttu jo vuosia. Käytännössä some-näkyvyys edellyttäisi kuitenkin jatkuvaa ja aktiivista päivittämistä ja läsnäoloa, eli käytännössä dedikoitua ylläpitäjää, mihin liiton rahkeet ainakaan tähän mennessä eivät ole riittäneet. (Liiton rahkeet ovat korona-aikana riittäneet juuri ja juuri pakollisten tehtävien hoitoon.)

Sama on tilanne nettishakin pyörittämisessä. Tarvitaan aktiivinen henkilö järjestämään turnauksia, myös esim. netti-SM. Tähän mennessä palvelupäällikkö on tätä hoitanut, ja hoitanee jatkossakin, kunhan sellainen löytyy.
On totta, että resurssien rajallisuus asettaa rajoja toiminnan laajuudelle ja kehittämiselle. Ideaalitilanteessa esimerkiksi someaktiivisuus ja nettishakkitoiminta kyettäisiin hoitamaan liiton käytössä olevilla työvoimaresursseilla, mikä todellakin vaatisi vähintäänkin sitä, että liitolla on käytettävissään kokopäiväinen toiminnanjohtaja ja osa-aikainen palvelupäällikkö. Katson kuitenkin, että haastavampina aikoina myös esimerkiksi hallitukselta ja muilta vapaaehtoisilta kysytään jossakin määrin venyvyyttä, ja esimerkiksi sosiaalisen median aktiivisuus ja nettishakkitoiminta ovat sellaisia teemoja, joiden edistäminen on jossakin määrin mahdollista myös esimerkiksi hallituksesta, toimikunnista ja myös näiden ulkopuolelta löytyvin vapaaehtoisin voimin. Tämä vaatii kuitenkin myös esimerkillä johtamista ja siten runsaampaa ajankäyttöä myös puheenjohtajalta. Tähän olisin kuitenkin valmis sitoutumaan.
Asko Hentunen kirjoitti:
30 Marras 2021 15:02

Päätöksiä korona-aikana on tehty vähän. Hallitus on jokaisessa kokouksessaan joutunut miettimään liiton taloutta ja lähes aina ShakkiAreenaan liittyviä asioita (jotka eivät siis ole olleet liiton hallinnassa, johtuen HSL:n keskeisestä roolista). Koronaan liittyvistä asioista on myös keskusteltu joka kokouksessa. Tyypillisiä päätösasioita olisivat olleet osallistumiset nuorten, seniorien ja maajoukkueiden kilpailuihin, mutta niitä ei ole pariin vuoteen järjestetty. Tiedottaminen samana toistuvista asioista on turhaa, esim. että "vieläkään ei korona-rajoitusten vuoksi päästä käynnistämään kilpailutoimintaa". Kun jotain tiedotettavaa on ollut, on haluttu laatia mieluummin tiedote liiton sivuille kuin julkaista pöytäkirjaote.
Shakkiareenan osalta on selvää, että myös HSL:n rooli on ollut keskeinen. Kommunikaatio SSL:n ja HSL:n välillä asiassa ei kuitenkaan selvästikään ole täysub toiminut, ja tämä epätietoisuus on heijastunut Shakkifoorumille saakka jopa tässä viestiketjussa. Näen tärkeäksi, että SSL:n ja HSL:n välinen keskusteluyhteys toimii ja esimerkiksi Shakkiareenaan liittyvissä kysmyksissä pysytään koko ajan samalla sivulla.
SSL kuitenkin päävuokralaisena irtisanoi Shakkiareenan vuokrasopimuksen ilmeisimmin toukokuussa 2021 ymmärrettävistä syistä. Sen sijaan asiasta viestintä on kyllä ollut hieman puutteellista. Asiasta on kyllä keskusteltu kevään 2021 liittokokouksessa, mutta kyseisen kokouksen pöytäkirja on julkaistu liiton sivuilla syyskuussa 2021 ja muuta hallituksen tiedotetta asiasta ei ole julkaistu, tai ainakaan en ole sellaista havainnut. Ainoa yhteys, jossa asia on mainittu, on JSM-toimikunnan 6.6.2021 julkaisema tiedote: https://www.shakkiliitto.fi/jsm-tiedote ... kumisesta/.

Ja hiukan on vaikeaa kuitenkin kuvitella, että tiedotettavien asioiden määrä on rajoittunut vuonna 2020 yhteen varsinaiseen hallituksen kokoustiedotteeseen (https://www.shakkiliitto.fi/kokoukset-2020/). Avauksessa kuitenkin esitellään varsin mittava lista asioita, joita on ansiokkaasti tehty tämän kahden vuoden aikana.
Asko Hentunen kirjoitti:
30 Marras 2021 15:02

Hallitus ei ole shakin kehittämisen airut. Kehittämistyö tehdään osin toimikunnissa (JSM-, tuomari- ja selo-toimikunnat), mutta pääosin kehittämisprojekteissa, joihin jotkin hallituksen jäsenet osallistuvat. Vallitsevan käytännön mukaisesti Shakkiliiton puheenjohtaja ei osallistu (eikä tulisi jatkossakaan osallistua) SSL:n toimikuntiin, sillä se voi johtaa vallan keskittymiseen ja eturistiriitoihin; toimikunnathan valmistelevat päätösesityksiä, jotka puheenjohtaja tuo hallituksen päätettäväksi. Shakkiliiton puheenjohtaja tai hallitus ei ole (vastoin kilpakumppanini väitteitä) pyrkinyt vaikuttamaan toimikuntien päätöksiin kuin poikkeuksellisesti (esim. kysely keväällä 2021 kauden jatkamisesta, jonka JSM-toimikunta sitten tyrmäsi tai hallituksen mielestä JSM-toimikunnan esitys kauden 2020-21 päätösviikonlopuista oli liian kireä, kun JSM-toimikunta ehdotti seitsemän ottelun pelaamista neljän kalenteriviikon sisällä).
Siitä olen ehdottomasti samaa mieltä, että liiton puheenjohtaja ei osallistu SSL:n toimikuntien päätöksien valmisteluun tai päätöksentekoon, mikäli hän käsittelee samoja asioita hallituksessa. Tiedostan sen, että mikäli tulen valituksi liiton puheenjohtajaksi, minun tulee ehdottomasti jättäytyä sivuun shakkituomaritoimikunnan sihteerin ja JSM-toimikunnan puheenjohtajan tehtävistä. Näille paikoille on kuitenkin päteviä vaihtoehtoja tarjolla. JSM-toimikunnan osalta järkevin toteutustapa tälle olisi kuitenkin se, että toimisin JSM-toimikunnan puheenjohtajana kuluvan kauden päätökseen saakka, ja tänä aikana en osallistuisi hallituksen päätöksentekoon JSM-asioissa millään tavalla.

Kyselystä ja kauden jatkamisesta on keskusteltu foorumilla jo varsin mittavasti, ja teemaan voi tutustua tarkemmin tässä viestiketjussa: viewtopic.php?f=11&t=2718&sid=aa9f256a0 ... &start=10

JSM-toimikunnan ohjelmaehdotuksen osalta myönnän, että ehdotuksen aikataulu oli varsin tiukka ja tässä allekirjoittaneella tapahtui jonkinasteinen virhearvio. Osaltaan ehdotus kuitenkin perustui liiton hallituksen päätökseen siirrettyjen otteluiden uusista päivämääristä sekä käytössä olevista varapäivistä. Tiedote päätöksestä löytyy täältä: https://www.shakkiliitto.fi/hallitus-pa ... -jatkosta/
JSM-toimikunta sisällytti kuitenkin uuteen aikatauluehdotukseensa varauman, jonka mukaan hallitus voi keventää peliaikataulua, mikäli se nähdään tarpeelliseksi. Näin hallitus päätyikin tekemään, ja tämä oli ehdottomasti järkevä päätös.

Nostan nyt kuitenkin esiin vuoden takaisen episodin liittyen JSM:n ulkomaalaisvahvistuksien käytön rajoittamiseen kesken kauden.
Liiton tiedotteet aiheesta:
Päätös ulkomaalaisvahvistuksien rajoittamisesta kesken kauden (17.9.2020): https://www.shakkiliitto.fi/jsm-kausi-k ... okakuussa/
Päätöksen kumoaminen (23.9.2020): https://www.shakkiliitto.fi/shakkiliito ... a-2020-21/

Tässähän ei toki varsinaisesti pyritty vaikuttamaan toimikunnan päätökseen, sillä asiaa ei millään tavalla käsitelty JSM-toimikunnassa. Näkemykseni mukaan asiaan liittyi myös selviä esteellisyysongelmia, sillä asian käsittelyyn osallistuivat hallituksessa myös sellaiset henkilöt, jotka edustavat SM-liigassa pelaavaa seuraa. En väitä, että kyseiset henkilöt olisivat pyrkineet tarkoituksellisesti ajamaan omien seurojensa intressiä, mutta siltikään tällainen menettelytapa ei ole hyvän hallintotavan mukainen. Olennaista on kuitenkin miettiä, millainen vaikutelma asiasta syntyy ulospäin.

On kuitenkin myös todettava, että osin nämä esteellisyysongelmat liittyvät myös liiton hallituksen varsin pieneen kokoon, sillä liiton säännöt edellyttävät kuitenkin neljän jäsenen osallistumista päätöksentekoon, jotta hallitus on päätösvaltainen. Tämäkin on asia, jota on syytä pohtia. Yhtä kaikki, kilpailun sääntöjen muuttaminen tällaisella tavalla kauden jo tosiasiallisesti alettua on hyvin arveluttavaa muutoin kuin yksimielisellä liigaseurojen päätöksellä.
Asko Hentunen kirjoitti:
30 Marras 2021 15:02

Kritiikin vastaanottaminen on viisasta. Mutta tuleeko seuraavanlaista kritiikkiä hyväksyä: "Hentunen on shakin tappaja." "Hentunen pyrkii sumplimaan lähipiirilleen etuja kuten Rahkamo ja Markkuna aikoinaan." Minusta nämä eivät ole rakentavaa kritiikkiä, josta voisin jotain oppia.
Toisinaan suoran kritiikin ja epäasiallisen panettelun raja voi olla häilyvä. Suoraakin kriittistä palautetta pitää pystyä ottamaan vastaan ja kritiikin suhteen pitää olla paksunahkainen. Epäasiallisuuksiin ja henkilökohtaiseen panetteluun menevää kritiikkiä ei tarvitse kuitenkaan sietää. Askon nostamissa esimerkeissä ollaan jo epäasiallisuuden puolella, ja toivon, että nämä ovat tosiaankin ääripään esimerkkejä. Erityisesti tunnekuohuissa ylilyöntejä valitettavasti toisinaan tapahtuu.

Toisaalta tuon jälkimmäisen sitaatin osalta totean, että itse tarkastelisin omia toimintatapojani varsin tarkkaan, mikäli joku tulisi väittämään, että ajan jonkin ryhmän etuja perusteettomasti, koska kyseessä on kuitenkin hyvin vakava syytös. Missään olosuhteissa en kuitenkaan halua väittää, että tällaisesta olisi tässä tapauksessa kyse. Uskon, että meillä molemmilla on mielessä ennen kaikkea suomalaisen shakkielämän etu.

Viikonloppuna nähdään, mitä mieltä kentällä ollaan, ja sen mukaisesti luonnollisesti lähdetään eteenpäin. Ja kukaanhan ei vielä todellakaan ole aivan virallisesti ehdolla, ja vielähän on tosiaankin muillakin ehdokkailla hyvin aikaa, kokouksessakin vielä ehtii!

-Eetu Tiiva
Toimivaa ei tarvitse korjata, mutta aina voi parantaa.

Asko Hentunen
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Touko 2010 12:26

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Asko Hentunen » 30 Marras 2021 20:56

Poistettu.
Viimeksi muokannut Asko Hentunen, 11 Joulu 2021 23:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Joose Norri
Viestit: 367
Liittynyt: 13 Heinä 2010 14:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Joose Norri » 01 Joulu 2021 10:13

Ulkopuolelta tämän keskustelun, haluaisin mainita:

jos ja kun hallitus nimittää toimikunnan valmistelemaan jonkun asian, niin sen toimikunnan esitys pitää hallituksen myös hyväksyä. Voi tulla poikkeustilanteita, kuten tuli keväällä 2020, mutta niiden pitää pysyä poikkeuksina. Jos hallitus päättää olla hyväksymättä itse asettamansa toimikunnan esitystä on hallitus jo alunperin tehnyt virheen. Erityisesti ei-ammattimaisessa järjestödemokratiassa tämä on välttämätöntä. Hallitus voi kaikin mokomin pyytää lausuntoja asiantunteviksi katsomiltaan tahoilta.
Viimeksi muokannut Joose Norri, 01 Joulu 2021 11:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Mikko Kangas
Viestit: 25
Liittynyt: 26 Joulu 2010 18:31
Paikkakunta: Turku

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Mikko Kangas » 01 Joulu 2021 18:15

Myös kommentti keskustelun ulkopuolelta: Milloin saadaan vihdoin ja viimein puheenjohtaja, joka on valmis ehdottamaan lisenssimaksujen roimaa alentamista? Shakin aloittamisen kynnys on laskettava niin alas kuin mahdollista, jotta lajin pariin saadaan houkuteltua uusia pelaajia. Ketä uutta pelaajaa kiinnostaa maksaa kallista lisenssiä kun netissä voi pelata ilmaiseksi? Ketä uutta pelaajaa kiinnostaa maksaa lisenssiä kun turnauksia ei ole tarjolla lähialueilla? Ketä uutta pelaajaa kiinnostaa maksaa lisenssiä kun epidemiatilanne on epäselvä eikä lähipelien paluusta ole tietoa? Liitto on tehty pelaajia varten, ei toisinpäin.

Aleksi Olander
Viestit: 406
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Ehdokkuuteni Shakkiliiton puheenjohtajaksi 2022-23

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 01 Joulu 2021 19:04

Mikko Kangas kirjoitti:
01 Joulu 2021 18:15
Myös kommentti keskustelun ulkopuolelta: Milloin saadaan vihdoin ja viimein puheenjohtaja, joka on valmis ehdottamaan lisenssimaksujen roimaa alentamista? Shakin aloittamisen kynnys on laskettava niin alas kuin mahdollista, jotta lajin pariin saadaan houkuteltua uusia pelaajia. Ketä uutta pelaajaa kiinnostaa maksaa kallista lisenssiä kun netissä voi pelata ilmaiseksi? Ketä uutta pelaajaa kiinnostaa maksaa lisenssiä kun turnauksia ei ole tarjolla lähialueilla? Ketä uutta pelaajaa kiinnostaa maksaa lisenssiä kun epidemiatilanne on epäselvä eikä lähipelien paluusta ole tietoa? Liitto on tehty pelaajia varten, ei toisinpäin.
Tämä on tärkeä keskusteluaihe toki, mutta tämä ei varsinaisesti ole (ainakaan yksin) puheenjohtajan asia. Lisenssimaksujen suuruudesta ja budjetista päätetään myös ensi sunnuntain liittokokouksessa. Jos lisenssimaksuja lasketaan, niin täytyy myös tietää mitä toimintaa halutaan lakkauttaa. Jos seurojen enemmistö on sitä mieltä, niin näin toki toimitaan. Ei puheenjohtajalla ole valtaa päättää lisenssimaksujen suuruudesta, se on sääntöjen mukaan liittokokouksen asia.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Juha Mäki ja 102 vierailijaa