SSL hallituksen kokous 2.10.2019 + syksyn puheenjohtajavaalista pari sanaa

Shakki Suomessa ja maailmalla
Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

SSL hallituksen kokous 2.10.2019 + syksyn puheenjohtajavaalista pari sanaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 02 Loka 2019 20:31

Hei,
tässäpä taas vanhaan tapaan yhteenveto tänään pidetystä Shakkiliiton hallituksen kokouksesta.

Kevään kerhojen kokouksessa lupasimme kilpailuttaa liiton kirjanpidon, ja tämä on nyt tehty. Käsittelimme hallituksessa asiaa, ja valtuutimme toiminnanjohtajan hoitamaan asian viimeistelyn. Tiedotamme tarkemmin heti kun sopimukset ovat kunnossa.

Keskustelimme myös liiton työntekijätilanteesta, ja etenkin koulushakin jatkosta. Tavoitteena on saada pidemmällä tähtäimellä toiminta rahoittamaan itse itsensä kouluilta saatavien tulojen muodossa, mutta vielä tässä vaiheessa toiminta vaatii rahoittamista. Nyt tätä on tehty vuoden 2018 tammikuussa saadun lahjoituksen turvin. Tänä syksynä koulushakin parissa on mm:

- tehty koulushakin opetusvideoita ja työstetty nettiopetusmateriaalia
- aloitettu yhteistyö Helsingin yliopiston kanssa liittyen konenäköön ja sen luomiin mahdollisuuksiin shakin opettamisessa
- työstetty Opinkirjon kanssa yhteistyössä shakkiopasta
- pidetty koulushakkikoulutuksia Lohjalla, Kurikassa, Lapualla ja Helsingissä
- vainsiirron kanssa tehdään sopimus, jolla liitto saa laajemmat käyttöoikeudet Avainsiirtoon
- uudistettu koulushakkisivuja uudistettu (myös ruotsinnettu)
- oltu mukana School Action Day -tapahtumassa, jossa n. 500 lasta tutustui shakkiin
- valmisteltu osallistumista Educa-messuille tammikuussa 2020
- aloitettu nuorille suunnattu online chess league, mukana joukkue Matinkylästä

Talouteen liittyen totesimme, että liiton talous ei edelleenkään ole riittävän vahvoissa kantimissa, vaikka tänä vuonna tullaakin tekemään selvästi positiivinen tulos. Koulushakkitoimintaa on nyt rahoitettu lahjoitusvarojen turvin, ja tämä pitää pidemmällä tähtäimellä pystyä muuttamaan. Koska lahjoitusvaroja jouduttiin alkuvuodesta 2018 käyttämään vuodelta 2017 periytyneen akuutin kassakriisin hoitoon, on kassatilanne huonompi kuin mitä lahjoitusvaroille korvamerkitystä rahankäytöstä voisi päätellä. Tätä täytyy paikata vielä tulevinakin vuosina. Tänä syksynä lahjoitusvaroista tuetaan myös maajoukkuepelaajia, kun EM-kisoihin osallistumista tuetaan siitä potista.

Kokouksen ulkopuolelta todettakoon nyt virallisesti asia, joka lienee jo ollut monella tiedossa. En itse ole ehdolla syksyn puheenjohtajavaalissa, joten ehdokkaita kaivataan! Myös varapuheenjohtajaksi. Vielä viime syksynä totesin, että lienen käytettävissä, jos joku haluaisi minun jatkavan. Tilanne kuitenkin muuttui oleellisesti, kun vaihdoin elokuun alussa työpaikkaa, ja siirryin 20 media-alalla vietetyn vuoden jälkeen kokonaan uudelle toimialalle, Pentikin toimitusjohtajaksi. Uuden opettelu vie tällä hetkellä niin paljon aikaa, ettei aika vain riitä kaikkeen.

t. Riikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa