Salon vkl turnauksen osallistuminen tehty helpoksi

Shakki Suomessa ja maailmalla
Vesa_Jaakkola
Viestit: 3
Liittynyt: 22 Helmi 2017 07:55
Paikkakunta: Lempäälä
Seura: Tammershakki

Salon vkl turnauksen osallistuminen tehty helpoksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Vesa_Jaakkola » 22 Helmi 2017 08:46

Salon viikonlopputurnauksessa oli tarjolla mahdollisuus aloittaa pelit vasta lauantaina 2. kierrokselta.
Erityiskiitokset tästä järjestäjille. Itse toivon, että vastaava mahdollisuus otettaisiin laajemminkin käyttöön viikonlopputurnauksia järjestettäessä.
Itse uskon ko. järjestelyllä saataisiin lisättyä turnausten osallistujamäärää. (Salossa nyt oli vielä etuna tuo että majoituskin järjestyi samassa osoitteessa kuin pelit)

Liikun turnauksiin juniorin kanssa ja muutaman kerran on ihan mukavan oloiseen turnaukseen lähtö jäänyt väliin seuraavista syistä:

a) koska pe illan aikataulu menee liian tiukaksi eli töiden jälkeen vaikkapa Shakkiareenalle saapuminen esimerkiksi Tampereelta ottaa (varsinkin talvella) 2 tuntia => tulee kiire ja stressi
b) perjantai illan pelille tulee hintaa yhden lisäyön majoituskulujen vuoksi (asia korostuu pääkaupunkiseudulla)
c) työ/kouluviikon jälkeen pitkä peli perjantaina vaikka klo 22 asti vie mehut niin itseltä kuin pojaltakin ja seuraavakin päivä on helposti jo valmiiksi heikko kun unetkin voivat jäädä lyhyeksi (juniori)

Toinen hyvä vaihtoehto on maakunnissa yleisesti käytössä ollut tiivistetty aikataulu/lyhennetty peliaika 70m+30s, tämä toki tekee lauantaista raskaan (3.peliä) ja muuttaa toisaalta jonkun verran pelien luonnettakin.

Kolmas mielenkiintoinen vaihtoehto on nyt kokeilussa Tampereella, Tammershakin maaliskuun Elo turnaus järjestetään 4 kierroksisena (http://www.shakkiliitto.fi/tapahtuma/ta ... -26-3-2017)

Itselläni on kohtuullisen lyhyt (vuoden) kokemus turnauksiin osallistumisesta, mutta koen perinteisen pe-su pitkänpelin viikonlopputurnauksen liian raskaaksi a) ajankäytön/matkustus b) kustannusten (majoitus) osalta.

Vesa

Mika Karttunen
Viestit: 283
Liittynyt: 19 Tammi 2012 16:11
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Salon vkl turnauksen osallistuminen tehty helpoksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Mika Karttunen » 22 Helmi 2017 10:20

Hei!

Tammer-Shakin 25.-26.3. turnausta koskien, Shakkiliiton kalenterissa olevassa ilmoittautumiskaavakkeessa on asetukset pielessä. Mutta tästä pääsee suoraan ilmoittautumaan (toki perinteisesti voi myös ilmoittautua, yhteystiedot alla): https://goo.gl/forms/r4NRPKX2iFP9tTag1

Kisaesitteen tarkemmilla tiedoilla löytää täältä: http://www.shakki.net/kerhot/tammer/kuv ... 017_ia.pdf

Pyrimme saamaan kisaan mukaan paljon lapsia ja nuoria Tampereelta, joten hoi koko Suomen muut nuoret pelaajat! Hyvä turnaus tiedossa! Lisäksi järjestämme erikseen harrastelijoille (amatööriturnaus) yksipäiväisen turnauksen. Tuohon kisaan päästäkseen täytyy olla aikuinen, seloton ja eloton - ainoastaan shakkisääntöjen tuntemus ja eloisuuden osalta hengittäminen ovat osallistumisen edellytys tähän kisaan.

Tervetuloa turnajaisiin Tampereelle!

Ystävällisin terveisin,
Mika Karttunen
karttusmika@gmail.com, p.044 5556424
Tammer-Shakin pj.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 160 vierailijaa