Pelien vertaisanalysointi

Avaukset, analyysit, loppupelit ja tehtävät
Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Pelien vertaisanalysointi

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 10 Joulu 2010 19:13

Oon itse huomannut ajan mittaan seikan, että usein ns. siedettävät pelaajatkin (1800-2200 eli alle M-tason kuitenkin) pystyvät analysoimaan hyvin pelejä, joissa käytetään samoja systeemejä ja/tai avauksia kuin mitä he itse käyttävät. Omalta kohdalta mm. tää tarkoittaa, että pystyn jonkin verran (vähän) ymmärtämään ja antamaan suosituksia tietyistä avauksista ja niistä seuraavista asemista, kun taas joistain toisista avauksista esim. french tai terävät sisil. linjat en ymmärrä hölkästäkään.

Tuli siitä idea, että sellainen vertaisanalysointisivusto olisi näppärä, jossa voi antaa omia pelejä toisten samantasoisten analysoitavaksi ja analysoida itse vastaavaksi muiden samoja systeemejä pelaavien pelejä. Hyötyarvo lienee aika suuri, jopa ilman että sivustolla olisi yhtään mestaripelaajaa. Tietokoneanalysointi on kuitenkin aika törkeän yksipuolista, koska tietokone keskittyy neuvomaan variaatioviidakoilla, ei sanallisesti ja teemojen kautta. Ja kukapa haluaisi maksaa jollekin slövekiakvm:lle rahaa siitä, että se kattoo Rybkalla missä mentiin pieleen ja sanoo "tis is a bad move".

Onkohan tollasta sivustoa - siis ihan erillistä sivustoa kokonaan tai osittain tota tarkoitusta varten - olemassa ja jos niin on niin jos on missä?

phe
Viestit: 6
Liittynyt: 07 Joulu 2010 01:57
Paikkakunta: Piikkiö

Re: Pelien vertaisanalysointi

Lukematon viesti Kirjoittaja phe » 10 Joulu 2010 23:36

Muistan nähneeni ainakin www.chess.com foorumeilla juuri tuonkaltaista vertaisanalyysiä chess.com:issa käydyistä peleistä.

Tuossa foorumin guidelines: http://www.chess.com/forum/view/game-an ... e-you-post

Avatar
Pasi Paasonen
Viestit: 46
Liittynyt: 19 Helmi 2011 09:35
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LauttSSK

Re: Pelien vertaisanalysointi

Lukematon viesti Kirjoittaja Pasi Paasonen » 22 Syys 2011 20:16

Mikä estää harrastamasta vertaisanalysointia täällä? Ehkä siihen pitäisi miettiä jonkinlainen vakioformaatti, jotta viestit pysyvät yleisöystävällisinä. (?)

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa