.

Shakki Suomessa ja maailmalla
arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 31 Touko 2012 12:36

Kysymykseen onko vapaaehtoisia liikaa, näppi tuntumalla sanoisin ei ole tai sitten "kierrätys" ei toimi kerhoissa! Monet kerhot eivät enää järjestä ainakaan viikonlopputurnauksia, koska tietävät samojen joutuvan ne aina järjestämään. Ja kohta ei ole tarpeeksi pätevää tai sellaista järjestely organisatiota, joilla on suoritettuna toimitsijan, turnausjohtajan tai tuomarin pätevyys. No se on tietysti meistä jokaisesta itsestämme kiinni. Ja tietysti jos aina olet järjestämässä niin et voi silloin pelata sitä sinulle "lähintä ja halvinta" turnausta. Turnausten laatuun ja monimuotoisuuteen panostamalla uskon, että jatkossakin pelaajia riittää kunhan kysyntä ja tarjonta kohtaavat (esimrkkeinä puolimaraton ja Levoranta turnaus). Varmaankaan lähitulevaisuudessa ei tule olemaan turnauksia joissa maksettaisiin "käypää" tunti- tai päiväpalkkaa turnausten järjestäjille. Ehkä tuomari voi saada jonkin moisen korvauksen jos ei ole tuomaria omasta takaa, senkin luulen olevan tyyliä kulukorvaus.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 31 Touko 2012 13:54

The kirjoitti:Kaikki edellä on selvää jokaiselle, joka osaa lukea. Siis muille kuin timojk:lle, joka pyörii nurkissa lähinnä vaahtoamassa omien kuvitelmiensa pohjalta.
Voisitkohan pysyä totuudessa edes silloin kun kirjoitat jostain toisesta kirjoittajasta. En ensiksikään kuvittele mitään vaan kerron tasan tarkkaan sen mikä on todellisuutta. Jos joku kuvittelee jotain, niin ehkä sellaiset jotka ovat jossain satojen kilometrien etäisyydellä tapahtumista - normaalisti.

Jo pelkkä Then esimerkki on epäoleellinen koska meillä ei ole olemassa esimerkkiin sopivia henkilöitä, joille esimerkiksi mitään tonnin palkkoja voi maksaa. Ja esimerkkitapauksessa HSL olisi vakituinen työnantaja ei mikään tilapäinen. Tällöin kulut karkaisivat kyllä käsistä suoraan eikä se ole mitään kuvitelmaa todellakaan.

Jos jotain The kirjoitat niin pitäydy todellisuudessa äläkä väitä toisten kuvittelevan mitään. Ja se mikä on Minulle selvää niin ei välttämättä ole Sinulle - sitäkö tarkoitit?

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 31 Touko 2012 13:55

JHam kirjoitti:
Timojk kirjoitti:Mutta mikä järjestäjä maksaisi palkkiota toimihenkilöille, joilla ei ole laillista oikeutta toimia toimitsijana Suomessa tai Fiden kilpailussa?
Mikä laki estää ihan ketä tahansa satunnaista tyyppiä järjestämästä shakkiturnausta ja ottamasta toimitsijoiksi vaikka 10-vuotiaat veljenpoikansa jos niin haluaa?
Suomessa virallisessa kilpailutoimikunnassa ja tuomareina voi toimia vain jos on virallinen pätevyys. Fiden kilpailuissa vielä on omat lisävaateet. Arvelen ettei 10-vuotiaat läpäise niitä vaatimuksia.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 31 Touko 2012 14:27

Ei shakkiturnaus vaadi toimikuntia jos sitä ei halua selokelpoiseksi. Ja vaikka haluaisikin, niin siltikään ei vaadi. Eiköhän esimerkkejä ole paljon viime vuosilta.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 31 Touko 2012 18:40

Jospa siitä 20%:sta on yli puolet Areenaan tai aikaisempaan Shakkikotiin tai turnauksiin liittyvää infoa.

Toinen 20% kirjoittaja taitaa olla Topi? Et kovasti ole The huolissasi siitä että Topilla on noin 20% viesteistä? Valikoitko mitä haluat lukea ja mitä et?

Petteri Paronen
Viestit: 299
Liittynyt: 16 Heinä 2010 14:20
Paikkakunta: Vantaa
Seura: KymS

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Petteri Paronen » 31 Touko 2012 19:42

Ehdotan nimerkille The kuukauden banniä tälle foorumille epäasiallisen kielenkäytön takia.

Voi olla ettei mene läpi, koska kaveri on ite MODERAATTOORI !

Jatka vain hyvän esimerkin näyttämistä.

heikkjy
Viestit: 49
Liittynyt: 27 Joulu 2010 12:17
Paikkakunta: Helsinki
Seura: MatSk

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja heikkjy » 31 Touko 2012 21:54

Vastaan otsikkokysymykseen. Ei meitä liikaa oo mutta aina on porukka saatu kasaan.

Jyrki Raki
Viestit: 238
Liittynyt: 26 Touko 2010 20:14
Paikkakunta: Loviisa
Seura: KymS

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jyrki Raki » 31 Touko 2012 22:15

Otsikon kysymykseen, ei ole eikä pitäisi missään tilanteessa tulla sellaista tunnetta että olisi liikaa... Suhteellisen erikoista kuitenkin, että näillä vapaaehtoisilla on lisäksi aikaa keskittyä keskinäiseen nahisteluun.

Nimimerkit The ja Timojk ottavat nyt aikalisän aivan omatoimisesti, tai sitten ehdotettu bänni kolahtaa teille molemmille.

t Jyrki

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 01 Kesä 2012 19:57

Niin. Todennäköisesti edustan Shakkiliittoa ensi viikolla SBA Oyn kokouksessa SSL:n oman edustajan pyynnöstä, joten jos joku banni pamahtaa täällä palstalla, niin silloin vaihtuu kyllä sellainen mode aivan varmasti. Ihan vapaaehtoisesti edustan ja Liiton pyynnöstä. HSL:a edustaa Saharinen ja hän ei tarvitse varajäsentä.

Voin toki jättää tiedottamattakin asiat jos se jotain aikaisempaa Liiton hallituksen jäsentä harmittaa, mutta silloin en hoitaisi sitä tai niitä tehtäviä johon olen sitoutunut. HSL on sopimussuhteessa SBL:oon joka taas omistaa SBA Oy:n jossa shakkiväellä on kaksi hallituspaikkaa ja Areenan Shakki-isäntä on varajäsen.

Shakkijärjestöt ovat viime syksynä keskenään tehneet sopimuksen Areenan käytöstä HSL, SSL, SK Oy ja ST. Eli on selkeintä että Areenan Shakki-isäntä tiedottaa yhteisesti jos jotain on tiedotettavaa. Bannin sattuessa vaihtuu taatusti sellainen Mode. Eli jotain tolkkua siihen mitä palstalla kirjoitetaan. Ja jäänappuloita vaikka laudalle jos suklaanappuloita ei riitä. Loput pelatkoot puisilla.

arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Re: Onko vapaaehtoisia liikaa ?

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 01 Kesä 2012 20:23

Ei kukaan varmaankaan tiedotusta ole estämässä, mutta jos kaksi haluaa nokitella/väitellä jostain asiasta niin jos oikein olen ymmärtänyt sen voinee lähettää tuolle henkilölle henk. kohtaisena viestinä. Itseäni ei niin kauheasti kiinnosta toisten väittelyt, jos sen voi tehdä myös kahden kesken, ettei se haittaa niitä, jotka haluavat lukea asianmukaista keskustelua esim aiheesta onko vapaaehtoisia liikaa!

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 87 vierailijaa