Voitaisko turnauskalenteria päivittää?

Shakki Suomessa ja maailmalla
Aleksi Olander
Viestit: 387
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Voitaisko turnauskalenteria päivittää?

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 22 Marras 2020 23:02

Jari Järvenpää kirjoitti:
22 Marras 2020 22:48
Entä Helsingin mestaruusturnaus?
Toisesta ketjusta: "Helsingin mestaruusturnauksen 2021 mahdollisesta pelaamisesta päätetään ja tiedotetaan myöhemmin."

Tällä hetkellä kaikki pelaaminen vaikuttaa hankalalta, mutta ennustaminen on vaikea laji.

Petri Pitkänen
Viestit: 249
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Voitaisko turnauskalenteria päivittää?

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 23 Marras 2020 12:16

aika epätodennäköistä että voidaan pitää. Vaikea kuvitella että tartunta tilanne oleellisesti paranee kolmessa viikossa kun tartunta havainta latenssi on kaksiviikkoa eli oletettavasti sulkuja minimissään jatketaan kolmen viikon jälkeen. Ja vaikka oliskin taitais tulla aikamoinen osanottaja kato

Jari Järvenpää
Viestit: 764
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Voitaisko turnauskalenteria päivittää?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 23 Marras 2020 13:14

Mun mielestä olisi tärkeä tehdä jonkinlainen päätös tuosta turnauksesta. Sen voisi hyvin tehdä viikon sisällä. Kyse on myös siitä, että mahdolliset turnauksen osallistujat on samanarvoisessa tilanteessa. Osa pelaajista ei asu pääkaupunkiseudulla, joten he tarvitsevat käytännön syistä tiedon turnauksen järjestämisestä pääkaupunkiseutulaisia aiemmin. Kyllähän minäkin voisin Tampereella olevasta turnauksesta päättää vaikka samana aamuna, että kävelenkö sen kaksi kilsaa turnaukseen klo 10 vai enkö.

Todennäköisesti virustilanne ei ratkaisevasti muutu viime hetkillä ennen turnausta, joten siksi jonkinlainen päätös voitanee tehdä suhteellisen ajoissa. Jokainen ymmärtää, että jos turnaus päätetään järjestää ja viikko ennen alkamista virus leviää nopeasti, niin turnaus joudutaan perumaan. Sille ei voi sitten mitään siinä tilanteessa.

Tietoa on saatavilla melko hyvin virustilanteesta. Kyse on myös siitä, että käytetäänkö sitä tietoa nyt vai kolmen viikon päästä - koska halutaan päätös tehdä ja mahdollisesti pitää jokin kokous (jos tarpeen) ?

Jokainen pelaaja tekee sitten oman päätöksensä osallistumisesta niihin turnauksiin mitä on tarjolla. Omatunto soimaa meikäläistä ainakin hieman, siitä olenko levittämässä virusta shakkiturnauksessa. Mutta tässä tapauksessa HM-turnaus on yleensä pelattu pienellä porukalla, joten saattaisin osallistua. Ymmärrän Aleksin kommentin viruksen vaikuttamisesta turnauksiin. En silti ihan sanoisi niinkään, että "kaikki pelaaminen on hankalaa". Netissä voi aina pelata ja kiva, että Shakkiliitto on aktiivisesti turnauksia järjestänyt. Jokainen ihminen päättää sitten erikseen pelaako jonkun lähishakkiturnauksen vai ei.

Pekka Pietinen
Viestit: 202
Liittynyt: 07 Marras 2011 15:49
Paikkakunta: Vantaa
Seura: KäpSK

Re: Voitaisko turnauskalenteria päivittää?

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Pietinen » 23 Marras 2020 22:09

Jari Järvenpää kirjoitti:
23 Marras 2020 13:14
Mun mielestä olisi tärkeä tehdä jonkinlainen päätös tuosta turnauksesta. Sen voisi hyvin tehdä viikon sisällä.

Todennäköisesti virustilanne ei ratkaisevasti muutu viime hetkillä ennen turnausta, joten siksi jonkinlainen päätös voitanee tehdä suhteellisen ajoissa.
Tietoa on saatavilla melko hyvin virustilanteesta. Kyse on myös siitä, että käytetäänkö sitä tietoa nyt vai kolmen viikon päästä - koska halutaan päätös tehdä ja mahdollisesti pitää jokin kokous (jos tarpeen) ?

Tämänhetkisen tiedon mukaan turnausta ei missään nimessä tulisi järjestää. Joten jos päätös tehtäisiin nyt, niin se olisi helppo. Perutaan! Hyvin todennäköisesti tilanne ei muutamassa viikossa muutu juurikaan.... paitsi, että valtioneuvosto on saattanut julistaa Suomen poikkeusoloihin, jolloin turnauksen järjestäminen olisi tosi "hankalaa".

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 56 vierailijaa