Pikapelin SM 2019

Turnaukset niin Suomessa kuin ulkomailla, myös muut shakkiin liittyvät.
Jarmo Haverinen
Viestit: 36
Liittynyt: 10 Joulu 2018 18:40
Paikkakunta: Vantaa
Seura: HSK
Paikkakunta: Myyrmäki

Pikapelin SM 2019

Lukematon viesti Kirjoittaja Jarmo Haverinen » 03 Touko 2019 04:03

Eräs kauden kohokohta saapuu, kun koittaa blixtin SM-turnaus. Kovasti odotettu pikapelin SM. Jossa voi näköjään tapahtua mitä vaan, koska osallistujalistalta löytyy useampi jopa mestaruuteen halajava mestariluokan pelaaja. Kaikilla heillä on mahdollisuutensa mitaleille. Joka on aivan uutta minulle, kun en ole seurannut tätä tapahtumaa ennen näin läheltä. Kun kaksi kansainvälistä mestaria taistelee seitsemää FIDE-mestaria vastaan lyhyen ajan palkinnoista.

Kansainvälisistä mestareista kaksi on siis paikalla: Sampsa Nyysti ja Vilka Sipilä. Jotka ennakoin mitaleille molemmat tulevassa koitoksessa. Mestaruustaisteluun kyllä on ehdolla myös muutama FIDE-mestari, kuten Toivo Keinänen, Tommi Luukkonen, Pekka Köykkä ja Jan Ristoja. Joilla kaikilla on sanansa sanottavana mitaleista taisteltaessa. Enkä unohtaisi myöskään mestariehdokas Vesa-Pekka Heinolaa, joka Naantalin turnauksen voittajana on myös menossa ns. isojen herrojen seuraksi pitkän pelin SM-turnaukseen. Jossa ratkaistaan pokaalin omistaja seuraavaksi vuodeksi.

Johanna Paasikangas-Tella, Asko Hentunen ja Jari Järvenpää mukana kärkipään taisteluissa. Mutta todennäköisyydet heidän mestaruustaisteluunsa nousemisessa ovat epätodennäköisiä. Sanoisinko, että Vilka Sipilä voittaa Suomen mestaruuden, Toivo Keinänen hopeaa ja Sampsa Nyysti pronssia.

Aivan koko listaa, 64 pelaajaa, eivät ole saaneet mukaan kauden pikapelien avaukseen Shakkiareenalle. Käpylän Shakkikerho, joka tämän lystin järjestää, on tekemässä hienon työn järjestäessään tämän vuoden tapahtuman Helsingissä. Mikä ei mieluisampaa. Pelataan 12 vastustajaa vastaan vaihtovärein kaikki samassa ryhmässä vajaakierroskilpailuna. Odotan tältä paljon!


http://chess-results.com/tnr436057.aspx?lan=18

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 49 vierailijaa