Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Shakki Suomessa ja maailmalla
Jari Järvenpää
Viestit: 722
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 11 Tammi 2019 10:38

Toivottavasti siis saamme paremman pelipaikan. Kun nyt hankkeeseen ollaan ryhdytty, niin toivotan menestystä hankkeeseen ja käytännön toimiin. Kunnianhimo shakin markkinoinnin suhteen on tietenkin positiivinen asia.

Henrik Järnström
Viestit: 208
Liittynyt: 04 Marras 2012 20:38
Paikkakunta: Espoo
Seura: ESK

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Henrik Järnström » 11 Tammi 2019 15:26

Onko uuden Shakkiareenan lähellä ilmaisia parkkipaikkoja?
Ellei ole, käyntimäärä putoaa varmasti!

Miksi sijaintia ei ole julkistettu?

On todennäköistä, että iso munaus on toteutumassa.

Hannu Filen
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Tammi 2019 23:42
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSk

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Hannu Filen » 12 Tammi 2019 00:36

Tervehdys kaikille Ystäville ja muillekin!

Pyydettiin mielipiteitä tuosta nyt käytössä olevasta Shakkiareenasta; siis puolesta ja vastaan? Olen muistaakseni käynyt Shakkiareenassa pelaamassa vain kaksi kertaa, mutta jo tuossakin ajassa voi näkemyksen tehdä ja antaa kannanottoa. Shakkiareena on puitteiltaan vallan erinomaisen loistava pelitila. Silloin kun siellä olin, niin tila oli täynnä pelaajia; ehkä jopa noin sata pelaajaa? Mutta kuitenkaan siellä ei ollut mitään varsinaista "ahtauden tuntua". Kun tahtoi lähteä vaikka katsomaan muitten peliesityksiä, niin ei tarvinnut kompastella ja anteeksipyydellen etsiä väljempiä vesiä. Tilaa oli, vaikka oli porukkaakin.

Tila oli myös hyvin valaistu, eikä mitään erityisiä meteleitä mistään kuulunut. Tarkoitan tällä sitä, kun joku kirjoitteli, että bridge-porukka seinän takana olisi joskus jotenkin muka häirinnyt syvällisten siirtojen keksimistä? Ilmastointi oli hyvä, eikä mitään tukehtumisen tunnetta tullut. Samoin tietooni saatettiin, että buffetissa olisi ollut jopa olutta myynnissä; ja varsin kilpailukykyiseen hintaan? Tämäkin saattaa olla etutekijä, ja ehkä joillekin jopa kynnyskysymys. Ja kuulemma olut oli mahdollista nauttia ainoastaa siellä baarin puolella; ei siis pelisaliin tuotuna?

Samoin Shakkiareenan saavutettavuus oli kuosissa. Junia tulee Helssingin kaupungista kaksi kertaa tunnissa. Tietysti samalla lailla myös päinvastaisesta suunnasta. Ja kävelymatka VR:n pysäkiltä on vain noin viitisen minuuttia. Busseja taitaa tulla vieläkin tiuhempaan ja kävelymatkat ovat samaa luokkaa. Omalle autolle löytyy myös hyvin pysäköintitilaa. Eli kun puheenjohtaja kertoi, että "helppojen julkisten kulkuyhteyksien päähän uusi paikka", niin tämä se nyt vallan on tarinointia. Yhtä lailla vaikka Helsingin rautatieaseman kuppila on jollekin "helppojen yhteyksien päässä" ja taas jollekin toiselle hankalampi paikka. Kaikki on suhteellista.

No nythän ei ole meillä shakkirahvaalla mitään vertailukohtaa, kun tuleva paikka, ja jopa kaupunginosakin, on pidetty syvästi salassa? Järnströmin Henkka se jo tuossa kyselikin, että "miksi sijainti on pidetty salassa"? Minä ehkä keksin syyn tähän? No, taitaa olla taas niin, että joku "paikallinen pisnesmies" on päässyt koijaamaan shakkiliiton silmäätekeviä? Ja edelleen vuokrausehdoissa taitaa olla salainen lisäpöytäkirja. Siis näin että, "ei saa sijaintia kellekään kertoa ennenkuin nimet ovat paperissa". Näin ei sitten pääse kaikenlainen joutoporukka enää pisneksiä sotkemaan? Ja sitten vielä se vihon viimeinen kysymys; eli se että kuinka monta tuhatta euroa tämä uusi tila olisi kalliimpi kuin Shakkiareena?

Vielä yksi juttu, vaikka se ei tavallaan tähän kohtaan kuuluisikaan; paitsi noin aasinsillan kautta. Miten se pisnesmiesten kauppa siitä nuorten pokaalin myynnistä on käsitelty? Siis siitä pystistä, joka oli vain pölyä keräämässä ja ruostumassa shakkiliiton arvokkaissa varastotiloissa. Ja joka sitten huutokaupassa myytiin monen tuhannen euron hinnasta. Ainakin siitä luvattiin tehdä ankara selvitys? Mutta onko pyyhitty villaisella ja nauraako joku partaansa?

Terveisin Fileenin Setä

(Ylläpito muokkasi 12.1.2018. TP)

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 822
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 12 Tammi 2019 08:07

Enimmäkseen oivia huomioita Hannulta. Kuitenkin Shakkiareenan sijainnista voidaan olla montaa mieltä. Se että johonkin paikkaan pääsee monilla liikellevälineillä ei välttämättä tee sijainnista hyvää. Sijainti riippuu enimmäkseen siitä missä asiakkaat ovat ja siitä mikä olisi paras kompromissi asiakkaiden kannalta.
Mikäli Hannu on nähnyt Areenan täyttyvän JSM kierrosten aikana niin tämä ei ole ihme. Pääkaupunkiseudun kaupunkien linjanvedot ja vuokrahinnat ovat sen verran tyyriitä shakkikerhoille (jopa on vaikeaa saada vuokrattua sopivia tiloja viikonloppuisin) että Shakkiareenan tarjoama palvelu on oikein hyvä. Jos ajatusleikkinä Shakkipaikka siirtyisi Kirkkonummelle ja kotijoukkueet kutsuvat toisia joukkueita sinne pelaamaan niin toki mikä tahansa paikka saadaan sinne täyteen.
Yksi Areenan ongelmakohtia on sen vähäinen käyttöaste arkiviikonpäivinä. Viikonloppuisin on toimintaa mukavasti mutta jos käyttöaste on 1 päivä kymmenestä kahdessa viikossa arkipäivien osalta niin on se kovin vähäistä. Tällöin on kyllä asiakkaita ollut kivanlaisesti Saharisen organisoimilla shakin teemailtapäivillä. Arkipäivien vähäisen tarjonnassa toki itse voin myös peiliin katsoa kun HSL:n hallituksessa olen mukana.
Kuitenkin todella harvassa ovat ne kerrat kun Areenan Böök salin (pääsali) kapasiteetti on ollut täysillä käytössä. Se tapahtuu JSM peleissä ja suht täyteen paikka oli vuonna 2018 Matin päivän kisassa ja HSL:n joukkuekisoissa.
Sen verran voin sanoa tiedotuksesta tulevan paikan suhteen että kenties ensi viikon keskiviikkona (aikaisintaan tiistaina) voi kenties isolle yleisölle olla jotain tiedotettavaa. Tila-asia ei ole vielä lukkoon lyöty vaikkakin SSL on tosiaan irtisanonut Areenan vuokrasopimuksen. Tilavuokran suuruudesta voin sanoa että tilan vuokrakuluja per kuukausi ei olla suurentamassa.

Kiinnostaisi Hannu tietää miksi olet ollut vain kahdesti Areenalla shakkia pelaamassa? Onko sijainti sittenkään optimaalinen sinulle?

Minusta pystigaten Riikka Wulff on käynyt täällä Foorumilla läpi, kenties Hannu on missannut joitakin viestejä tähän liittyen. Koita etsiä vanhoja viestejä Hannu tähän liittyen.
Viimeksi muokannut sauli.tiitta, 12 Tammi 2019 18:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Petri Pitkänen
Viestit: 223
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 12 Tammi 2019 08:36

se pysti case on nyt käsitelty niin maan perusteellisesti
viewtopic.php?f=11&t=2001&p=14131&hilit ... 7f#p14131f
Lisäksi Riikka avasi yhdistyksen kevätkokouksessa sen mitä voi.

Paikasta on tässäkin ketjussa jotain tietoa. Mutta kun ei ole sopimuksia allekirjoitettu niin ei kai sitä vielä kannataj ulkistaa.

Paikka ei ol "pisnimiesten" markkinoima vaan se on ihan etsitty käyttämällä normaaleja keinoja (niinkkuin etu-ovi.com ja omat jalat)

Henrik Järnström
Viestit: 208
Liittynyt: 04 Marras 2012 20:38
Paikkakunta: Espoo
Seura: ESK

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Henrik Järnström » 12 Tammi 2019 21:55

Toivottavasti muutto ei toteudu!

Vellu Alisaari
Viestit: 8
Liittynyt: 18 Syys 2017 08:42
Paikkakunta: -
Seura: PSY

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Vellu Alisaari » 13 Tammi 2019 11:05

Joulu ei ole huomenna mutta, toivoisin että uuden areenan lähellä olisi kohtuuhintaista majoitusta. Alle 100 euroa per yö
Vellu Alisaari

Jari Järvenpää
Viestit: 722
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 13 Tammi 2019 11:46

Shakkifoorumilla ollaan selvästi innostuneita Shakkiareenan paikan vaihtamisesta :D :roll:

Avatar
Seppo Karasmäki
Viestit: 284
Liittynyt: 10 Heinä 2010 13:39
Paikkakunta: Helsinki
Seura: KäpSK

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja Seppo Karasmäki » 13 Tammi 2019 11:50

Vellu Alisaari kirjoitti:
13 Tammi 2019 11:05
Joulu ei ole huomenna mutta, toivoisin että uuden areenan lähellä olisi kohtuuhintaista majoitusta. Alle 100 euroa per yö
Eiköhän alle satasen saa hotellihuoneen yöksi "lähistöltä".Oli pelipaikka sitten missä lieneekään.

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 822
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: Shakkiareena muuttamassa uusiin tiloihin

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 13 Tammi 2019 18:09

Nyt kun Youtubessa on video jossa tästä mahdollisesta uudesta shakkitilasta on ollut puhetta, niin täällä voinen saman sanoa eli osoite on Alppikatu 17, Kallion ja Alppilan välimaastossa.
Areenalla shakinpäivänä on kovasti puhetta ollut parkkipaikoista, ilmaisia parkkipaikkoja ei ole lähellä, sen voi mm. todeta tästä https://www.hel.fi/static/hkr/pysakoint ... kartta.pdf
karttalinkki paikkaan: https://palvelukartta.hel.fi/address/he ... ppikatu/17
Tässä video jossa kerrotaan tilasta shakin päivänä: https://www.youtube.com/watch?v=ey535ty ... mQ&index=2

Mielenkiintoisia majoitusvaihtoehtoja näyttäisi olevan lähellä.

Terv. Sauli Tiitta

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 69 vierailijaa