Paras suomalainen peli vuonna 2018

Shakki Suomessa ja maailmalla
Simo Torkkola
Viestit: 94
Liittynyt: 28 Heinä 2010 19:56
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSK

Paras suomalainen peli vuonna 2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Simo Torkkola » 23 Joulu 2018 13:52

Yhdyn Kullervon toiveeseen, että ehdotuksia parhaasta pelistä tulisi,eikä niinkään loputonta keskustelua parhaan pelin kriteereistä. Pelit voi olla sanattomina lauluina. Ja jos ei joulun seudussa ehdi niin sitten sen jälkeen; pelejä olisi mukava katsoa.

Jari Järvenpää
Viestit: 716
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Paras suomalainen peli vuonna 2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 29 Joulu 2018 08:57

Mielenkiintoinen peli oli tuo Norrin ja Keinäsen välinenja kiva, kun tällaista analyysiä välillä on. Kannatan toki keskustelua ja näkemysten esittelyä ja siksi vastaankin. Yks ongelma voi olla se, että on tajuton määrä pelejä pelattuina tänä vuona Suomessa ja on vaikeata mitenkään reilusti valita mitä katsoo, jotta löytyisi se vuoden kaunein peli. En nyt halua korostaa mitään keskustelun rönsyilyä, joten ehdotan yhtä peliä. Satunnaisesti tänä aamuna katsoin muutaman pelin.

Agopov - Sipilä 13.6. näyttää olevan mielenkiintoinen peli tällä erää. Ehkä mun pitäisi käydä edes kymmeniä pelejä läpi, jotta osaisin sanoa, että miellyttääkö joku peli enemmän. Mut tämä kelvatkoon tällä erää. Hieman samantyyppistä ideaa hain, kun Kullervo tuossa: asemallista pelin hallintaa ja johdonmukaista pelivientiä. Tiedän toki, että häviäjän kannalta usein voi olla eri näkökulma, esim. se että "peli oli mun tämän vuoden huonoin.". Mutta en nyt halua tarkastella virheiden määrää ja sen mukaan päättää mikä on kaunein peli. Tässä siis tällainen pikavalinta.

Jussi Salminen
Viestit: 48
Liittynyt: 08 Heinä 2018 15:38
Paikkakunta: on

Re: Paras suomalainen peli vuonna 2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Salminen » 29 Joulu 2018 21:29

Kullervo Joentakanen kirjoitti:
28 Joulu 2018 23:44
Hiljaista on ollut.

Johtopäätös: Suomessa shakki ei kiinnosta edes shakinpelaajia.
On aika lailla mutkat suoriksi laittava päätelmä, että kiinnostus shakkiin olisi mitattavissa aktiivisuutena yhdessä tietyssä keskusteluketjussa. Tällaiset pitäisi ottaa puheeksi etu-, ei jälkikäteen, eli parempi otsikko tälle olisi Paras suomalainen peli vuonna 2019 - tämä siis oletuksella, että suomalaiset pelaavat shakkia myös ensi vuonna huolimatta ilmeisestä ja todistetusta kiinnostuksen puutteesta.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 83 vierailijaa