SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Shakki Suomessa ja maailmalla
Riikka Wulff
Viestit: 55
Liittynyt: 15 Elo 2017 18:59
Paikkakunta: Lempäälä

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Riikka Wulff » 06 Helmi 2018 16:19

Juu, tämä keskustelu kannattaa lopettaa tähän. Minun näkökulmastani katsottuna ainoa täysin selvittämätön asia Veljeskansaotteluun liittyen oli tuo sponsorituki, mitä siinä oikein tapahtui. Siihen olemme nyt saaneet vastauksen. Näistä muista asioista olemme joko niin eri mieltä, tai puhumme aivan eri asioista, ettei ole mielekästä jatkaa keskustelua. Olen tyytyväinen että nyt tiedämme miksi sponsoriraha jäi lopulta saamatta. Harmillista, mutta hyvä että tiedämme.

t. 'Riikka

Mika Lako
Viestit: 40
Liittynyt: 12 Marras 2014 05:41
Paikkakunta: Helsinki

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Mika Lako » 06 Helmi 2018 19:29

Viron shakkiliittoa pyörittää Hendrik Olde. Viron shakkiliiton presidentit ovat olleet henkilöitä, joilla ei käytännössä ole ollut mitään käsitystä shakista tai Viron shakkielämän järjestötoiminnasta. Jos ei tunne maansa shakkielämän järjestöhistoriaa, niin uudella puheenjohtajalla voi olla aika suuret harhakuvitelmat mitä oikeasti on tehtävissä. Siis maassa kuin maassa.

Tässä on nyt levitetty käsitystä, että Virolla olisi jonkinlainen shakkihistoriallinen yhteys Unkariin tai Venäjällä olevaan suomalais-ugrilaiseen shakkiyhteisöön.
Jos minulle ei esitetä tästä mustaa valkoisella, niin sanon väitteen olevan potaskaa. Tämä on tärkeä tietää, ettei tähän ugrien pelikuvioon tulevaisuudessa tuhlata rahaa.

Viron shakkimaailman yhteydet ovat olleet Suomen lisäksi Baltiaan sekä Pietarin alueelle. Tästä on hyvänä esimerkkinä Narvassa useana vuotena järjestetty nuorten joukkueshakkiturnaus.

Jos Viron shakkielämä saisi jostain ylimääräistä rahaa muutaman kymppitonnin, niin parhaan julkisuuden ja panoksen näille rahoille Viro saa, kun järjestää jokin Paul Keresiin liittyvän shakkiturnauksen tai tapahtuman.

Muutenkin virolaiset eivät sattuneesta syystä kutsu mielellään venäläisiä shakkijoukkueita, joissa ei ole nimekkäitä ja ennestään tunnettuja suurmestareita.
Kutsuttuna Venäjältä on lähinnä ollut suurmestari ja ex-maailmanmestari Khalifman. Tälle kutsulle on luonnollisesti syynä se, että nuori Khalifman kävi Tallinnassa jo neuvostoaikana ja oli Jaan Ehlvestin sekä Lembit Ollin kilpakumppani.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 41 vierailijaa