Chess Events Oy

Shakki Suomessa ja maailmalla
Tasapeli
Viestit: 107
Liittynyt: 09 Syys 2011 18:31
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Tasapeli » 26 Elo 2017 08:52

Katsojana tulospalvelu toimi hyväksyttävästi.

Jos annetaan jollekin ohjelmistotalolle tehtäväksi, niin tulee niin kalliiksi ettei ikinä tule maksamaan itseään takaisin. (Oma työpaikka 110euroa/tunti)

Voi myös käydä niin, että kisapäivänä tulee jokin odottamaton tilanne ja uusi "hieno" järjestelmä ei toimikaan.. Onko sen tekijä mukana kisapäivänä?

Parempi antaa Jarmon kehittää olemassa olevaa jos kerran kiinnostaa ja sopikaa sitten sen käytöstä jatkossa jos mahdollista.

Tai onko kukaan kysynyt mahdollisuuksista saada chess-resultsiin parannuksia tälle formaatille? (kysyminen ei maksa mitään)

Jarkko
Viestit: 50
Liittynyt: 24 Heinä 2012 16:48
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Jarkko » 26 Elo 2017 13:45

Mikä estää myymästä valmista tuotetta muille tapahtumanjärjestäjille "ympäri maailman"?. Joukkuebliksteihin verrattavissa olevien tapahtumien vähyys ei varmasti ole kiinni pelaajien blikstihaluttomuudesta.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 01 Syys 2017 18:22

Jarkko kirjoitti:Mikä estää myymästä valmista tuotetta muille tapahtumanjärjestäjille "ympäri maailman"?. Joukkuebliksteihin verrattavissa olevien tapahtumien vähyys ei varmasti ole kiinni pelaajien blikstihaluttomuudesta.
Kyllä. Yksi lisämauste vielä: nettipikashakin joukkue-SM.

Nyt kehitettävä järjestelmä tulee ehdottomasti kehittää siten, että sitä pystyy ohjelmallisesti ajamaan rajapinnan välityksellä.

Tämä vinkkinä liitolle / ChessEventsille myöhempää vaatimusmäärittelyä ajatellen.

Aleksi Olander
Viestit: 387
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 01 Syys 2017 20:43

Jos puhuttaisiin pitkästä aikaa vaikka hetki suunnistuksesta. Joukkueblixtejä kutsutaan usein "Shakin Jukolan viestiksi", niin tuli mieleen vilkaista Jukolan viestin organisaatiorakennetta.

"Sekä koti- että ulkomaiset osanottajat ovat jo pitkään arvioineet Jukolan maailman parhaiten järjestetyksi suunnistusviestiksi. Sen perustana ovat

- viesti kiertää ympäri maata. On järjestäjäseuralle ja yhteistyötahoille kunnia-asia järjestää tapahtuma ensiluokkaisesti.
- pitkä perinne ja eri vuosien järjestäjien yhteistyö ja tietojen vaihto.
- vuosien kuluessa kehittynyt ohjausjärjestelmä ja Jukolan johtoryhmä, joka edustaa jatkuvuutta ja pitkän järjestelykokemuksen omaavine jäsenineen jatkuvasti opastaa ja valvoo järjestelyjä.
- erinomaisiksi arvioidut radat"

Jukolan menestyksen salaisuus heidän organisaationsa mielestä näyttäisi olevan aika pitkälti se, mikä joukkueblixteistä puuttuu ja tällä Chess Eventsillä olisi tarkoitus tuoda lisänä mukaan kilpailun järjestämiseen. Pitkät perinteet on blixteilläkin, mutta järjestäjien yhteistyö ja tietojen vaihto sekä jatkuvuus puuttuu. Ilman jonkinlaista jatkuvuuden takaavaa johtoryhmää joukkueblixtien on hankala kehittyä tapahtumana. Jukolan viestiä pidetään maailman parhaana joukkuesuunnistustapahtumana, niin eikö "Shakin Jukolan viestiä" kannata pyrkiä kehittämään kohti maailman parasta joukkueshakkitapahtumaa?

Täällä nyt useammalla kommentoijalla tuntuu olevan käsitys, että tässä nyt jotenkin olisi ajatuksena riistää kaikkia mahdollisia tahoja, viedä vähätkin seurojen tuotot ja käyttää hyväksi ilmaista talkootyövoimaa. Ei tämä ole suunnitelmissa. Shakkiliitto on olemassa seuroja varten, ja sen tarkoituksena on kehittää shakkitoimintaa Suomessa.

Parhaassa tapauksessa järjestävän seuran tuotto-odotus nousee, kun aikaa ja rahaa ei tarvitse käyttää kaiken suunnittelemiseen alusta asti, kun osa resursseista tulee valmiina Chess Eventsin puolelta. Missään ei ole päätetty, että järjestävälle seuralle ei olisi jatkossakin tarkoitus jättää tuotoista reilua korvausta tehdystä työstä.

Shakkikustannus Oy on ollut olemassa vuodesta 1997 näemmä, ja aika harva varmaan kokee senkään osakeyhtiön jotenki heikentävän Suomen shakkielämää. Vaikka hekin harjoittavat liiketoimintaa ja esimerkiksi painavat kirjoja, jotka on tarkoitus myydä rahaa vastaan. Ei tätä osakeyhtiömuotoa kannata pelästyä, se vaan toimii paremmin liiketoiminnan harjoittamisessa kuin yhdistys.

Jarmo Sorvari
Viestit: 23
Liittynyt: 15 Tammi 2012 16:09
Paikkakunta: Tampere
Seura: TammerSh
Paikkakunta: Tampere

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Jarmo Sorvari » 02 Syys 2017 22:08

Ghu kirjoitti:
Aleksi Olander kirjoitti:...

Shakkikustannus Oy on ollut olemassa vuodesta 1997 näemmä, ja aika harva varmaan kokee senkään osakeyhtiön jotenki heikentävän Suomen shakkielämää. Vaikka hekin harjoittavat liiketoimintaa ja esimerkiksi painavat kirjoja, jotka on tarkoitus myydä rahaa vastaan. Ei tätä osakeyhtiömuotoa kannata pelästyä, se vaan toimii paremmin liiketoiminnan harjoittamisessa kuin yhdistys.
Itse asiassa aika harva täällä vaikuttaa olevan tyytyväinen nykyiseen jäsenlehteen.
Ilmoittaudun jäsenlehdestä pitäjäksi.

Avatar
Jari Torkkola
Viestit: 111
Liittynyt: 26 Heinä 2010 22:54
Paikkakunta: Tampere
Seura: PSY

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Torkkola » 04 Syys 2017 01:25

Aleksi Olander kirjoitti:Jos puhuttaisiin pitkästä aikaa vaikka hetki suunnistuksesta. Joukkueblixtejä kutsutaan usein "Shakin Jukolan viestiksi", niin tuli mieleen vilkaista Jukolan viestin organisaatiorakennetta.
Jukolan menestyksen salaisuus heidän organisaationsa mielestä näyttäisi olevan aika pitkälti se, mikä joukkueblixteistä puuttuu ja tällä Chess Eventsillä olisi tarkoitus tuoda lisänä mukaan kilpailun järjestämiseen..
http://www.jukola.com/kaukametsalaiset-ry/talous/
Jukolan viestin taustaorganisaationa on Kaukametsäläiset ry - onko siinä tuo rooli mitä Chess Events hakee?
Yhtymäkohtia näyttää olevan. Kaukametsäläiset perii pienen korvauksen per joukkue ja käyttää rahaa mm. tietojärjestelmien kehittämiseen.

Sellainenkin yhtymäkohta on, että Jukolassa on myös olutteltta ja sielläkin merkittävässä roolissa. Osa vastustaa sen olemassaoloa, mutta kilpailun tuotosta se on 7-75%.
http://www.jukola.com/tietoja-tapahtuma ... pallisuus/

Anekdoottina mainittakoon kaikille, jotka eivät suunnistusta seuraa. Jukolan viesti yllätti järjestäjät viime vuonna (2016). Tapahtui se minkä ei pitänyt olla mahdollista - tapahtuma tuotti tappiota.

Minusta tämä keskustelu näyttää siltä, että ei ole onnistuttu kertomaan mikä tämän Chess Eventsin roolin on tarkoitus olla? Onko tarkoitus tehdä siitä se määräävä organisaatio, ja järjestävästä kerhosta apupoika, joka saa sen mitä CE oy hyväksi katsoo. Vai onko tarkoitus tehdä CE oy, joka palvelee jäseniään ( kerhoja ), ja avittaa aina järjestävää kerhoa vuorollaan nimellistä/kohtuullista/xx korvausta vastaan?

Luin ketjun alun uudestaan. Eihän tämä ollutkaan epäselvää.
Jos yhtiö perustetaan, sille myönnettiin oikeudet joukkuepikapelin SM-kisojen järjestämiseksi 2018–2020."
Seura on apupoika.

- J
ps. Toki sellainen ero, että Kaukametsäläiset on nimenomaan ry ja CE on oy ...
Viimeksi muokannut Jari Torkkola, 04 Syys 2017 01:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Marko Tauriainen
Viestit: 583
Liittynyt: 26 Touko 2010 17:20

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Marko Tauriainen » 04 Syys 2017 19:43

Vähän lisää aiheesta: http://www.shakkiliitto.fi/jyvas-shakki ... eistyohon/

yarmoelle toteaisin, että softasi pari kertaa läheltä nähneenä ja sitä käyttäneenä, pitäisin tosi suurena vahinkona, jos lopettaisit sen kehittämisen Chess Eventsin perustamisen vuoksi. Softa ei ole kokonaisuudessa ainoa asia, mutta tärkeä joka tapauksessa.

Ja onhan täällä muillakin ollut paljon hyviä kommentteja, kiitos niistä. Seuratoimintapäivä pidetään lokakuussa, jolloin näistäkin asioista päästään puhumaan naamat vastakkain.

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 435
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 04 Syys 2017 23:06

Moro!

Nyt kun liiton hallitus on tehnyt päätöksensä, on siitä hyvä jatkaa. Mainio shakkikisoja järjestävä kerho ja uusi CE ovat minusta paras mahdollinen yhteinen järjestäjäpohja uudelle konseptille. Shakkikansa odottaa mielenkiinnolla onko ensi kesän HOF ensimmäinen CEn ponnistus vai olisiko jo jotain muuta konkreettista tapahtumaa sitä ennen?! Tuleeko mahdolinen Suomi 100-vuotta maaottelu liian aikaisin?

Terv.

Jaska

mraiten

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja mraiten » 09 Syys 2017 12:44

Chess Events Oy on saanut kysyjiä ja kommentoijia liikkeelle,hyvä niin.

Chess Events on melko nopealla aikataululla shakkiliiton päätöksellä perustettu Oy.joka on shakkiliiton 100%:ssa omistuksessa.CE tulee olemaan toimijana neli-maaottelussa:Suomi-Viro-Unkari-Venäjän suomalais-ugrilaiset edustajat.Suomi 100-juhlaturnaus pelataan marraskuussa 4x25 miehisin joukkoein.
Valtiolta anottu ja saatu tuki on 20.000 euroa,tapahtuman kokonais budjetti yli 30.000 euroa.Em. tapahtuma on melkoinen tulikaste uudelle toimijalle !

Jyväs-Shakki on tehnyt yhteistyösopimuksen CE:n kanssa ensi vuoden Heart of Finlandista ja joukkoepikapelin SM-turnauksesta.Jyväskylässä järjestetään kaksi suurta turnausta melko lähekkäin.Laittamalla turnaukset samaan pakettiin,tavoitellaan selviä markkinointietuja.Kun CE on mukana ehkä tullevat neuvottelukumppanit heräävät ajattelemaan:tuo shakkiväki on tosissaan ,ovat perustaneet yhtiön ajamaan asioitaan !
HoF-yhteistyö hakee vielä uomiaan.SM-turnaus sujuu työnjaolla:JyS hoitaa kaiken käytännöntyön,eli turnausjärjestelyt.Shakkiliitto ja CE tarjoaa apuaan tiedotuksessa ,markkinoinnissa ja paritukseen liittyvissä kysymyksissä.Tulonjakoperusteita ei muuteta Shakkiliiton ja järjestävän seuran välillä aikaisempien vuosien käytännöistä.CE:n osakeyhtiömäisyys mahdollistaa tulostaseessa laskujen ja kulujen arvonlisävähennyksen käyttöönoton.
Blixt SM-kisojen osallistumismaksuja ei koroteta.Järjestävän seuran tavoite on toimia tehostamalla ja yhteistyötä lisäämällä nostaa kisojen osallistuvien joukkoeiden määrä 180;een.

Loppukaneettina totean,CE on työrukkanen ei käsikassara.CE olisi pitänyt perustaa jo aikoja sitten !

Markku Raitanen

Lauri Kangas
Viestit: 137
Liittynyt: 27 Heinä 2010 13:01
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Pässi

Re: Chess Events Oy

Lukematon viesti Kirjoittaja Lauri Kangas » 11 Syys 2017 18:03

Terve!

Keskustelu on tosiaan ollut vilkasta. Oikaistakoon kuitenkin yksi minun suuhuni laitettu lause.
Ghu kirjoitti:Varapuheenjohtaja ilmoitti ("Yhtiön tarkoitus on tuottaa taloudellista lisäarvoa"), että yhtiön on tarkoitus tuottaa rahaa Shakkiliitolle, joten voidaan unohtaa väitteet siitä, että puljun tarkoitus olisi olla yleishyödyllinen.
Joko tässä ollaan tarkoituksella väännelty sanomisiani tai sitten en ole alun perinkään tullut ymmärretyksi. Kun olen kirjoittanut, että nykyisten tapahtumien tulonjaon periaate ei muutu, ja että yhtiön tarkoitus on tuottaa niin toiminnallista kuin taloudellista lisäarvoa, olen tarkoittanut yhtiön tuottamaa arvonlisäystä. Millään tavalla en ole sanonut, että yhtiön olisi tarkoitus tuottaa rahaa Shakkiliitolle.

terv. Lauri

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 101 vierailijaa