Palvelupäällikkö ja muuta hallitukselta

Kaikille tarkoitettu tiedotealue, mm. kutsut
Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 434
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Palvelupäällikkö ja muuta hallitukselta

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 11 Joulu 2015 14:40

Moro!

Keskiviikkona 9.12 hallitus piti kokouksen, joka samalla oli viimeinen omalta osaltani. Muutamia asioita kannattaa heti kommentoida:

- Liitolle palkattiin 14.12 alkaen 3 kk ajaksi palvelupäällikkö, johon toimeen valittiin Petteri Paronen. Toimen jatkosta päätetään myöhemmin, kun on saatu kokemuksia tältä ekalta periodilta. Syynä palkkaukseen on toiminnanjohtajan jatkuvasti kasvanut työkuorma, jossa aika on mennyt kokonaan juoksevien asioiden ja Suomen Shakki lehden kanssa. Tähän palvelupäällikkö antaa helpotusta ja esimerkiksi kaikki kilpailukalenteriin ja -kutsuihin sekä lisensseihin liittyvät asiat hoituvat toistaiseksi hänen kauttaan. Petteri kertoo tarkemmat yhteys- ja muut tiedot pikimmiten tällä foorumilla.

- Liiton kotisivut uudistuvat, asiasta pyritään laatimaan lopullinen sopimus vielä tämän vuoden puolella. Liiton puolesta sopmiusehdotusta käsittelee tuleva pj Juha Sundelin.

- Vuoden shakkiteoksi valittiin Mika Karttusen mainio tulos ja siitä seurannut SM-kiinnitys Reykjavikin EM-kisoissa. Mika itse ei ollut enää tässä vaiheessa kokouksessa paikalla, kun ehdotuksia heitettiin ilmaan ja valinta tapahtui hallituksen paikallaolleiden ei-tamperelaisten jäsenten yksimielisellä päätöksellä.

Terv.

Jaska, pj vielä tovin....

Petteri Paronen
Viestit: 299
Liittynyt: 16 Heinä 2010 14:20
Paikkakunta: Vantaa
Seura: KymS

Re: Palvelupäällikkö ja muuta hallitukselta

Lukematon viesti Kirjoittaja Petteri Paronen » 11 Joulu 2015 20:52

Se lienee syytä mainita, että toimeni on puolipäiväinen.

Yhteystietoni

Email : paronpe (at) welho.com
Puh : 050-4002855


Terv. Petteri Paronen

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Palvelupäällikkö ja muuta hallitukselta

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 16 Joulu 2015 09:04

Uudelta palvelimelta noita tietoja ei löydy. Vanhalta löytyy - sponssaan liittoa pitämällä niitä netissä vielä toistaiseksi (kunnes liitto saa hommat kuntoon siirtymävaiheen jäljiltä).

Budjetti on tuossa:

http://31.217.192.60/attachments/articl ... esitys.pdf

Muut syyskokouksen tiedostot ovat hakemistossa:

http://31.217.192.60/attachments/article/719/

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 434
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Palvelupäällikkö ja muuta hallitukselta

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 16 Joulu 2015 12:30

Moro!

Palvelupäällikön 3 kk palkkaus johtui yksinkertaisesti siitä, että toiminnanjohtajan ja Suomen Shakin tehtäviä hoitanut Marko oli pitkään sairauslomalla ja töitä jäi rästiin. Tämän ovat kaikki huomanneet mm. lehden myöhästyneenä ilmestymisenä. Nyt kurotaan tätä aukkoa umpeen, jotta palvelutaso saadaan normalisoitua. Hoidin aivan välttämättömiä juoksevia asioita Markon sairauden aikana ja saatoin itse todeta, että niihin joutui käyttämään todella paljon aikaa. Siinä hötäkässä joutui moni muukin venymään, kuten vaikkapa Teemu Vihinen, Toivo Pudas ja Jyrki Kytöniemi, josta heille tässä vielä julkinen kiitos.

Vuoden 2016 budjettia laadittaessa ei tätä syntynyttä akuuttia tilannetta ollut tietenkään tiedossa. Se on vain sattumaa, että osa liiton tiedotteista on hukassa palvelinvaihdon takia. Kaikki kadonnut tärkeä dokumentaatio yritetään tietenkin saada takaisin uusille kotisivuille mahd. pian.

Hallituksessa todettiin, että 3 kk on se aika, jona voidaan todeta kohtuukustannuksilla ja -ponnistuksilla, auttaako tilapäinen, puolipäiväinen apu tässä ratkaisemaan akuutin tilanteen ja uusi hallitus päättää, onko tätä kombinaatiota mahdollisesti syytä jatkaa - missä muodossa ja kuinka kauan.

Täytyy muistaa, että "shakkihallintoamme" kevennettiin taloudellisesti paljon syksyllä 2013, kun Suomen Shakin päätoimittajuus ja liiton toiminnajohtajuus yhdistettiin. Kevennys jatkui vielä 2015 alusta, kun turnauspäällikön toimesta luovuttiin. Puheet ja kirjoitukset siitä, että liiton byrokratiaa olisi koko ajan kasvatettu ovat minusta siltä osin täysin perusteettomia. On yritetty mennä minimitasolla, mutta jos se ei riitä tai tulee em. tapaisia ylimääräisiä haasteita, niin silloin on syytä tehdä jotain. Tuleen ei pidä jäädä makaamaan.

Lisenssit ja niiden suuruus ovat asia, johon vaikuttaa monet asiat liiton taloudessa, suurimpana on tietysti jokakeväinen jännityksen kohde eli valtionavun suuruus. Pelkästään hakemuksen tekeminen ja siinä vaadittavat dokumentaatio on tullut vuosi vuodelta tarkemmaksi.

Lisenssien korotusesitys vuodelle 2016 oli hallituksessa skenaariona jo syksyllä, mutta tarvetta ei nähty todelliseksi, eikä tähän Palvelupäällikön 3 kk pestaaminen sinällään tuo merkittäviä lisäpaineita myöskään vuodelle 2017.

Lisenssien suuruus vuonna 2017 riippuu vuoden 2015 jälkeisestä taloudellisesta tilanteesta ja toimintavuoden tuloksesta, mutta ennen kaikkea ensi vuoden tekemisistä - kuluista ja tuotoista - ja tiedossa tai suunnitelmissa olevista aktiviteeteista vuonna 2017. Taloudeliinen tilanne vuoden 2015 toiminnan jälkeen näkyy kaikille kiinnostuneille viimeistään kevään Kerhojen kokouksen aineistosta.

Terv. Jaska, pj

J-P Haapasalo
Viestit: 227
Liittynyt: 09 Elo 2010 15:40
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LoimSK

Re: Palvelupäällikkö ja muuta hallitukselta

Lukematon viesti Kirjoittaja J-P Haapasalo » 17 Joulu 2015 12:14

Pj. Jaska toi vastauksessaan esiin yhden minunkin elämänohjeistani : "Ei saa jäädä tuleen makaamaan" ;) Se, mikä tässä palvelupäällikön palkkaamisessa mahdollisesti herättää närää on , että asia on hoidettu pienessä piirissä . Ymmärrän toki, että tilanteet muuttuvat ja jotakin oli pakko tehdä akuutisti palvelutason ylläpitämiseksi. Hallituksen toimeenkuvaanhan tämä kuitenkin kuuluu. Oletan kuitenkin, että mikäli hallitus tekee päätöksen palvelupäällikön tehtävän jatkosta, niin tehtävä laitetaan avoimeen hakuun ja kaikki kiinnostuneet ovat samalla lähtöviivalla.

Joulunodotusterveisin

J-P Haapasalo

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Erik Rönkä ja 49 vierailijaa