Kerhojen kokous 1.11.2015

Kaikille tarkoitettu tiedotealue, mm. kutsut
Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 434
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Kerhojen kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 21 Loka 2015 22:50

Moro!

Kerhojen kokous siintelee jo 1,5 viikon päässä...Puheenjohtaja- ja vpj-kandidaattien olisi mukava ilmaantua koloistaan ja kertoa lyhyesti itsestään ja ajatuksistaan vaikkapa tämän foorumin otsikon alla. Samoin tietysti "vain" hallituksen jäsenten paikkaa havittelevien. Mitä enemmän kokousedustajat saavat tietoa etukäteen, tietysti sen parempi.

Henkilövalintojen lisäksi tärkeä on tietysti toimintasuunnitelma vuodelle 2016 ja voisin kuvitella, että kokouskutsussa esitetty SM-määräysten muutos koskien ulkomaalaistulkintaa voi aiheuttaa keskustelua. Lyhyesti muutosehdotuksesta voisi kai todeta, että SM-kisaan voisi jatkossa osallistua Suomen kansalaisten lisäksi henkilö. joka on asunut ja/tai aikoo asua pitkään Suomessa ja on valmis kirjautumaan FIDEn rekisteriin Suomen edustajana. Tällöin ainakin minusta henkilön sitoutuminen Suomeen on riittävällä pohjalla SM-osanottoa ajatellen. SM-liigassa ja muissa SM-joukkuekisoissa säilyvät entiset kiintiöt eli "ei-suomalaisten" määrä voi olla yksi/max. 5-henkiset ja kaksi/yli 5-henkiset joukkueet.

Muutos astuisi voimaan muutoin 1.1.2016, mutta JSM:ssä vasta kaudella 2016-2017.

Terv. Jaska, pj

jot

Re: Kerhojen kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja jot » 22 Loka 2015 16:56

Nykyiset SM-kilpailumääraäykset:

"1.3. Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on jokaisella Suomen kansalaisella sekä sellaisella ulkomaan kansalaisella, jolla on Kansainvälisen Shakkiliiton (FIDE:n) määräysten mukaan oikeus edustaa Suomea Kansainvälisen Shakki-liiton kilpailussa. Edustuskelpoisuuteen riittää, että pelaajalla olisi oikeus siirtyä edustamaan Suomea, vaikka hän ei ole sitä toteuttanutkaan. "

FIDE:n sääntöjen mainittu pykälä
https://www.fide.com/fide/handbook.html ... w=category

"
04. Registration, Transfer & Rules of Eligibility for Player
Approved by 2011 Executive Board. Amended by 2013 Presidential Board.

1.Registration under a Federation.

1.1 A player may be registered under a Federation if he or she has citizenship, naturalization or residency in the country of that Federation."

Näistä mielestäni seuraa, että pelatakseen SM-kisoissa nykyisten Suomen ja FIDE:n määräysten mukaan riittää, että joku noista kolmesta on voimassa, esimerkiksi, että asuu ("has residency") Suomessa. Olenko oikeassa?

Miksi ko. pykälää ollaan muuttamassa?

Avatar
Seppo Karasmäki
Viestit: 286
Liittynyt: 10 Heinä 2010 13:39
Paikkakunta: Helsinki
Seura: KäpSK

Re: Kerhoken kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja Seppo Karasmäki » 27 Loka 2015 09:20

Nykyinen liiton puheenjohtaja ei valitettavasti jatka tehtävässään, niin olisi hyvä saada julkisuuteen pj-ehdokkaat (-ehdokas).
Huhuja liikkuu....

arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Re: Kerhoken kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 27 Loka 2015 15:36

Niin huhuja liikkuu,... mutta yllättääkö lopulta "musta hevonen" takamatkalta laukallaan vai viekö "valkea ratsu" joukkonsa voittoon! Ilmeisesti sunnuntaina olemme viisaampia tämän asian suhteen!?

Jyrki J Heikkinen
Viestit: 47
Liittynyt: 12 Syys 2010 15:10
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LauttSSK
Viesti:

Re: Kerhojen kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja Jyrki J Heikkinen » 27 Loka 2015 20:37

sek22 kirjoitti:.. liiton puheenjohtaja ei .. jatka tehtävässään, niin olisi hyvä saada julkisuuteen pj-ehdokkaat ..
Viime viikonloppuna kuulin Shakkiareenalla, että Helsingin Shakkiliiton puheenjohtajasta Juha Sundelinista tehdään myös Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja.

Hän on varmasti sopiva hommaan, mutta kabinettipäätökset eivät kuulu nykyaikaan. Liiton hallituksen ja sen uusienkin jäsenten pitäisi toimia avoimesti.

Boris
Viestit: 246
Liittynyt: 12 Joulu 2011 17:26
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Kerhoken kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja Boris » 27 Loka 2015 21:48

Tässä keskustelussa liikkuvien huhupuheiden päättämiseksi välitän viestin, että HSL:n puheenjohtaja Juha Sundelin on antanut suostumuksensa ehdokkaaksi SSL:n puheenjohtajaksi. Hänen mielipiteitään asioista on varmaan parasta tulla kyselemään Kerhojen kokoukseen.

Fakiiri
Viestit: 80
Liittynyt: 26 Marras 2011 14:01
Paikkakunta: Stadi

Re: Kerhoken kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja Fakiiri » 28 Loka 2015 11:55

Sundelin valittiin HSL:n puheenjohtajaksi vasta maaliskuussa. Oliko tämä ehdokkuus hänelle vain tapa päästä Shakkiliiton johtoon?

Sitten voi kysyä myös aivan oikeutetusti, mitä sellaista hän on saanut HSL:ssä aikaiseksi, mikä antaa aihetta Shakkiliiton johtoon.
-> http://helsinginshakkiliitto.blogspot.f ... edote.html
Viime viikonloppuna kuulin Shakkiareenalla, että Helsingin Shakkiliiton puheenjohtajasta Juha Sundelinista tehdään myös Suomen Shakkiliiton puheenjohtaja.

Hän on varmasti sopiva hommaan, mutta kabinettipäätökset eivät kuulu nykyaikaan. Liiton hallituksen ja sen uusienkin jäsenten pitäisi toimia avoimesti.
Juha Sundelin on ilmoittanut olevansa käytettävissä SSL:n uutta puheenjohtajaa valittaessa.
Kabinettipålitikoinnista olen täysin samaa mieltä JH:n kanssa. Muistelen aiemmin kerran vai parikin käytössä ollutta tapaa hallituskandidaattien ennakkoesittelyistä täällä Shakkifoorumilla pelkästään hyvällä - mustat hevoset ovat kyllä hienoja: Vermossa :D

Korostan, että ym. mielipiteet ovat täysin henkilökohtaisia, eivätkä välttämättä samoja kuin edustamieni shakkiyhteisöjen.

Kimmo Telenius
shakkioperaattori

arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Re: Kerhoken kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 28 Loka 2015 12:57

Minun mielestä ei mitään kabinetti päätöksiä ole tehty. Kerhojen kokous valitsee uuden puheenjohtajan! Ilmeisesti tällä hetkellä on ainakin yksi ehdokas (Juha Sundelin) ja kokouksessa sunnuntaina tai sitä ennen voi vielä tulla muitakin ehdokkaita (Tosin yleensä ei ol ollut tunkua vaan melkein päinvastoin.). Ne jotka ovat toimineet puheenjohtajina joissakin yhdistyksissä, taloyhtiöissä tms. tietänevät miksi puheenjohtajan paikka ei ole kaikkein tavoitellumpia paikkoja ainakaan vapaaehtois/ilmais toiminnassa!

Panu Laine
Viestit: 404
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Kerhoken kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 28 Loka 2015 13:30

Hei,

Jotta ei nyt syntyisi aivan väärää kuvaa täällä käytävästä keskustelusta, niin kyllä liiton puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja erovuorossa olevien hallituksen jäsenien tilalle valittavat jäsenet valitaan ihan avoimesti Kerhojen kokouksessa 1.11.2015 Shakkiareenalla, jossa liiton jäsenet (kerhot ja muut shakkiyhteistöt kuten kirjeshakkiliitto, tehtäväniekat jne) käyttävät puhe- ja äänivaltaansa täysin demokraattisesti liiton sääntöjen mukaan.

Kokouksessa ovat läsnä kokousedustajat ja lisäksi kokous on viime vuosina videoitu suorana, joten netistä päässee seuraamaan keskustelua myös tänä vuonna. (Topi, onko osoite jo tiedossa?)

Siitä olen toki samaa mieltä, että yleisen keskustelun viritämiseksi ennen kokousta ehdokkaat voisivat esittäytyä tällä palstalla, mutta mikään ei toki velvoita heitä siihen. Ehdokasasettelun taustalla voi toki olla paljonkin keskusteluja, mutta se on toinen saaga eikä siinä ole mitään "pahaa". Meidän kaikkien kannalta tärkeää on, että kun puheenjohtajan tehtävään ei ole ollut erityisen paljon tarjokkaita ja kun nykyinen puheenjohtaja on ilmoittautut vetäytyvänsä, että liitolle saataisiin pätevä, energinen, asioita eteenpäinvievä vetäjä, jolla on hyvää strategista ja taloudellista ymmärrystä. Taktiikka kyllä hoituu, siitä en ole ollenkaan huolissani. Minun näkemykseni mukaan (ja voin spekuloida vapaasti, kun en ole mitenkään Shakkiliiton hallinnossa mukana) tärkeimpänä tulevan 2-vuotisjakson asiana on ottaa askel shakin näkyvyyden parantamisen ja ulkopuolisen rahoituksen hankkimisen suuntaan, mikä tulee edellyttämään tarjontamme "brändäämistä", sen kiteyttämistä, mitä sponsorimme voi meiltä saada tarjoamansa rahan vastineeksi. Erittäin haasteellinen tehtävä, johon toivon parhaita voimia.

t. panu laine

Fakiiri
Viestit: 80
Liittynyt: 26 Marras 2011 14:01
Paikkakunta: Stadi

Re: Kerhoken kokous 1.11.2015

Lukematon viesti Kirjoittaja Fakiiri » 28 Loka 2015 14:23

Räjähdysherkkä käsite kabinettipålitikointi voidaan tulkita monella tavalla, mutta toimii hyvin keskustelun katalyyttinä - päätöksentekoproseduuri on shakkiväellä aika hyvässä kuosissa.

PL on ansiokkaasti tiivistänyt uudelta puheenjohtajalta edellytettävää kompetenssia. Kokemusperäisesti totean, että ainoa pj-ehdokas solahtaa noihin kriteereihin oikein hyvin.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Erik Rönkä ja 47 vierailijaa