Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 11.10.2011

Vanhat hallituksen tiedottet, niistä käyty keskustelu yms.
Tuomo Halmeenmäki
Viestit: 97
Liittynyt: 27 Touko 2010 07:01

Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 11.10.2011

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuomo Halmeenmäki » 12 Loka 2011 22:25

SSL:n hallitus käsitteli tiistaisessa kokouksessaan mm. seuraavia asioita:
- Tämän vuoden lisenssimäärissä ollaan kutakuinkin edellisvuoden tasolla.
- Liiton talous jää tänä vuonna selvästi alijäämäiseksi pääasiassa koulushakin teemavuoden kulujen vuoksi.
- Nimettiin Kalle Kiik nuorten MM-kisojen aikana kisaan osallistuvien etävalmentajaksi.
- Päätettiin käynnistää valmennusstipendien haku vuodelle 2012.
- Hyväksyttiin valmennussopimus Shakkilinnan kanssa.
- Hyväksyttiin vuoden 2012 kilpailukalenteri.
- Päätettiin suositella, että MäntSK ja HSL vaihtavat varsinaisen SM-turnauksen järjestämisvastuut siten, että HSL järjestää kisan 2012 ja MäntSK 2013. Molemmat osapuolet ovat hyväksyneet ratkaisun.
- Myönnettiin seuraavat vuoden 2013 SM-kilpailut: joukkuepikapelin SM TuTS, henkilökohtainen SM MäntSK, avoin SM TSY, koululaisten SM HSL, koulujoukkueiden SM MatSK
- Todettiin, että nuorten kansainväliseen joukkuekilpailuun Narvassa saadaan täysi joukkue kasaan.
- Saatiin tiedoksi tilannekatsaus nuorten PM-kilpailun järjestämisestä Helsingissä helmikuussa 2012.
- Hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Kerhojen kokoukselle esitettäväksi.
- Saatiin tiedoksi ns. ulkomaalaistyöryhmän yhteenveto, joka julkaistaan myös Shakkifoorumilla lähipäivinä.
- Päätettiin nimetä Paavilainen SSL:n edustajaksi Bridgeareenan hallitukseen.
- Saatiin tiedoksi Fiden ja ECU:n vireillä olevia päätösasioita.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 11.10.

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 13 Loka 2011 21:48

Seuraavassa muutamia näkemyksiä jota puheenjohtajan avausviestissä on hyvä muistaa pitää mielessä. Monet ovat aika rutiininomaisia vuositapahtumia, joten:

Suomen kilpailukalenterissa on vielä vähän "valkoisia" viikonloppuja. Seurojen olisi hyvä jos tarkistaisivat omat kilpailunsa ja ilmoittaisivat mahdolliset "jälkitoiveet". Jatkossa me joudumme omien kalenteriemme lisäksi ottamaan vielä tarkemmin huomioon myös KV-turnaukset joita on yleiset, juniorit ja seniorit sekä Bridgekalenterin Areenan osalta.

Jotta kaikki pääsisivät mahdollisimman vähällä lisätyöllä niin SSL ja HSL yrittävät jatkuvasti seurata näitä. JSM-toimikunta on tässä mielessä ehkä sopivin toimikunta, joka perehtyisi kalenteriasioihin, koska JSM/JSC-ottelusiirrotkin anotaan toimikunnalta ja usein seurojen keskinäiset "neuvottelut" ovat hankalia. Mutta tulevassa Kerhojen kokouksessa kohdissa "Toimintasuunnitelma" tai "Muut asiat" edustajat varmaankin saavat tiedot ja toiveet sanotuksi niille jotka tammikuussa virkoihin joutuvat/tulevat/haluavat/pääsevät jne.

HSL:n ja Hesan kerhojen puolesta kiitän vielä uudelleen Mäntän Shakkiaktiiveja siitä, että (pääsimme sopuun 2012 ja 2013 kisoista) kun tämä Areena-touhotus tuli meidän molempien kilpailuhakemusten lomaan emmekä kumpikaan tienneet toistemme hakemuksista samaan kisaan.

Nuorten pikashakin SM-kilpailusta (?) myönnettiinkö tai hakiko sitä kukaan (?). Jos kukaan/mikään ei kisaa hakenut, niin ajattelin ehdottaa kerhojen kokouksessa päätettäväksi sellaista sääntömuutosta, että Nuorten pikashakin SM- ja joukkuepikashakin SM-kilpailut pelataan vuosittain eri ikäryhmissä, vain jos ikäryhmään osallistuu vähintäin kolme pelaajaa/joukkuetta. Ryhmät siis mestaruuksien/mitalien suhteen yhdistettäisiin. Jos kilpailu on myönnetty jo jollekin, niin sellainen järjestäjä toki pitää saada sanoa toiveensa 2012 kilpailun määräyksiin vaihtoehdoissa (olemassa olevat määräykset ja mahdolliset muutokset). Muutokset ehditään käsittääkseni ottaa myös kevätkokouksessa esille.

Narvan "Itämeren Shakkitähdet" -nuorisomaaotteluun. Muutaman päivän varoitusajalla minua pyydettiin matkanjohtajaksi ja olen suostunut tehtävään. Mestaritason pelaajilla on samaan aikaan JSM-Liigapelit, mutta 1.D:ssa ei ole matseja SU 16.10. jolloin Narvaan matkustetaan.

Paavilaisen (SSL) kaveriksi SBA Oy hallitukseen HSL on pyytänyt Petri Saharista (HSL/HSK), koska Shakkiväellä on 2 varsinaista jäsentä yhtiön hallituksessa sekä varahenkilö. Itse olen suostunut olemaan molempien varalla jos ovat esteellisiä olemaan paikalla. Etenkin Saharinen on ollut suurena apuna tässä muuttoasioissa sekä Shakkiosaston ja muun kokonaisuuden suunnittelussa Areenalla kesän ja alkusyksyn aikana, siksi hän on paras henkilö meiltä shakkiväeltä olemaan toinen edustaja. Toiminnanjohtaja Paavilainen on myös informoitu kaikissa kysymyksissä Areena -asioissa riittävästi.

Fiden/ECU:n asioissa näyttää siltä, että kalenterimme vuosi vuodelta tulee tiukemmaksi saada sopimaan eri kilpailuja, joten Suomessa kaikkien seurojen ja etenkin maan eri alueella toimivien olisi hyvä ottaa huomioon, ettei lähekkäin olevia kilpailuja tulisi A) samaan viikonloppuun tai B) peräkkäisiinkään viikonloppuihin. Kotimaan "isot turnaukset kuten SM-, piirien mestaruudet, kansainväliset, JSM/JSC ja SM-tason nuorten kilpailut toivottavasti saadaan tulevaisuudessa kalentereihin ehdotuksina jo heinä/elokuun vaihteeseen jolloin seuroilla on enemmän aikaa ratkaista milloin omat turnaukset seuraavana vuonna pelataan.

Lauri Kangas
Viestit: 137
Liittynyt: 27 Heinä 2010 13:01
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Pässi

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 11.10.

Lukematon viesti Kirjoittaja Lauri Kangas » 20 Loka 2011 19:10

Tämäkin ikävä piirre foorumikeskusteluissa on (kuten tyypillistä): kritiikki hallituksen toimista puidaan perusteellisesti ja juurta jaksain, mutta vastaavaa positiivista "rummutusta" ei luonnostaan synny. Keskustelimme hallituksen kokouksessa (yhdessä Timojk:n kanssa) mielestäni pääosin hyvässä hengessä, miten tilanteeseen oltiin päädytty ja miten tästä katsotaan eteenpäin. Kiitos kuitenkin Timojk:lle, että hän tässä osoitti täällä foorumissakin tyytyväisyytensä lopputulokseen.

Hyvä näin. Muutoin ("sisäpiiriläisiä" lukuun ottamatta) saattaisi syntyä entistäkin vinoutuneempi kuva yleisestä tyytyväisyydestä hallituksen toimintaan.

terv. Lauri

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 11.10.

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 20 Loka 2011 19:27

Jotta osataan arvioidan eri aikakausia, niin ainakin niin kauan kuin minä muistan ja vielä sitä kauemmaksi Suomen shakkipapereita lukien aina tuonne 1922 saakka, ei tämä mitenkään poikkeuksellista ole, että hallitusta arvostellaan. Pikemminkin olisi jotain outoa jos arvostelua ei olisi.

Yleisin kritiikki on tainnut vuosikymmenien mittaan kohdistua olympiavalintoihin ja suoraan SM-kilpailuun/järjestelmään. Henkilöt vain vaihtuvat mutta jokseenkin samat teesit toistuvat jos lukee vanhoja sanomalehtiä, Suomen Shakkeja tai pöytäkirjoja.

Kuitenkin hallitukset ovat tehneet vuosikymmenien aikana ainakin 90% täysin muuta työtä ja tehtävää. Niiden ylipäänsä mainitseminen mitenkään on harvinaista saati että joku asia olisi tehty oikein (suomeksi, että aina on väärin sammutettu).

Mutta onneksi ei ollut kylmän sodan vuosina 1945-89 internettiä, facebookkeja tai keskustelupalstoja. Kiitos siitä tiedemiehille että viivyttivät kehitystä riittävän pitkään.

Jos netti toisaalta nopeuttaa joitain asioita, niin toisaalta myös nopeammin tulee virhearviointeja, koska on vaikea aina tietää mitä tapahtuu oikeassa elämässä. Keskustelupalstoissahan on vähän "lööppiuutisten seuranta" ja jos mikä hyvänsä asia ratkeaa elävässä elämässä, niin ratkaisuja ei missään tapauksessa enää tule itse muurahaispesään.

Siksi usein viittaan siihen että edelleenkin päätökset tehdään kerhojen kokouksen kautta ja toimintasuunnitelmat ja talousarviot ohjeina. Keskustelupalstojen ideat yms ehtivät korkeintaan seuraavaan tai seuraavan vuoden vastaavaan kokoukseen, paitsi jos ehdottaja itse alkaa aktiivisesti ajamaan jotain ideaa ja sitä jaksaa myös olla kehittämässä.

Meidän laji ei ole ammattilajiliitto vaan pudas amatöörilaji joka pohjautuu noin 100%:sti vapaaehtoisuuteen.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa