Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.2011

Vanhat hallituksen tiedottet, niistä käyty keskustelu yms.
Tuomo Halmeenmäki
Viestit: 98
Liittynyt: 27 Touko 2010 07:01

Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.2011

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuomo Halmeenmäki » 14 Syys 2011 12:37

Eilisessä Suomen Shakkiliiton kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:
- Ilmoitusasioissa todettiin, että Halmeenmäki ei ole käytettävissä liiton pj:ksi seuraavalle kaudelle, joten Kerhojen kokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja. Myös ainakin yksi hallituksen jäsen vaihtuu.
- Lisenssitilanne: Ollaan edelleen hiukan edellä viimevuotisia lisenssimääriä
- Taloustilanne: Tämä vuosi mennään miinukselle lähinnä koulushakin teemavuoden vuoksi
- Hyväksyttiin uuden Shakkiareenan tilojen käyttösopimus, SSL:n vuokraosuus on 630 e/kk
- Päätettiin JSM:n 2011-2012 palkinnoiksi 2500, 1500 ja 500 e
- Päätettiin Suomen Cupin palkinnot 270, 200, 140 ja 80 e - alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaikki osanottomaksut jaettiin palkintoina ja matkakorvauksina
- Joukkueiden EM-kisassa 2.-12.11. Suomea edustaa joukkue Nybäck, Agopov, Sammalvuo, Karttunen, Nyysti
- Suomi lähettää joukkueen Itämeren Shakkitähdet -kisaan Narvassa 16.-23.10.
- Hyväksyttiin koululaisten SM-kilpailun kutsu (29.-30.10.)
- Todettiin, että ensi vuonna on Suomen vuoro järjestää koululaisten PM. Pyritään löytämään järjestäjä lähiaikoina.
- Myönnettin SM-turnaus 2012 MäntSK:n järjestettäväksi
- Hyväksyttiin Hauhon Shakkikerho liiton jäseneksi.
- Päätettiin osallistua Hyvinvointimessuille Vantaalla 24.9. Pudas on liiton vastuuhenkilö.
- Todettiin, että Kerhojen kokoukselle esitettävät toimintasuunnitelma ja talousarvio ovat tekeillä ja hallitus käsittelee ne seuraavassa kokouksessaan
- Päätettiin, että tarjouskilpailun perusteella Shakkilinna toteuttaa liiton nuorisovalmennuksen seuraavalla valmennuskaudella
- Päätettiin ottaa käyttöön liiton uudet Internet-sivut Kerhojen kokouksen päivänä 30.10. Ylläpitoryhmään nimettiin Paavilainen, Pudas ja Hartikainen
- Päätettiin, että tänä vuonna valitaan Vuoden shakkiteko ja ehdotuksia pyydetään kerhoilta ja pelaajilta. Ehdotusten perusteella valinnan tekee liiton hallitus. Vuoden shakkiteko palkitaan 200 euron stipendillä.
- Annettiin varoitukset Teppo Takulle kilpailun keskeyttämisestä ja Markku IIvoselle epäurheilijamaisesta käytöksestä

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 14 Syys 2011 13:14

Helsingin Shakkiliitto tulee jättämään kerhojen kokoukselle protestin koskien SM-turnausta 2012. Perusteluna on se, että Liiton toiminnanjohtaja otti kesällä 2011 yhteyttä minuun henkilökohtaisesti koskien mahdollista Shakkikodista muuttamista Shakkiareenalle 2012.

Lisäksi kävimme yhdessä minä, SSL pj Tuomo Halmeenmäki että SSL toiminnanjohtaja Jorma Paavilainen tarkistamassa tilat mahdollisesta Shakkiareenasta 2012.

Näiden tarkastuskäyntien ja muiden pohjalta ja ne turnaukset jotka keskusteluissamme olivat olleet esillä vuoden 2012 aikana uskalsin tehdä suuren muutokseen johtavan vuokrasopimuksen allekirjoittamisen Suomen Bridgeliiton kanssa 16.8.2011.

HSL:n puolelta asia budjetoitiin niiden kilpailujen pohjalta joista oli viralliset päätökset tuota hetkeä aikaisemmin ja se tieto, että SM-turnaukset (90v juhlakilpailuun ei ollut siihen mennessä yhtään hakijaa) pidettäisiin uuden kilpailupaikan tapahtumana.

Liiton halllitus ei ottanut tätä asiaa millään tavoin huomioon, joten HSL:n riski uudesta pelipaikasta ei näinmuodoin täytä niitä edellytyksiä jotka ennalta ollaan sovittu.

HSL:n taholta ehdotin eilen että Mänttä pitäisi vuoden 2013 SM-kilpailun ja HSL vuoden 2012, jonka varaan koko Shakkiareena projekti on laskettu (muuttokustannukset on pystyttävä kuolettamaan heti, koska mitään vararahastoja ei ole ollut mahdollista rakentaa näin lyhyessä ajassa)

Viime kesänä kaksi toimitsijaa järjesti SM-kilpailun henkilökohtaisesti koska SSLH ei itse saanut kilpailua järjestettäväkseen. Toimitsijat olivat Mikko Markkula ja Timo Munukka. Samat joutuivat järjestämään myös 2010 kilpailun.

Liiton hallitus teki päätöksen SM-kilpailun 2012 osalta puutteellisin tiedoin ja hallituksen jäsenistä ainakin yksi oli suorastaan jäävi eli asianosainen.

Pekka Sairanen
Viestit: 125
Liittynyt: 27 Touko 2010 10:40
Paikkakunta: Mänttä-Vilppula
Seura: Mäntän Shakkikerho

Esteellisyyksistä

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Sairanen » 15 Syys 2011 10:45

Kun Timo taitaa tarkoittaa minua, niin kerron, etten ole Mäntän turnauksia järjestävässä Mäntän Shakkikerhossa edes hallituksen jäsen. En taida siten olla sen esteellisempi käsittelemään turnauspaikan valintaa Mäntän ja Helsingin välillä kuin hallituksen helsinkiläiset jäsenet .

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 15 Syys 2011 17:44

Todellisuudessa minä, toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja sekä muutama muu henkilö olivat heinäkuun ja elokuun aikana uusissa Shakkiareena tiloissa katsomassa paikkoja onko ylipäänsä mahdollista muuttaa sinne.

Koska ilmeni että esimerkiksi SM-kilpailuja ei ollut hakenut mikään taho ja virallinen määräaika oli umpeutunut jo 2010 syyskuussa, niin lähdin kaiken aikaa siitä oletuksesta, että Shakkikoti muuttaa ja ensimmäiset suuret kilpailut kuten HM-turnaus 2012, JSM-päätöstapahtuma 2012 sekä SM-turnaus 2012 (joka on samalla 90v-juhlakilpailu) pidettäisiin Areenalla.

Muodollinen hakemuksen jätin 26.8.2011 johon ei millään tavalla ilmoitettu että tulisi mitään uutta hakemusta samaan tapahtumaan. Määräaika oli siis mennyt umpeen ja yksi hakija (HSL) haki kilpailua sen vuoksi että 16.8.2011 oli allekirjoitettu sopimus SBL:n kanssa muutosta ja jossa tultaisiin pelaamaan edellä mainitut turnaukset. Myös ESK tässä tapauksessa oli siirtämässä nuorten 2012 SM-kilpailua Areenalle joka pelattaisiin ennen yleistä SM-turnausta.

Liiton hallituksen puheenjohtajalle sekä toiminnanjohtajalle nämä oli tiedotettu ennenkuin muita hakemuksia oli jätetty. Muutama vuosi sitten liiton hallitus nimenomaan hylkäsi TuTS:n joukkueblixtihakemuksen koska määräaika oli mennyt umpeen. Nyt liiton hallitus toimi toisin. Ohitti hakijan joka oli ollut ainoa (HSL) sekä jonka perusteella tehtiin muuttopäätös uusiin tiloihin, oletuksella että SM-kilpailu saadaan sinne sekä muutama muu iso kilpailu heti alkuun.

Pekka Sairanen sai olla hallituksen kokouksessa paikalla kun asia käsiteltiin mutta vastaavasti HSL:n edustajaa (minua) ei edes kutsuttu kertomaan kilpailuun liittyviä asioita, vaikka olin kokouksessa muutamaan otteeseen paikalla.

Katson että Shakkiliiton hallitus toimi erittäin epäoikeudenmukaisesti ja mahdollisesti osa hallituksen jäsenistä teki päätöksen puutteellisten tietojen pohjalta. Lisäksi ehdimme ilmoittamaan Suomen Cupin lopputapahtuman yhteydessä 3.-4.9., että seuraava JSM-lopputapahtuma 2012 ja yleinen SM-turnaus 2012 pelataan Areenalla, jossa on juuri aloitettu remonttityöt Shakkiliiton toiveiden mukaisesti. Siinä vaiheessa vain HSL oli hakenut kilpailua ja oletus että hallitus ottaa näin tärkeän asian kuin huomattavasti parempien uusien tilojen saamisen huomioon.

vanha jäärä

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja vanha jäärä » 16 Syys 2011 12:11

Otsikossa mainittu kokous teki päätöksen SM-kisojen 2012 järjestäjästä. Haluan kyseenalaistaa aiemmin mainittujen seikkojen lisäksi myös sen, onko päätös tehty sääntöjen mukaisella tavalla. En nimittäin löydä SKSL:n internet-sivuilla näkyvästä kokouksen esityslistasta mitään mainintaa siitä, että tämä asia otettaisiin kokouksessa esille. Mielestäni näin tärkeän asian käsittelyn ja sitä koskevan päätösesityksen tulisi olla tiedossa ennen kokousta.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 16 Syys 2011 16:02

Minäkin sain kokouskutsun poikkeuksellisesti koska esillä oli uuden Areenan asioita. Ihmettelin tuota samaa, että hallitus teki päätöksen asiasta jota ei ole listalla lainkaan. Sen vuoksi voi olettaa että hallituksen jäsenillä ei ole ollut tarpeellisia tietoja tai valmiuksia tehdä päätöstä.

Ja kysyikö hallitus poissaolevien jäsenten kantaa päätöstä tehtäessä, saati että nämä tietäisivät SM-kilpailun edes olevan esillä.

Minä en tähän asiaan kiinnittänyt siksi mitään huomiota, koska suullisesti olimme jo keskustelleet yli kuukautta aikaisemmin SM-kilpailun pelaamisesta (nolla hakijaa silloin) Areenalla ja siksi jätin virallisen hakemuksen HSL:n puolesta päivättynä 26.8.2011 liiton toiminnanjohtajalle. Oletin siis että liiton hallituksen jäsenet tiesivät tästä hyvissä ajoin ja muita hakemuksia ei tullut millään tavalla ilmi kilpailussa jonka hakuaika oli päättynyt 30.9.2011.

Nyt kilpailu myönnettiin hallituksen jäsenenä olevan kerholle mielestäni väärin perustein.

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 435
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 16 Syys 2011 17:46

Moro!

Oma järki sanoo näin, tiedot perustuvat kyllä tässä foorumissa luettuun, joten voin olla lepikossakin ja pahasti. Joudun osin olemaan Timon kanssa eri mieltä, vaikka hän toisen otsikon alla minua mukavasti komppasikin...

1) SM-kisaa ei haeta määräaikaan mennessä, joten hakuaika jatkuu siihen asti, kun hakija ilmestyy ja siitä eteen päin seuraavaan hallituksen kokoukseen asti. Se ei pääty siihen, kun ensimmäinen hakija tekee hakemuksen. Jos hakemuksia on tullut useita, valintatilanteessa on kaikki hakemukset samalla viivalla. Näin oli käytäntö ainakin silloin, kun itse olin hallituksessa. Se, että jollekin olisi liiton johtohenkilöt luvanneet jotain jossakin tilanteessa ja tilanne muutttuukin - oli syy hyväksyttävä vai ei - niin astuuko uusi tulkinta voimaan? Niin taisi Kiltin Jyrkille käydä keväällä, eikö?

2) Jääviyden suhteen ollaan tosiaan veteen piirretyllä viivalla näin pienissä ympyröissä. Jos hakijana on HSL, niin onko ko. organisaatioon kuuluvan kerhon jäsen (tai kyseisen kerhon hallituksen jäsen) jäävi? Onko kilpailua hakeneen kerhon jäsen jäävi automaattisesti, vai tuleeko jääviys kyseeseen vasta, kun ko. henkilö istuu kerhonsa hallituksessa? Ehkä historiasta löytyy hyväksi osoittautunut käytäntö, jota on noudatettu? Jääväsin aikoinaan itseni, kun oli aiheena Tammer-Shakin järjestämän Nopean Shakin SM-kisan jokin raha-asia, siinä jääväys tuntui luonnolliselta.

3) Taas yksi peruste lisää sille, että hallituksen kokouksia harvennetaan ja aikataulut on vuodeksi etukäteen tiedossa. Hakemukset kisoihin siihen ja siihen mennessä, jos kukaan ei hae kisaa, seuraava hakuaika päättyy automaattisesti seuraavaan hallituksen kokoukseen mennessä ja kaikki kerhot tai muut järjestävät tahot tietävät sen hyvissä ajoin. Jos kilpailun ajankohta lähestyy, eikä hakijaa löydy, niin hallitus järjestää itse tai peruu koko kisan.

On se muuten tämäkin kummallista, että SM-kisan järjestäminen on ollut viime vuosina niin hankalaa ja nyt järjestäjästä onkin jo kilpailu! Parempi kai tietysti niin, vaikka se nyt sotkuun johtikin.

Terv.

Jaska

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 435
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 16 Syys 2011 17:53

Moro!

Asialistalta puutuminen jäi kommentoimatta. Taisi olla sitä samaa vanhaa perua käytäntö eli hakemukseton SM-kisa on asiana automaattisesti käsittelyssä, vaikkei olekan kokouskutsussa, jos vaikka joku sattuisi anomaan? Pitäiskö laittaa kokouskutsun pohjaan jo valmiiksi kohta "SM-kisat" ja kokoonkutsuja tarkastaa, onko tilannetta ns. päällä ja jos ei ole, poistaa kohdan listalta. Tai pitää sen aina listoilla ja kokouksessa todetaan, ettei ole aiheellinen kohta tällä kertaa. Meillä kun noita SM-kisoja riittää. Pikku vinkki vaan, ettei tule jatkossa sanomista...

Terv.

Jaska

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 17 Syys 2011 10:24

Tuomo Halmeenmäki kirjoitti: - Päätettiin ottaa käyttöön liiton uudet Internet-sivut Kerhojen kokouksen päivänä 30.10. Ylläpitoryhmään nimettiin Paavilainen, Pudas ja Hartikainen
Tähän vielä sellanen lisäys, että nimetty ylläpitoryhmä vastaa "juoksevasta ei-teknisestä ylläpidosta" eli käytännössä uutisten luonnista, kuvien lisäämisestä, tulosten lisäämisestä jne. Ylläpitoryhmä ei kuitenkaan pysty tekemään mitään muutoksia ulkoasuun tai rakenteeseen eikä hallitsemaan sivuston käyttäjätunnuksia.

Eli jos/kun sivustosta (ei sisällöstä) löytyy jotain joka ei toimi niinkuin pitäisi toimia, niin yksinomaan ylläpitoryhmälle ei kannata lähettää viestiä koska se viesti kuitenkin ohjautuu lopulta minulle. Eli minut kannattaa laittaa myös emailin vastaanottajaksi jos asia niin edellyttää. Email-osoite tulee sivustolle kunhan se julkaistaan.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous 13.9.

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 18 Syys 2011 18:15

En keksi kyllä yhtäläisyyttä kesän "Fall Kiltti" tapauksen ja SM-turnauksen 2012 välille. Tapaus Kiltissä oli kyse siitä, että kilpailukutsu oli epäselvästi mainittu (olen yhtenä osasyyllisenä siinä, koska paperi on minunkin kautta siis kutsu, kulkenut muutaman kerran ennen julkaisua) siltäosin mitä hallituksen päätös ottaa mukaan pelaajia turnaukseen tarkoitti.

Yksi "huippuselopelaaja" siis ei täyttänyt ilmoittautumishetkellä rajaa 20 peliä. Tällaista asiaa ei oltu rajattu kunnolla kutsussa ja hallitus päätti muistaakseni tulkinnassa pelimäärän täyttymisen tulevan kuntoon esimerkiksi yhdellä Suomen cupin pelillä joka oli ilmoittautumishetken ja kilpailun alun välissä. Tässä siis yksi selopeli piti olla pelattuna.

SM-turnauksessa 2012 taas tilanne on ollut se, että hakijoita on ollut nolla heinäkuun loppuun mennessä. Heinäkuun lopulla 2011 taas Suomen Shakkiliittoon otettiin yhteyttä Bridgeliitosta - aiheena Shakki - ja Bridgeareena.

Siinä vaiheessa eli heinä/elokuun vaihteessa 2011 tuli esille, että siirtyminen uusiin tiloihin tulisi olemaan mahdollista ja päätös tehtiin asiasta viimeistään kun vuokrasopimus 16.8.2011 allekirjoitettiin ja allekirjoitushetkellä suullisesti olimme sopineet että HM-turnaus 2012, JSM-päätöstapahtuma 2012 sekä SM-turnaus 2012 pidetään Areenalla.

Jotta tämä olisi mahdollista, suostui Bridgeliitto tekemään huoneistoremontit shakkiliiton ehdotusten pohjalta, jotta vuokrasopimus ylipäänsä syntyisi. HSL:n puolelta ehto oli että edellä mainitut kilpailut pelataan Areenalla heti, jotta uudet tilat tulevat tutuksi ja saadaan toiminta varmasti kunnolla käyntiin.

Muodollinen kilpailuhakemus joka edellä on mainittu, jätettiin siis 26.8. hetkellä jossa ei ollut edelleenkään yhtään hakijaa. Ei siis ole HSL:n vika se, että Shakkiliiton hallitus ei kokoonnu kuukausiin eikä näin tärkeää asiaa kuin uusiin tiloihin muuttamista (josta itse Shakkiliittokin on siirtämässä toimistojaan ja varastojaan) osaa lainkaan noteerata.

Minulle vuokrasopimusta allekirjoittaessa ei kerrottu mitään siitä, että SM-turnausta ei pelata Areenalla, koska jos olisi kerrottu sen olevan jossain muualla, niin en olisi suostunut Shakkikodista muuttamista Areenalle. Pidin keskeisenä asiana sitä että HM-turnaus (HSL:n 75 vuotisjuhlaturnaus), JSM-päätöstapahtuma (sekä ESK:n järjestämä nuorten SM 2012) että SM-turnaus 2012 (SM-turnauksen 90v-juhlaturnaus) pelataan Areenalla.

Yksikään hallituksen jäsen ei missään vaiheessa kertonut muuta esillä olevaa vaihtoehtoa, paitsi päätöskokouksessa pj Halmeenmäki tuli minulle kertomaan, että on toinenkin hakemus (?)

Voiko shakkiväki enempää puukottaa omaa väkeä selkään kuin syödä sanansa jota joudumme antamaan toisillemme esimerkiksi tässä tapauksessa Bridgeliitolle, siitä että aloitamme yhteistyön ja saamme näyttävästi heti alkuun kolme suurta tapahtumaa ja toiminnan toivottavasti hyvin käyntiin?

Sanoisin että me kusetimme lupauksessamme esimerkiksi yhteistyökumppaniamme eli Bridgeliittoa, siirtämällä oman juhlakilpailumme jonnekin aivan toisaalle.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa