JSM 2011/12

JSM
Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 11 Huhti 2011 16:14

Eilinen kerhojen kokous ei päättänyt lopulta mitään, eli kauden 2011/12 säännöt esimerkiksi ulkomaisen pelaajien kohdalla säilyvät ennallaan.

Liigassa on 12 joukkuetta
1.Divisioonassa 16 joukkuetta
2.Divisioonassa 38 joukkuetta
3.Divisioonassa (63) joukkuetta (+uudet)

Seuraamukset ovat liigasta kaksi viimeistä putoaa 1.D:aan. 1.D:ssa lohkovoittajat nousevat suoraan liigaan ja kaksi viimeistä putoaa 2.D:aan.

2.D:ssa lohkovoittajat ja kaksi parasta kakkosta pelaavat jatkokarsinnan kahdeksan pelaajan joukkuein ja voittajat nousevat 1.D:aan. 2.D:ssa HSL-alueen lohkoissa on seitsemän joukkuetta ja muissa neljässä lohkossa kuusi. Viisi parasta joukkuetta säilyy 2.D:ssa ja sitä heikommaksi sijoittuneet putoavat.

3.D:n lohkot ja seuraamukset päätetään kun ilmoittautumisaika päättyy. Varsinainen kilpailukutsu ja kauden erikoismääräykset tulevat myöhemmin.

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 435
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 12 Huhti 2011 00:34

Moro!

Timo ohitti KeKossa esiin tulleen ikävän detaljin, vamaankin vahingossa. Toivottavasti asia ei konkretisoidu eli se, että Harri Hurme julkitoi epäilynsä kerhonsa mahdollisuudesta pelata liigaa, ymmärtääkseni sekä urheilullisista että taloudellisista syistä?!

Toivon totisesti, että mikään kerho ei luovu paikastaan, mutta jos valitettavasti niin käy, varsinkin liigatasolla, niin voisimmeko ottaa oppia jääkiekon Mestiksestä? Kerätään ensijaisesti liigaseurojen joukosta nuorista pelaajista joukkue, joka pelaa sarjassa, 10-15 pelaajaa? Tarkoitan pelaajia, jotka eivät mahdu liigajoukkueissa kerhonsa ykkösjoukkueeseen, ovat muuten tarpeeksi vahvoja, esim. 2050-2100 minimivaatimuksena. Tällainen pelaaja ei tietenkään pelaa oman kerhonsa joukkuetta vastaan. Ottelun joukkuepisteiden painoarvo on puolet normaalista eli voitosta 1, tasurista 0,5 ja pelipisteet samoin. Tämä menettely siksi, että joukkueen taso voi vaihdella paljonkin, mutta toisaalta mikään kerho ei voisi lähteä soitellen sotaan? Nuorten joukkue pelaisi eri aikaan kuin muut, jotta nuori voisi pelata myös kerhonsa omassa joukkueessa virallisena pelipäivänä, ehkä kuitenkin kaksoiskierroksella se voisi pelata myös "virallisena" sunnuntaina , ainakin jos kerhon kakkosjoukkueella ei ole pelejä.

Joukkuetta tukee liitto osittain eli satsaa näin kehityskelpoisiin nuoriin. Löytyykö

a) asialle kannatusta,
b) sopivia ja asiasta innostuneita nuoria?

Mutta kuten sanottu, toivon itsekin, ettei asiaa tarvitse edes miettiä siksi, että jokin kerho jäisi pois.

Vai olisivatko muut helpottuneita, jos ei olekaan kuin 11 joukkuetta ligassa, hieman sellaistakin olin sunnuntaina haistelevinani? Ei tietenkään mitään kerhoa vastaan sinänsä, vaan vähempien otteluiden, ja sen takia laskevien kustannusten vuoksi.

Terv.

Jaska

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 12 Huhti 2011 01:27

Harri Hirmun tunnen sen verran pitkältä ajalta, että arvelen hänen vuorosanojen olleen komediaa niiltä osin kuin se koskee liigassa pelaamista. Varapaikalla olisi toki karsinnassa hävinnyt HSK 2 ja sitten sarjasta pudonnut MatSK 2. Tällaista tuskin tarvitsee pohtia koska SSK käyttää oman paikkansa, vaikka myöntääkin osallistuvansa "täysin väärään kilpailuun" ihan avoimesti (kokouksessa).

SSK voitti muinaisuudessa kuten Harri Hirmu kokouksessa kertoikin useita mestaruuksia ja olivat jopa Euroopan cupissa jne. Viittaus, että edelleen on samat pelaajat "muistelemassa" oli retoriikan sivulauseissa selvästi kerrottu.

MatSK 2 saldo 0-0-9 varmaan pelotti SSK:ta joka paperilla taitaa tällä hetkellä olla jopa heikompi eli 0-0-11 ei olisi kovin tavaton tulos, siis paperilla verrattuna MatSK 2 "saavutukseen". Ehkä Harri Hirmu viittasi tähän puheessaan kertomatta "tavoitepisteitä". MatSK kakkosen edustaja käytti hienon ja reippaan ja raikkaan puheenvuoron viime kaudesta eikä sortunut keksimään mitään selityksiä kaudelle.

Loistavaa että kausi päättyi onnellisesti kaikkien otteluiden pelaamiseen ajallaan (liiga) eikä protesteja tullut.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 24 Kesä 2011 09:39

Ensi kauden lohkojaot SM-> 2.D. Osanoton varmistus ei ole vielä kaikilta 2.D joukkueilta.

http://www.shakki.net/sksl/jsm11/ohjelmat/lohkot.htm

JSM etusivu
http://www.shakki.net/sksl/jsm11/index.htm

Panu Laine
Viestit: 406
Liittynyt: 09 Elo 2010 12:05
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Panu Laine » 24 Kesä 2011 15:45

Tervehdys,
Olen aivan varma, että SSK pelaa liigakauden liigassa ja pelaa motivoituneena (näin vienosti vihjaa myös SSK:n syväkurkku). Hintaa liigakaudelle tulee toki enemmän kuin divarikaudelle, mutta liigassa on aina ilo pelata, vaikka olisi vähän enemmänkin ylämäkeä. Toivotan SSK:lle onnea koitokseen ja jokaiselle pelaajalle kuparisen rikkomista jo syyskaudella. Jokainen piste on suuri ilo! Tiedossa on huikeita hetkiä ;)
t. Panu

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 19 Heinä 2011 18:30

Liigan ja 1.D:n ohjelmat julkaistaan torstaina.

Toivo Pudas
Viestit: 3225
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 19 Elo 2011 14:41

Kausikohtaisiin erikoismääräyksiin on eilen lisätty peliaikaa koskevat kappaleet:

5. Peliaika
Peliaika on (A) ensisijaisesti Fiden käyttöön ottama (inkrementti) 90 minuuttia (1t30min) + 40 siirron jälkeen 30 minuuttia sekä koko pelin ajan joka siirrosta 30 sekuntia lisäaikaa (=>90'/40z+30'+30"/1z). Tämä vastaa noin 5 tunnin peliaikaa Jos digitaalikelloja ei ole käytettävissä, eikä vierasjoukkue halua tuoda omia kelloja, pelataan pelit aikaisemmalla (B) 5 tuntia jossa pelaajan on tehtävä 40 siirtoa 2 tunnissa, jonka jälkeen molempien kelloihin annetaan 30 minuuttia lisäaikaa pelin loppuun siirtämällä kelloja 30 minuuttia eteenpäin. Kotijoukkueen yhteyshenkilön tulee mainita dgt-kellojen määrä yhteydenoton aikarajaan mennessä. Jos vierasjoukkue ei halua täydentää DGT-kellojen määrää koko otteluun, pelataan ottelu mekaanisten kellojen ajoilla (B).

Shakkikellosta noudatetaan Fiden sääntöä 6.8. koko pelin ajan, kun käytetään Inkrementtiaikaa (A). Molempien joukkueiden kapteeni katsotaan tässä tapauksessa toimivan tuomarin ominaisuudessa. POIKKEUS! Jos käytetään peliaikaa (B) toimitaan shakkisääntöjen 6.8. mukaisesti ajantarkistukseen asti kuten edellä mainittiin, MUTTA sen jälkeen nopean shakin sääntöjen kohdan A4d(1) mukaisesti jolloin kapteenit eikä muutkaan saa huomauttaa ajanylityksestä. Kapteenit voivat huomattaa vasta kun molempien aika on loppunut. Tätä erikoismääräystä rikkovaa joukkuetta voidaan rangaista shakkisäännöissä mainituin rangaistuksin. Inkrementtiajassa (A) pelaajan on pidettävä pöytäkirjaa koko pelin ajan, mutta jos pelataan mekaanisilla kelloilla, pelaajan on pidettävä pöytäkirjaa kunnes hänellä itsellään on aikaa jäljellä vähemmän kuin viisi minuuttia. Jos käytetään jäljempänä mainittua (B) peliaikaa, niin pelin loppuvaiheessa 40 siirron tultua tehdyksi noudatetaan nopean shakin sääntöjä. Jos pelaajalla tässä on aikaa vähemmän kuin viisi (5) minuuttia, eikä hän pidä pöytäkirjaa, niin pelaaja ei voi vedota tasapelivaatimuksissaan pöytäkirjaan lainkaan.

Uutena kappaleena on tasapelejä 0-0 koskeva lausuma:
JSM-toimikunta voi määrätä osanottomaksun suuruisen rahasanktion molemmille 0-0 pelanneille joukkueille, jos voidaan osoittaa että tuloksessa on kyse selvästä sopupelistä (esim. kaikki pelit päättyvät tasan suunnilleen samalla hetkellä tai kaikissa peleissä on pelattu alle kymmenen siirtoparia).

Pelaamisesta saman seuran eri joukkueissa säätelee seuraava:
Pelaaja ei saa pelata samaa joukkuetta vastaan kahdesti samalla kaudella. LIIGASSA pelaaja voi edustaa vain toista saman seuran joukkuetta kauden aikana. Yksittäinen pelaaja voi pelata kauden aikana enintään saman määrän pelejä kuin seuransa eninten otteluita pelaavalle joukkueelle tulisi karsinnat mukaan lukien (ei koske 3.D:n joukkueissa pelaavia varapelaajia).

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 19 Elo 2011 16:00

Käsittääkseni sellainen kysely on koko Suomeen lähetetty. En muista lausettakaan asiasta kuulleen minkään kerhon taholta koko kesänä missään keskustelussa, ei edes Ilmajoella. Voisiko siis kiinnostus olla lähellä nollaa?

Ainakin kolmannessa divarissa nyt aloittaa 67 joukkuetta, joka on paperilla neljä enemmän kuin edellisellä kaudella oli. Johtuuko se siitä, että etäisyydet kolmosessa ovat lyhentyneet merkittävästi kun 1.D ja 2.D lohkoista on joukkueita pudotettu kolmoseen, vaiko mistä.

Erittäin tyytyväinen on oltava siinä että 3.D:ssa nyt sekä Etelä-Pohjanmaalle että Pohjois-Pohjanmaalle saatiin omat lohkot. Vielä kun saataisiin ensi vuoden kaudelle takaisin mukaan Lpr, Kouvola, Kajaani, niin Itä-Suomenkin tilanne paranisi.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 23 Syys 2011 16:10

JSM-sivuille on tänään saatu uusi päivitys ELO/selo -tarkastusseurantaan
http://www.shakki.net/sksl/jsm11/ott-dump.htm

Tällä kaudella ohjelma lukee tuloslistan pelipäivästä (koska siirtoja on joka vuosi paljon, ja niitä on vaikea rästipelien osalta seurata) jolloin seurannan pitäisi ainakin teoriassa vähentää virheitä laskentaan.

"Sähköpostiversio" on siis se jonka seurat itse lähettävät, jonka merkitys on lähinnä se, että seura voi katsoa että tulos on saapunut perille. Koska seurat eivät edelleenkään halua/osaa/viitsi tjsp lähettää tuloksia selkeästi siten, että otsikkorivillä on ainoastaan ja vain ottelun lohko ja ottelun tulos sekä viestissä pelaajien yksittäistulokset ensin sukunimi ja sitten etunimi tyylillä kerrottu, niin emme juuri saa paremmaksi mitään menetelmää.

Kaikkein tyhmimmät seurat lähettävät liitetiedostoin joiden avaamiseen ja poimimiseen menee tarpeetonta aikaa ja liitteet on tehty milloin milläkin ohjelmalla.

s-postiversio palvelee siis lähinnä illan tulosseurantaa, joka on helppo päivittää mistä maailmankolkasta hyvänsä eikä ole sidottu yksittäiseen ihmiseen tai koneeseen.

Koska lähettäjien viesteissä on joka kierroksella vähän virheitä, on useasti niitä ehditty korjaamaan puolin tai toisin ennen laskentaan lähettämistä (OHJELMAVERSIO).

Valitettavasti monet pelaajat havaitsevat virheen vasta kun oma selo on väärin. Nämä virheet ovat siis joko alkuperäisessä viestissä tai siinä kun syötetään ohjelmaan. Viime kaudella virhelistaan tuli myös "duplikaatit" jotka nyt uudessa päivitetyssä ohjelmassa pitäisi siis vähentyä, koska ottelun pelipäivän mukaan automatiikan pitäisi toimia.

Avauskierros on joka kaudella työläin, koska on paljon seurasiirtoja ja uusia pelaajia, jotka täytyy manuaalisesti etsiä ja jokainen uusi pelaaja pitää lisäksi yrittää tarkistaa että ei ole joku "vanha paluupelaaja" jostain toisesta seurasta. Näitä ei tulospalvelu voi mitenkään tietää ellei lähettäjät itse siitä viestissään varoita tuloksia lähettäessään.

Ja jos selo on väärin, vika ei ole selotoimistossa eikä selotoimisto korjaa virhettä ellei lähettäjä eli Helsingin Shakkiliitto korjaa virhettä ohjelmaan. Vääristä tuloksista tai seloista valitus siis oikea osoite on HSL eikä selotoimisto.

600-700 pelaajan yksittäisten tuloksien virheiden lajeja on kaikenlaisia. Luovutetuista peleistä, vääriin pöytäjärjestyksiin ja näppäily/hiiri virheisiin jne. Mutta niin kauan kun ihmiset voivat itse korjata virheen, ei mitään tavatonta vahinkoa ole, kun itse asianosaiset tietävät oikeat tulokset.

Avatar
Jari Torkkola
Viestit: 111
Liittynyt: 26 Heinä 2010 22:54
Paikkakunta: Tampere
Seura: PSY

Re: JSM 2011/12

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Torkkola » 23 Syys 2011 21:42

Parhaat ideat on yksinkertaisia. Tämä on sellainen.

Jospa tämä tulisi samalla kertaa, kun juhlallisesti avataan uudet liiton sivut?
Jos tästä olisi vaikka deluxe versio, mikä antaa pelaakien nimet Selo listan mukaisesti, kun on valinnut seuran.
( mutta antaa kirjoittaa sen vapaasti ellei löydy )
jne.

Ja vastaanottajan ei tarvitse välittää miten ne on syötetty, jos tämä generoi edellisen toiveen mukaisen spostin lähtemisen.

- Jari

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa