Sivu 1/4

Re: Shakkifoorumin sääntöehdotus

Lähetetty: 19 Heinä 2010 12:19
Kirjoittaja eerikki
Saatan olla ainoa jota hieman kummastuttaa shakkifoorumin alueiden nimeäminen. "64 ruutua" vaikuttaa jopa pelottavalta, uskaltaako tänne kirjoittaa mitään? "Debatti" (organisaatiosta, markkinoinnista) tuntuisi paikalta jossa kuuluisi keskustella kerhojen ja liittojen Tiedotteet -palstalle laittamista asioista (sekä tietysti "kaikesta muusta"). Äkkiseltään tulee mieleen että tässä tulee asiat kahteen kertaan, luonnollisemmalta vaikuttaisi että keskustelu olisi tiedotteen jäljessä (vrt. esimerkiksi uutissivustojen keskustelut päivän uutisista).

Kun tätä asiaa hetken pyörittelin mielessä niin syntyi seuraavanlainen ryhmittely:

1. Yleinen keskustelu
- Shakki Suomessa ja maailmalla

2. Avaukset & analyysit
- 64:n ruudun äärellä

3. Tiedotteet
- Kerhojen ja liiton tiedotealue

Säännöt olisi mukava pitää omalla alueellaan, näin näkisi helposti mitä aiheesta on mahdollisesti aiemmin kirjoitettu. Esimerksi pikapelin erikoisuudet nousevat esiin säännöllisesti heinä-elokuussa ja tämän jälkeen ne unohdetaan taas vuodeksi.

4. Sääntökimurat
- Shakin säännöt ja tulkinnat

Yksi muissa harrastuksissa yllättävän suosittu aihe on päiväkirjojen kirjoittelu foorumeille. En tiedä olisiko tällaiselle tilausta myös shakin parissa.

5. Shakkipäiväkirjat
- Kerro seikkailuistasi shakin parissa

6. Ostan & myyn

Mielestäni tehtäväniekoille ja kirjepelaajille olisi hyvä erottaa omat alueensa foorumilta:

7. Tehtäväshakki

8. Kirjeshakki

Kun nyt aika moni myös Internetissä pelaa niin ehkä niilläkin voisi olla alueensa.

9. Internet & ohjelmat
- Keskustelu shakin pelaamisesta Internetissä ja tietokoneohjelmista

Re: Shakkifoorumin sääntöehdotus

Lähetetty: 19 Heinä 2010 13:23
Kirjoittaja JenniElina
Tunnen itseni kovin ulkopuoliseksi, enkä tiedä onko minulla oikeutta kommentoida aihepiiriä.

Eerikin ehdotukset vaikuttaisivat hyviltä. Voin kertoa, että serapi-harrastelijana kynnys kirjoittaa oli turhan korkea.

Mitä foorumi toivoo?
Shakki on kiehtova tapa viettää aikaansa. Tunnen lukuisia älykkäitä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita shakista, mutta seuratoiminta tai raameihin itsensä sovittaminen ei kiehdo. En kuulu älykkäisiin, mutta shakki aktiivisena osana tavallista päivää kiinnostaa, kuin kuppi kahvia. En ole kahviseurassa enkä barista.
L'art pour la art.

Re: Shakkifoorumin sääntöehdotus

Lähetetty: 19 Heinä 2010 19:48
Kirjoittaja Setälä
Joo ehottomasti pitää kaikki olla noin selkeästi esillä, kuin eerikki kirjotti.
Esim. nuorten MM-turnauksella voisi olla oma keskustelualue, koska kuitenkin tiedetään että asia herättää keskustelua ja turnauksesta on mukava päivitellä kaikenlaista.

Re: Shakkifoorumin sääntöehdotus

Lähetetty: 21 Heinä 2010 16:34
Kirjoittaja Toivo Pudas
Sanokaapa, minka otsikon alle nama viestit olisi pitanyt kirjoittaa? Ei tassa keskustella enaa foorumin saantoehdotuksesta vaan ehka shakkifoorumin kehittamisesta tms.

Tarkoitus on lisata foorumeita ja alueita tarpeen mukaan, mutta mita merkitysta niilla on kun kirjoittajat kuitenkin kirjoittavat minne sattuu? Ei uuden aiheen aloittaminen pitaisi olla niin vaikeaa.

Foorumin rakenteesta keskusteltiin Shakiblogissa, ja ainoan konkreettisen ehdotuksen mukaiseksi foorumi perustettiin. (Ehdotuksen teki Mikko Piippo).

Re: Shakkifoorumin sääntöehdotus

Lähetetty: 21 Heinä 2010 20:24
Kirjoittaja Setälä
Nyt tuskin pääpointti on mihin tässä alussa kirjoitetaan, kun yritetään löytää parannuksia vasta uuteen foorumiin. Kuitenkin edelleen järkevintä olisi olla turnauksille oma selkeä kohta, miksei vaikkapa lukisi suoraan alussa kun sivun avaa "Turnaukset" ja tärkeää juuri olisi saada myös keskustella niistä. Turnaus otsikon alle olisi helppo juuri kirjoittaa turnauskertomuksia ja ne olisivat loogisesti löydettävissä suoraan.
Esim. debatti kohdassa on jo ilmoitus JSM-ohjelmien julkaisusta. Esim. sille olisi myös hyvä paikka turnaukset osastolla, josta sen löytäisi suoraan ja voisi kommentoida asiaa. Voihan tehdä turnaukset osastoon kohdan johon voisi laittaa kutsut yms. johon ei saisi kommentoida, mutta olisi hyvä olla selkeä keskustelualue turnauksista ja niihin liittyvistä asioista, koska varmasti aikakontrollit ja muut aiheuttavat keskustelua.

Mihin mielestäsi nämä aiheet olisi pitänyt kirjoittaa? Tämä nyt kuitenkin oli oletettavissa oleva ensimmäinen keskustelunaihe.

Haluan kuitenkin sanoa, että on hienoa että on saatu tälläinen keskustelualue. Tämä vaikuttaa paljon selkeämmältä, kuin entinen shakkiblogi, mutta mielestäni tästä tulisi selkeämpi juuri muutamien korjausten jälkeen.

Re: Shakkifoorumin sääntöehdotus

Lähetetty: 22 Heinä 2010 01:51
Kirjoittaja Aleksi Olander
Itse ajattelin oman ehdotukseni laittaa yksityisviestillä adminille kun sen kirjoitin enkä tähän sääntötopicciin, mutta se ei ilmeisesti peruskäyttäjän oikeuksiin kuulu, joten täällä viestin ajattelin olevan selkeästi luettavissa.

Hienoa on tietysti että foorumi on tähän pisteeseen saatu, mutta monet varmasti vähän kummastelevat mitä nyt pitäisi kirjottaa ja mihin, ja selkeyttävät parannukset alueissa varmasti tekisivät foorumista helpommin lähestyttävän ja käyttäjäystävällisemmän. Missasin itse ainakin jos joskus on blogissa keskusteltu selkesti foorumin rakenteesta, ja kysytty tarkemmin esim. juuri näistä alueista. Nyt mielestäni olisi paras aika tehdä jotain muutoksia, kun foorumi on vielä uusi. Eerikillä vaikkapa oli hyvä parannusehdotus tämänhetkiseen, juuri tuollainen aluejako tekisi kirjoittelusta mukavampaa.

Ei tämä nyt Toivo ole mitään valittamista ihan vain valittamisen ilosta, ensivaikutelma foorumista ja sen käyttömiellyttävyydestä kun on vain tällaisista ehkä pieneltäkin tuntuvista seikoista kiinni niin mielummin sitä tässä vaiheessa niihin puuttuu. Foorumin perustamisen ajankohta on nyt vaan ollut hiukkasen liukuva jo pidemmän aikaa, enkä itse ainakaan ollut varma että millon tämmönen olisi tulossa, ennen kuin luin mainoksen blogista. En minä ainakaan tajunnut jos jossain välissä olisi jotain konkreettista olisi pitänyt ehdottaa. :D

Ei sen uuden "Parannusehdotukset" aiheen luominen tietenkään kovin raskasta olisi ollut, mutta jotenkin tuntui turhan röyhkeältä tällaisena peruskäyttäjänä aloittaa keskustelu foorumilla luomalla aihe parannusehdotuksista, joten tänne sääntöehdotus-topiciin kirjoittaminen tuntui kohtuulliselta tavalta antaa palautetta. :mrgreen:

Re: Shakkifoorumin sääntöehdotus

Lähetetty: 22 Heinä 2010 18:30
Kirjoittaja Timojk
Eerikin jaottelu on huomattavasti selkeämpi mitä nyt olemassa oleva. Jos tämä on suomenkielinen saitti niin oletuksena varmaan aihealueetkin on sitten suomea?

Nyt porukka on vielä lomilla, mutta varmaan taas "rähinää" syntyy kun JSM-kausi alkaa ja pääsemme järjestöissä tekemään "viisaita päätöksiä" joita sitten kehutaan täällä foorumissa kuukausikaupalla.

Selkeyttä nyt jo alussa osastoihin, niin toiminta pysyy pitempään kasassa.

Shakkifoorumin kehitysehdotukset

Lähetetty: 24 Heinä 2010 15:37
Kirjoittaja Jyrki Raki
Aloitetaan uusi otsikko tämän foorumin kehitysehdotuksille ja siirretään (mikäli osaan) jo olevat kommentit aiheesta tämän otsikon alle. Kertokaapa miten tätä foorumia pitäisi kehittää?

Re: Shakkifoorumin kehitysehdotukset

Lähetetty: 24 Heinä 2010 15:40
Kirjoittaja Jyrki Raki
Tunnustan osaamattomuuteni, en saanut nopeasti siirrettyä foorumin sääntökeskustelusta yleisiä kehitysehdotuksia tämän otsikon alle... joten olkoon ne siellä kunnes joku muu osaa paremmin :)

Re: Shakkifoorumin kehitysehdotukset

Lähetetty: 24 Heinä 2010 20:17
Kirjoittaja Aleksi Olander
En jaksa uudestaan kirjotella joten lainataan nyt noita vanhoja juttuja tännekki. :D Alueet nyt ovat suurin "ongelma" ja niitä voisi harkita eerikin ehdotuksen suuntaisiksi (sääntökeskustelutopic).
Tänne voisi luoda myös esimerkiksi jonkun "Tapahtumat" alueen tai vastaavan, jossa voisi selkesti keskustella vaikka viikonlopputurnauksista tai MM-matsista. Tällä hetkellä kun nuo turnauskutsut yms. ovat alueella "Tiedotteet" jossa taas lukee "Kerhoille ja liitolle tarkoitettu tiedotealue, ei keskustelua", on se vähän köyhää jos mistään turnauksista ei saisi keskustella.

Lisäksi voisi ainakin mielestäni harkita jostain osto/myynti-aluetta, täällä kuitenkin luulisi tavoittavan parhaiten mahdollisia ostajia tai myyjiä shakkiaiheiselle tavaralle. Ehkä joku vapaamuotoisempi keskustelualuekaan ei olisi pahitteeksi, shakkiblogissa nyt luonnollisesti keskusteltiin shakista, koska se ei muuten olisi toiminut, mutta täällä shakkifoorumissa ei minusta haittaisi vaikka olisi yksi alue, jossa keskustelua voisi olla jostain muustakin kuin shakista.

Tuo arkistointisysteemikään ei minusta ole kovin tarpeellinen , jos noita alueita vielä vähän muokkaisi niin vanhoja viestejä olisi mukavampi kuitenki etsiä alueilta, missä niitten kuuluisi olla, kuin jostain epämääräisestä arkistosta. Vanhat aiheet eivät kuitenkaan sinäänsä häiritse mitään, koska aiheet joissa keskustelu on aktiivista ovat kuitenkin listan kärjessä.