Sivu 1/1

Vaadeldaja kalenteri tietää

Lähetetty: 11 Joulu 2010 19:01
Kirjoittaja Toivo Pudas
maanantai, 13. joulukuu
Koko päivä
Markku Hartikainen 37!
Milloin maanantai, 13. joulu 2010
lisää tietoja» kopioi omaan kalenteriin

http://vaadeldaja.blogspot.com/2010/09/ ... -teel.html

Mitä mieltä ollaa tästä, voisiko Suomessa julkaista kyseisenlaista kalenteria?

Re: Vaadeldaja kalenteri tietää

Lähetetty: 11 Joulu 2010 22:13
Kirjoittaja Timojk
Vaikea sanoa, mutta missään päin maailmaa ei pääse huipulle tai huippujohtajaksi tai superasemiin, ellei syntymäpäivä/-vuosi ole koko organisaation ja alan sekä median käytettävissä vapaasti.

Sama koskee maailman urheilijoita ja elokuvanäyttelijöitä ja kaikkia niitä jotka tulevat vaikuttamaan ihmiskunnan kehitykseen nyt ennen ja tulevaisuudessa.

Ennen oli Suomessakin printattu selolista jossa oli kaikkien syntymäaika tarkasti jotta duplikaatteja ei tullut.

Sitten joku keksi että se on laitonta. Jokainen shakkiväen edustaja tunsi ja tiesi ketä on ketä. Pankeissakin virkailijat tiesivät kaikki asiakkaat koska syntymäaika on aina käytettävissä.

Ilmoitetaanhan syntymähetket kastehetket naimisiinmenot ja ties mitkä julkisesti.

Mikä logiikka on siinä että välillä tieto on julkista ja välillä ei ole? Juuri tämä epäloogisuus mahdollistaa väärinkäytökset, koska valvojat itse joutuvat tekemään enemmän työtä, kun eivät voi tarkistaa suoraan mistään sitä oikeaa "kaikkien tietämää" tietoa.

Sotu-tunnus tai ID-tunnus on kokonaan eri asia, se kuuluu vain viranomaisille niin Suomessa kuin muuallakin. Ilman sitä ei paljoa syntymäpäivätiedolla tee mitään.

Esimerkiksi Suomen Palloliiton vuosikirjassa on kaikkien Suomen liigalisenssipelaajien syntymäaika tiedossa kolmanteen divisioonaan saakka ollut jo viime vuosituhannelta alkaen ihan painetussa muodossa.

Jääkiekkoilijoilla lienee sama "rekisteritaso" ja muillakin lajeilla. Shakki ilmeisesti tekee jonkun omituisen poikkeuksen?

Ja jos henkilö haluaa elämässään päästä "tärkeään asemaan" niin hänen tietonsa syntymäajan suhteen on julkista vaikkapa Wikipediassa. Sotu ei ole julkista missään maailmassa mutta syntymäpäivä ja aika ovat lähes kaikkialla.