Uusi Shakki- ja Bridge Areena (2012-)

Turnaukset niin Suomessa kuin ulkomailla, myös muut shakkiin liittyvät.
Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Uusi Shakki- ja Bridge Areena (2012-)

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 22 Maalis 2012 11:17

En löytänyt tästä aiheesta ketjua, joten otetaan eri ketju kuin historiaan siirtyneen Shakkikodin ketju. Muutimme siis Bridgeareenalla sunnuntaina 18.12.2011 muuttajina silloin (Timo Munukka (ESK), Heikki Luoma (KäpSK), Aleksandr Larionov (-), Katriina Larionova (Int) ja Martti Helojoki (ESK) (Shakkikodista) ja (Shakkiareenasta) mukaan tulivat Seppo Karasmäki (ESK), Toivo Pudas (-), Eero Patola (KäpSK) ja Antti Pihlajamäki (KäpSK)) jolloin kaikki suurimmat huonekalut kuten pöydät, palkintokaapit, tuolit, kopiokoneet jne lähtivät mukaan. Muutto jatkui siitä vielä vuoden loppuun kun Minä ja Heikki Luoma kävimme useita kertoja viemässä kaatopaikalle erilasta romua "Hemmetistä" ja kuljetimme Areenalle särkyvämmät tarvikkeet kuten astiat shakkivälineet (dgt:t), museokellot jne jne. Viimeiset "pölyt" ja ovet suljettiin Shakkikodissa eli Schackhemmetistä 2.1.2012 ja menimme Minä ja Heikki Luoma syömään Krunikkaan ravintola Zinnkelleriin HSL:n piikkiin (=24 €).

Sen jälkeen Areenaa on jatkuvasti kehitelty ja paranneltu ja lukemattomia suunnitelmia tehty pelkästään meidän Shakkiväenkesken kuin meidän ja Bridgeväen kesken. Eräänlaisella "työmaalla" on pelattu jo HM-turnaus, JSM-kierrokset, aloitettu uudet Nappulaturnaukset ja pidetty lukemattomia kokouksia jne. Liiton Järvenpään varasto on suurelta osin saatu muutetuksi Areenan varastoihin (ja eri lehdet yms osittain saatu shakkijärjestöjen edustajien haltuun) ja loppuosa tyhjennetään keväällä.

Nyt kun meillä shakkiväellä on porukka Mäntässä SM-tason kilpailussa ja on samanaikaisesti koko viikko suunnilleen sekä shakki- että bridge poissa Areenalta, niin toteutetaan tänään aloitettu WC-tilojen lattiaremontti eli muovimatot vaihtuvat klinkkerilattioihin ja samalla ehostetaan tiloja muutoinkin. Yritämme viikossa vaihtaa myös uudet pöytäkannet vanhojen laminaattien tilalle. Tässä sivussa on saatu JSM-ohjelma 2012/13 kaudelle alustavasti kuntoon Liiga, 1.D ja 2.D:n osalta. Ne lähtevät "lausuntokierrokselle" tuota pikaa JSM-toimikunnalle ja SSLH:lle ja sitten ensi kauden kutsu liikkeelle jotta saadaan 3.D:n ohjelmatkin kaavioasteelta lopulliseen kuntoon.

Tilat siis paranevat vähitellen, mikään virasto ei ehdi tekemään "Raumen und Lagereitaan" itsestään. Kun WC-tilat on saatu uudelleen kuntoon, niin suunnataan taas suunnitelmat siihen miten saadaan ajoitetuksi suuren varaston muuttaminen kokoustilaksi, jotta kilpailutoiminta ei missään vaiheessa keskeydy. Mitään taukoja ei pidetä tietenkään.

Ja Teksti-tv:n 201 Sivulla on nyt Tomi Nybäckin "seikkaulut" EM-kisoissa (Plowdiw, BUL) eli olemme palanneet takaisin Urheilun etusivun tiedotuksiin.
Viimeksi muokannut Timojk, 14 Huhti 2012 01:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Uusi Shakki- ja Bridge Areena (2012-)

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 22 Maalis 2012 16:13

Miesten WC:n lattia on nyt laatoitettu. Huomenna saumataan ja uudet mittapöytäkannet käyty noutamassa Areenalle. Sivutuotteena tuli Tampereelle lainaksi viedyt shakkivälineet. Bridgeväellä on omat talkoot tänään omalla puolellaan mutta se ei liity mitenkään tähän WC-projektiin.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Uusi Shakki- ja Bridge Areena (2012-)

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 22 Huhti 2012 22:15

Nyt kun huomenna HSL pitää ensimmäisen vuosikokouksensa Areenalla, voidaan vähän paljastaa taustaa miten pienestä on joskus päätökset kiinni. Jo 2010 Minä ja Paavi pohdittiin sitä vaihtoehtoa, että Hemmetistä (Shakkikodista) pitää varautua lähtemään jopa odottamattoman nopeasti, koska kortteli ja talot toisensa jälkeen olivat jo peruskorjaukset kiertäneet. Molemmilla oli 2-3 sisäpiiriläistä joille asia oli mainittu - lähinnä ideatasolla.

Sitten 2011 kesällä käytännössä työryhmä Minä, Paavi ja Saharinen ratkaistiin Hemmetin ja Areenan kohtalo jossa sain täydet valtuudet neuvotella suoraan SBL:n väen kanssa. Emme nähneet oikein parempiakaan vaihtoehtoja olevan tarjolla. Minun ja Paavin lähipiiri tiesi missä mennään ja mitä voidaan tehdä jos SBL-kortti ei toteutuisi. SBL väki kertoi juuri viikonloppuna saman toiseen suuntaan (ja olivat kiitollisia että molemmat Liitot uskalsivat ottaa sen ratkaisevan askeleen ja sana sanasta piti - miesten ja naisten sana)

Nyt Areena on toiminut muutaman kuukauden ja sen aikana ollaan jatkuvasti keksitty parannuksia ja uusia ideoita joista useat ovat sen verran edullisia että ne on voitu toteuttaa ja varata lähiaikojen tavoitteisiin.

Viime kesänä meillä Shakkiväellä oli lisäksi suuria vaikeuksia löytää Liitolle uusi pj. Kolmannella kierroksella sitten lopulta sain myöntävän vastauksen Laineelta (siis käytännössä tajuttoman viimehetken kalkkiviivoilla) kysyttyäni ainakin 10:ltä Suomen potentiaaliselta vaikuttajilta, että nyt pitää ottaa vastuuta tai tilanne karkaa käsistä täysin.

Syksy menikin sitten Juhlapäätöstä viriteltäessä (sekä isännän keuhkokuumeessa joka oli 2kk ja lähtökin jopa mahdollista) sekä voimien sääntelyä Hemmetistä Areenalle muuttoon. Emme Panun kanssa edes voineet arvella sellaista "vauhdikasta" alkua (joka toki oli jo Minulla ja Mikko Markkulalla myös 1996) mitä edestä löydetään. Lisähöysteenä oli syksyllä Suomen nuorisojoukkueen Narvan matka jonne ei millään löydetty matkanjohtajaa, joten kokonaistilanteen vuoksi, sattuikin käymään niin, että "viimeinen vuoro" jäi Minulle ja sain sovituksi omat työvuorot ja parin osallistujan isän ja äitien kanssa keskustelujen jälkeen olikin sopivaa, että nyt mennään shakkiväkikin eteenpäin aivan konkreettisesti. Samalla reissulla sovin myös eli hyväksyin hinnan Areenan uusista shakkipöydistä (josta tehtaan omistaja kiitti vuorokautta jälkeen Kasparow-tapahtumaa suoraan Areenan Bridgekisassa! ja Minä olin samaan aikaan menossa Sukuni puheenjohtajan eilisen kuoleman jälkeiseen uuteen vuosikokoukseen Lahteen käytävää toiseen suuntaan!)

Mikko Markkula Minun suuri "vastustaja" myös liittyi Areenan muuton kannattajiin jo kesällä 2011 ja ideoimme mielettömästi eri variaatioita HSL, SSL, PSL, ESL ja MSL (Fide) jne joita voidaan tietyin valmisteluin Areenalla toteuttaa. HM-turnauksessakin suostuin LIVE-lautoihin koska se oli mahdollista vaikka jouluaattona yöllä ja -päivänä yöllä jouduin lisälakkaamaan kaikkien pöytien kannet "kalsareissa" (koska hiki muutoin puski päälle) ja 27.12. alkoi uusi aikakausi.

Saatiin tilat kuntoon ajoissa ja 2012 vuosi on alkanut vauhdikkaasti Panun pj kaudella ja meillä molemmilla on ollut suuri intressi tukea nuorten kisoja niin paljon kuin mahdollista (me kohdattiin toisemme 15v 1980 kersoina ja Mikon kiukutellessa ettei Vihdin SK osaa "Fiden sääntöjä", kumpaakaan meitä ei haitannut asia oikeastaan vähääkään)

Ja viimeisenä sattumanvaraisena toteamuksena seuraava Topi Pudaksen valokuva Kasparow -tilaisuudesta kertoo käytännössä kaiken oleellisen. Garri on sivutuote ja käsittämätön sattuma ja Minä kiitän Panua siitä sitkeydestä jota aloitit ja kaikkia (HSL nappuloita ja) Suomen nuoria joita ilman olisin heittänyt pyyhkeen kehään jo vuosia sitten. Topin kuva Kasparow-tapahtumasta puhukoot puolestaan... Sanoisin että se kuva on suurin shakkivalokuva sitten Helsingin Olympiakisojen. Tosin tätä en arvioi Minä, vaan noin 50v päästä se Suomen Shakkiväki joka arvioita tekee.

http://www.shakkivideot.kuvat.fi/kuvat/ ... 150533.JPG

heikkjy
Viestit: 49
Liittynyt: 27 Joulu 2010 12:17
Paikkakunta: Helsinki
Seura: MatSk

Re: Uusi Shakki- ja Bridge Areena (2012-)

Lukematon viesti Kirjoittaja heikkjy » 23 Huhti 2012 14:13

Kuva on tosiaan loistava. Siinä kohtaavat maailman paras shakinpelaaja, Suomen shakin puuhamiehet ja nuoren pelaajan ilo.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Uusi Shakki- ja Bridge Areena (2012-)

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 23 Huhti 2012 23:14

Juu on eli pääosan esittäjät eturivissä ja taustavaikuttajat kauempana piilossa. Erinomainen tilannekuva. Mutta tänään noin tunti sitten Areena on palautettu arkitoimintoihin Shakkisalissakin ja Bridgesalissa saatiin palautetuksi ennen HSL:n vuosikokousta (yksi tekijä paikalla) ja illalla kun SBL oli pelannut bridgematsinsa otettiin ylimääräiset tuolit takaisin Shakkisaliin sekä Baarista että Kaila kabinetista.

HSL:n vuosikokous päätti kokeilla ensi kesänä HSL-turnauksessa uutta paritustapaa jossa kolme kierrosta paritetaan heti kun ilmoittautuminen päättyy kahdeksan pelaajan ryhmissä. Pelaajat siis tietävät parit etukäteen kierroksiin 2. ja 3. sekä sveitsiläisparituksella kierrokselle 4. Avaus ja päätöskierrokseen ei ennalta ehdi valmistautumaan, vaan ne tiedetään vähän ennen kierroksien alkamisia.

Sama järjestelmä otetaan käyttöön myös 2013 "Nappulaliigassa" jos osoittautuu toimivaksi. Nappulaturnauksissa jatkuu entiseen tapaan täydet turnaukset 6-8 pelaajan ryhmissä sekä kaikissa muissakin HSL:n järjestämissä kilpailuissa aikaisemmat käytännöt.

Vain tämä VL-turnaus kesällä sekä tänä vuonna kokeiltu "Nappulaliiga" alle 20v pelaajille tulee uuden kokeilun piiriin.

HSL siis luopui "tasaseloturnauksista" ensi vuoden alusta kokonaan.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Uusi Shakki- ja Bridge Areena (2012-)

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 26 Huhti 2012 13:19

No niin klo 12:50 Areenan Baariin on kytketty myös "taivaskanavat" eli Astran ilmaiset saksalaiset ja muut Euroopan kanavat. Enää ei siis haittaa vaikka Suomen tv:ssä tulisi lakkoja eri kisojen aikana, niin joltain kanavata näkyy. Formuloissahan oli toisinaan "kilpailutilanne" jossa mainoskatkoilla kannatti vaihtaa toiselle kanavalle tai jotain vastaavaa.

Tyhmyyksissäni sovin väärän asennuspäivän jolloin eilinen Mestarien liigan välierä Real - Bayern olisi voitu katsoa keskiviikkovarttien jälkeen. Sir Oliverissa näkyi myös kaikki samat kanavat entisen Shakkikodin naapurissa.

Seuraava projekti onkin sitten siirtää SS-varasto kellariin ja SB-varasto myös jolloin saadaan kokoustilaksi nykyinen iso varasto. Shakkiväline ja korttiprikettivarasto jäävät sen jälkeen huoneistoon. Käytännössä siis Shakkiosaston tila suurenee paremmin toimivaksi sitten.

Joku Rooma rakennettiin varmaan päivässä joskus ilman työkaluja mutta Areenaa ei rakenneta.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 73 vierailijaa