Garden kevätturnaus 2012

Turnaukset niin Suomessa kuin ulkomailla, myös muut shakkiin liittyvät.
Toivo Pudas
Viestit: 3141
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 05 Helmi 2012 19:14

Garden turnauksen viimeisen kierroksen kuvia ja videoita seuraavissa paikoissa:

Kuvat
http://shakkivideot.kuvat.fi/kuvat/Gard ... -5.2.2012/
Videot
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... e=view_all

Lauri Kangas
Viestit: 137
Liittynyt: 27 Heinä 2010 13:01
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Pässi

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Lauri Kangas » 05 Helmi 2012 23:58

Hei,

Kiitoksia järjestäjille jälleen mukavasta turnauksesta! Tulospalvelu ja tiedotus netin kautta toimi erinomaisesti! Tavalliseen tapaan Garden blogisivulle oli jälleen koottu myös proosallisempia tarinoita matkan varrelta, mikä on tosi hauskaa! Hyvä Teemu!

Ensimmäinen viikonlopputurnaus toi esiin myös areenan huonoja puolia: kulkuväylien ahtaus muodostui kierrosten välillä ongelmaksi, ja käytävältä kahvioon asti pääseminen pahimman ruuhkan aikaan oli käytännössä mahdotonta ilman pahanlaatuista tuuppimista ja tönimistä. Lisäksi yllättävänä seikkana tuli pelipaikan melutaso pahviseinän toisella puolella - ei ollut tullut mieleenikään kuinka kovaäänistä bridgenpeluu luonteeltaan on. En usko, että olisin tähänastisen shakkiurani aikana pelannut yhtä kovassa metelissä muuten kuin koululaisten SM-kisoissa, jos sielläkään. Kovaan ääneen mikrofoniin huudetut ohjeet rytmittivät bridge-iloittelusta kuuluneita huudahduksia. Ikävä tulee Oliverin elämänmakuisia karaoketulkintoja, jotka sentään kuuluivat varsin vaimeasti edelliseen pelipaikkaan... Korvatulpat areenalla on "must", lauantaina unohdin ne (tulos 0/2), mutta sunnuntaina olin tässä suhteessa skarpimpi (1.5/2).

Garden turnaus on vuosittain (kahdesti) yksi miellyttävimmistä, mutta minä soisin pelipaikan olevan ääniympäristöltään hieman rauhallisempi. Itselläni on kova harkinnan paikka, äänestänkö jaloillani nykytilanteen jatkuessa. Eipä näille asioille järjestäjät tällä kertaa mitään mahtaneet, siispä kiitokset vielä muuten hyvin toimineesta turnauksesta!!

terv. Lauri

Pekka Sairanen
Viestit: 125
Liittynyt: 27 Touko 2010 10:40
Paikkakunta: Mänttä-Vilppula
Seura: Mäntän Shakkikerho

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Sairanen » 06 Helmi 2012 10:54

Kiitos järjestäjille mukavasta turnauksesta. Oli hienoa, että pelaajat tunsivat olevansa tervetulleita, ja järjestäjät tätä monella lailla toivat esille. Parasta oli tietenkin arvan osuminen turnausmaksuarpajaisissa omalle kohdalle. Idea on hyvä, ja käytämme sitä myös Mäntässä jo maaliskuun pika- ja nopeanshakin SM-turnauksissa. Olen Laurin kanssa monesta asiasta samaa mieltä, mutta kummallista kyllä en kokenut melua häiritsevänä enkä myöskään tungosta. Kuljin Kalliosta ratikalla, joskus metrolla aseman kautta lähijunaan. Viehän se aikaa, mutta yhdellä lipulla asia hoitui maalaisellekin ihan sujuvasti. Ehkä tilanne Areenalla oli poikkeuksellinen, kun siellä pelattiin seniorien SM-kisaa.

Boris
Viestit: 246
Liittynyt: 12 Joulu 2011 17:26
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Boris » 06 Helmi 2012 13:33

Järjestäjien puolesta kiitokset kaikesta palautteesta. Se ansainnee muutaman kommentin.

Tämä oli jo seitsemäs samalla miehityksellä järjestetty viikonlopputurnaus, ja olemme vähitellen yrittäneet tehdä kokonaisuudesta parempaa. Nähtävästi olemme saaneet kehiteltyä jokseenkin toimivan sapluunan, joten suuria muutoksia näillä näkymin ei liene luvassa. Nyt kun blogistimmekin on vapautunut kahvinkeiton rasituksista, hän tuskin malttaa hillitä tarinatulvaansa jatkossakaan. :)

Myös me huomasimme brigden äänekkyyden. Suurin hälinä tosin tuli vain, kun pelissä oli tauko ja pelaajat rupesivat kunnolla sosiaalisiksi. Kävin muutaman kerran kurkistamassa kortinpeluupuolelle, ja pelien aikana siellä oli mielestäni hyvin hiljaista. Kuulin jostain, että yleensä Areenalla ei ole bridgekisoja viikonloppuisin; tämä oli poikkeus, joten toivottavasti jatkossa koordinaatio toimii paremmin.

Eteishälinän torjui aika hyvin pelisalin oven sulkeminen, mutta salien välinen seinä ja ovi oli kyllä tosiaan äänieristykseltään pahvin luokkaa. En tiedä, mikä tähän olisi ratkaisu, joten jätän se Areenan anatomian paremmin tuntevien ratkottavaksi. Toisaalta jos Areenan tavallisimpia viikonloppukäyttäjiä olemme me shakinpelaajat, ei ongelma liene kovin suuri. Sama koskee tukkoisia käytäviä, ilman bridgenpelaajia tilat olivat mielestäni aivan hyvät.

Areena on nyt koeponnistettu myös viikonlopputurnauskäytössä. Jotain pientä viilattavaa siis on, ja eiköhän niihin tulevaisuudessa saada jokin viritelmä. Kokonaisuutena Areena on mielestäni parempi kuin Shakkikoti, eli muutos on ollut parempaan.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 06 Helmi 2012 16:50

Areenan puolesta kommentoin, että pariovi on kyllä desibeliovi ja väliseinä on äänieristetty, koska on ollut studiona aikaisemmin. Ongelma on vielä se, että dB ovet ei ole lukkiutuvia, koska eivät alkuaan olleet kyseisessä väliseinässä. Melu siis kuuluu jos ovet on auki, ei muutoin.

Suurempana ongelmana meillä on vanhat SBL:n puutuolit jotka vievät 50% suuremman tilan pöytien välillä kuin aikaisemmin, jos pitää poistua pöydistä. Kuka tahansa joka keksii 80 kpl edullisia ja käytännöllisiä tuoleja jostain, niin sellaiset hankitaan, siihen asti tullaan toimeen SBL-tuoleilla. Vanhat Shakkikodin tuolit vietiin kaatopaikalle muutamaa "museokappaletta" lukuunottamatta.

Eteistilaan päätettiin eilen myös hankkia lisää naulakkotilaa, jolloin kokouskulmauskin muuttuu enemmän huoneeksi kuin avonaiseksi tilaksi. Kuten ei joskus Hemmetissäkään, niin emme Areenallakaan saa kerralla kaikkea ja tekijöitäkään ei ole jonoksi. SBL pelaa joka arki-ilta ja joitain pienempia tapahtumia on viikonloppuisin, nyt oli poikkeus, mutta ajankohta oli ainoa joka sopi Garden viikonlopputurnaukseksi kevään vaihtoehdoista.

Ensi lauantaina Areenalla on 92 JSM-pelaajaa joka on suurin pelaajamäärä kerralla sitten Shakkikodin 85 pelaajan (Helsingin koulujoukkue, alakoulut) tai Areenan historiassa. Sekin ennätys muuttuu JSM-päättärissä 96 pelaajaan joka pelataan kokonaan SBL-osastossa eli "meidän" FM (Ilkka) Kanko-salissamme. Shakkisalimmehan on Böök-sali.

Ja jos jotain muutoksia ja parannuksia halutaan, niin sellaisista päättävät HSL, SSL tai SBL. Keskustelupalstoilla ei parannuksia juuri lue kukaan, vaan suoraan kannattaa kertoa edellä mainituille jos jotain ongelmaa on. Baarin sapuska viikonloppuna oli ainakin maukasta (7€).

Fakiiri
Viestit: 80
Liittynyt: 26 Marras 2011 14:01
Paikkakunta: Stadi

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Fakiiri » 07 Helmi 2012 00:12

Turnaus pyöri lupsakasti- Kiitos kokeneille järjestäjille ja tietysti osallistujillekin. Pistekertymäänsä syyllisen löytää lähimmästä peilistä...
Iloinen yllätys oli edullinen lounas, joka ainakin osittain oli samanaikaisten seniorien SM-Bridgekisojen ansiota.

Tuoleista sen verran, että muutaman kymmenen tuntia niillä istuneena oma kokemukseni on pelkästään positiivinen: oikein miellyttävät istua- toisin kuin joskus vanhassa Hemmetissä... Eli ellein ihan pakottavaa tilatarvetta ilmene olen sitä mieltä, ettei niitä kannata vaihtaa.

Boris
Viestit: 246
Liittynyt: 12 Joulu 2011 17:26
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Boris » 07 Helmi 2012 16:30

Timojk kirjoitti:pariovi on kyllä desibeliovi ja väliseinä on äänieristetty. [...] Melu siis kuuluu jos ovet on auki, ei muutoin.
Siinä tapauksessa ovi oli aina auki. Joko sitä ei vielä saa kiinni laisinkaan, tai meistä kukaan ei osannut laittaa sitä kiinni.
emme Areenallakaan saa kerralla kaikkea ja tekijöitäkään ei ole jonoksi.
Kukaan ei ole täällä nähdäkseni muuta väittänytkään, vaan Areena muotoutuu vähitellen käytännöllisemmäksi.
Keskustelupalstoilla ei parannuksia juuri lue kukaan
Outo kommentti. Miksi keskustelupalsta ylipäätään on olemassa, jos siellä ei keskustella? Luulin, että Areenan ensimmäisen viikonlopputurnauksen jälkeen kaikki palaute olisi arvokasta - myös tulevien turnausten järjestäjille - mutta ehkä palautettakin voi antaa väärää kanavaa pitkin.

Toivo Pudas
Viestit: 3141
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 07 Helmi 2012 16:52

Kiitos Boris tuesta Shakkifoorumille.

Shakkifoorumi on liiton virallinen keskustelupalsta, jossa kirjoittajien henkilöllisyys tunnetaan.


Muutama henkilö kertoo, ettei seuraa foorumia lainkaan, mutta tärkeissä asioissa ohjaan kysymykset heille sähköpostissa.

Teemu Miettinen
Viestit: 75
Liittynyt: 08 Elo 2010 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Garde

Re: Garden kevätturnaus 2012

Lukematon viesti Kirjoittaja Teemu Miettinen » 07 Helmi 2012 23:20

Garden blogista (http://shakkikerhogarde.blogspot.com/) löytyy nyt kuvaus A-ryhmän ratkaisuottelusta Luukkonen-Ivanov. Kunhan tässä ehdin niin luon vielä silmäyksen B-ryhmän ratkaisuhetkiin.

Kiitos vielä kertaalleen kaikille pelaajille! Kivaa oli, syyskuun alussa jatketaan.

Teemu

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 81 vierailijaa