Shakkikodin toiminta (1994-2011) päättyi

Turnaukset niin Suomessa kuin ulkomailla, myös muut shakkiin liittyvät.
Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Shakkikodin toiminta (1994-2011) päättyi

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 17 Joulu 2011 20:56

Helsingin Shakkikodin toiminta päättyi tänään lauantaina 17.12.2011 ja kunnian viimeiseen tapahtumaan saivat HSL:n nappulat jossa järjestettiin "Juhlanappulaturnaus" (järjestyksessään 42.). Tehtiin uusi osanottajaennätys 55 nappulaa (eli koululaista alle 16v, selo/elo/nappelo luvut alle 1600) sekä perustettiin uusille pelaajille E-ryhmä (eli sarja).

Tulokset tulevat kohta HSL:n sivuille (joihin tulee todennäköisesti katkoksia ensi viikolla ja vuodenvaihteessa koska yhteyssopimukset ja linkit muuttuvat, mutta yritetään pärjätä).

Juhlanappulaturnauksessa, johon eräänlainen suunnittelu alkoi jo vuosi sitten ja sattumalta tai ei siihen tuli kesällä mukaan myös se että HSL (ja SSL, ST jne) muuttavat 2012 uusiin tiloihin Shakkiareenalle. Jo kesällä oli selvää että Shakkikodin toiminta päättyy 17.12.2011 ja viimeinen tapahtuma on "Juhlanappulaturnaus". Ensimmäinen toiminta Shakkiareenalla eli Areenalla alkaa jo 27.12.2011 eli Helsingin Shakkiliiton 75-vuotisjuhlaturnaus joka on myös HM-turnaus 2012.

Tänään HSL jakoi "Nappulaturnaushistoriansa" 2005-11 aikana useita palkintoja ja perustettiin lisäksi kaksi uutta palkintoluokkaa aikaisempien lisäksi. Eri nappuloita on vuosien aikana ollut jotain 300 (en muista nyt tarkkaa määrää) ja lukemattomia Nuorison SM-tason, PM-tason ja jopa joitain EM-tason saavutuksia on tullut eri pelaajille tämän kilpailumuodon kautta.

Tänään palkittiin seuraavasti. Perustettiin uusi palkintoluokka nappulaturnaukset jättäneille pelaajille jota kutsutaan "Teräslautasiksi" (johon teetettiin HSL:n logo, kaiverretaan arvo ja pelaajan nimi). Tätä palkintoa ei jaeta vuosittain vaan saavutuksista. Teräslautaset numeroidaan erikseen tytöille ja pojille.

Ensimmäiset teräslautaset: "1. Nappulaneiti, 2011, Maria Larionova" (Shakkikodin nappulaturnausten A-ryhmän maratontaulukon ykkönen), joka samalla pelasi viimeisen nappulaturnauspelinsä tänään ja "1. Nappulajunnu, 2011, Daniel Ebeling" (Helsingin mestari 2011)

Uutena palkintona joka jaetaan vuosittain perustettiin myös "Nappulamestari" -arvo, jonka idea syntyi keväällä Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö ja Nappulamestari Maria Larionova näytösottelun yhteydessä. Tämä "Nappulamestari" -arvon saa vuosittain pelaaja joka saa eniten pisteitä A-ryhmän kilpailuissa. Näille jaetaan Kalle Tannin suunnittelemat nappulakuningas (pojille) ja nappulakuningatar (tytöille) ja pokaaliin kaiverretaan HSL:n logo ja mestarin nimi.

"HSL:n Nappulamestarit"
2005 Vihtori Immonen
2006 Nikita Nossenko
2007 Daniel Ebeling
2008 Dmintri Tumanov
2009 Jan Demidov
2010 Maria Larionova
2011 Maria Larionova

Edelleen palkittiin perinteisesti vuoden nappulatyttö (Erika Majidian) ja nappulapoika (Aleksandr Jääskeläinen).

Itse kilpailupalkinnot Nappulaturnauksessa 2011/6 eli mitallit menivät:

A-ryhmä: 1. Tomi Eränne 5, 2. Maria Larionova 5, 3. Aleksi Ahokas 4½
B-ryhmä: 1. Miika Laine 7, 2. Jani Eränne 6½, 3. Mikaela Ebeling 6
C-ryhmä: 1. Maxim Nappu 5½, 2. Henri Lahdelma 5, 3. Ville Ahokas 4
D-ryhmä: 1. Juhani Halonen 6, 2. Tathya Srivastava 5, 3. Stafan Wahlbäck 5
E-ryhmä: 1. Georgy Ulanovskiy 7, 2. Jasu Vehtari 4, 3. Toivo Keinänen 6
* E-ryhmässä oli eri pelimäärä lohkoissa ja pelattiin sijoitusottelut

Ryhmien kirjapalkinnot voittivat (arvonta suoritettiin ennen joulupukin tuloa ja arpojana silloin hallitseva mestaritar Maria Larionova) E-ryhmä: Lucas Härkönen, D-ryhmä: Alvar Nugraha, C-ryhmä: Aapo Halmeenmäki, B-ryhmä: Mariela Ebeling, A-ryhmä: Jere Lindholm. Lisäksi arvottiin A-ryhmässä pienoisshakkivälineet jonka voitti Katariina Larionova (joka myös on ollut Marian lisäksi alusta alkaen mukana eli 23.4.2005.)

HSL:n ojensi myös SSL:n tunnustusmitalit Intellektin Shakkikerhon vetäjille Lilia Mavritcheva ja Juri Mavritcheville.

Lopuksi kiitän kaikkia niitä jotka koskaan tekivät ylipäänsä mitään Shakkikodin eteen vuosina 2004-11 ja ilman näitä Nappulaturnauksia tuskin olisin Ruotsista muuttanut takaisin Suomeen tai olisin keksinyt jotain vähemmän haastavaa tekemistä. Shakkikoti säilyi HSL:n Nappuloiden innostamana ja uudessa Areenassa voimme laajentaa toimintaa isommissa tiloissa.

Areenalla on hyvä jatkaa tästä ja selvästi nuorisokisat (meillä HSL:n alueella "nappulakisat") ovat ansainneet paikkansa yksinkertaisina, erittäin perinteisinä ja helppoina järjestää täysin mielivaltaisesti saapuvalle pelaajaporukalle lyhyessä ajassa ja apuvälineinä lähinnä kynä ja paperi sekä riittävä määrä shakkivälineitä. Nappulaturnaukset eivät ole ns. tietokoneajan kisoja, vaan perustapahtuma kodin ja kerhojen välille sekä vaativimpiin koulukisoihin.

Kiitos Kaikille!

Timo Munukka
HSL pj / isäntä.

ps. Shakkiareenalla jatkanen ainakin alkuvaiheessa Shakki-isäntänä (SBL:n Bridge-isäntä on käytännössä Kauko Koistinen eli hän on toinen henkilö siellä jonka sana on laki), mutta jätän jatkossa tämän keskustelukerhon viisaampien käsiin. Keskityn niihin asioihin joihin aikani riittää ja jota vielä muutaman vuoden olen ajatellut tehdä. Etusija on nuorten kisoilla ja tapahtumilla.

heikkjy
Viestit: 49
Liittynyt: 27 Joulu 2010 12:17
Paikkakunta: Helsinki
Seura: MatSk

Re: Shakkikodin toiminta (1994-2011) päättyi

Lukematon viesti Kirjoittaja heikkjy » 18 Joulu 2011 18:34

Kiitokset sinulle. Oli mukava pelata silloin tällöin joukkuepelejä shakkikodissa. Ja on varmaan uudessa kodissakin.

terv Jyrki Heikkinen
MatSk

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 55 vierailijaa