Shakin SM-turnaukset 2018

Turnaukset niin Suomessa kuin ulkomailla, myös muut shakkiin liittyvät.
Aleksi Olander
Viestit: 376
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Shakin SM-turnaukset 2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 21 Kesä 2018 08:16

Pekka Pietinen kirjoitti:
Aleksi Olander kirjoitti:Ilmoittautumisaika SM turnauksiin päättyy tämän viikon perjantaina 25.5, vielä ehtii mukaan! Seniorit +50 kisaan voi ilmoittautua 6.6 asti.

Väliaikatietona voi sanoa sen verran, että ainakin yleinen sarja ja seniorit 65+ pelataan suunnitellun mukaisesti 9 kierroksen kilpailuina. Naisten sarjaan ja senioreihin +50 kaivataan vielä lisää pelaajia.

Yleinen SM: http://www.shakkiliitto.fi/tapahtuma/yleinen-sm/
Naisten SM: http://www.shakkiliitto.fi/tapahtuma/naisten-sm/
Seniorien SM (+65): http://www.shakkiliitto.fi/tapahtuma/seniorien-sm/
Seniorien SM (+50): http://www.shakkiliitto.fi/tapahtuma/seniorien-sm-50/
Tähän ihan mielenkiintoisena kommnettina, että SM-turnauksen vaikutuksista kansallisiin vahvuuslukuihin ei käsittääkseni ole vieläkään julkaisutu minkäänlaista tietoa? Mikähän tähän onkaan syynä?
.pdf-muotoisessa laajemmassa kilpailukalenterissa on jokaisen turnauksen kohdalla kirjainkoodilla ilmoitettu, mihin laskentaan kisa menee: http://www.shakkiliitto.fi/wp-content/u ... 8_1506.pdf

SM-kisat on merkattu SE, joten kisat menevät selo- ja elolaskentaan. Tätäkö tarkoitat vai jotain muuta?

Jouni Lehtivaara
Viestit: 24
Liittynyt: 15 Touko 2018 22:23
Paikkakunta: Helsinki
Seura: MatSK

Re: Shakin SM-turnaukset 2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Jouni Lehtivaara » 21 Kesä 2018 19:25

Pekka Pietinen kirjoitti:. . . SM-turnauksen vaikutuksista kansallisiin vahvuuslukuihin ei käsittääkseni ole vieläkään julkaisutu minkäänlaista tietoa? Mikähän tähän onkaan syynä?
Jonkinlaisena vastauksena tällaiseen ihmettelyyn totean seuraavaa:

Uusi selolista julkaistaan vilkkaan kilpailukauden aikana useimmiten kisaviikonloppua seuraavana torstaina tai viimeistään perjantain alkuiltapäivään mennessä, jotta se ehtii ennen uuden viikonvaihteen kilpailuja. Nyt ei ole kisoja tiedossa juhannukseksi, joten viimemainittua tarvetta ei ole.

Selolaskija tekee liiton hyväksi varsin pienellä korvauksella lähes viikottain työtä, jonka hän on yleensä kyennyt saamaan valmiiksi yllämainitussa aikataulussa. Nyt ovat viimeiset laskentaan tulevat kilpailut päättyneet tiistai-iltana. Annettakoon laskijalle edes juhannukseksi pieni lepohetki.

Ensi viikolla on joka tapauksessa olympialaisten valintalistan julkaisulle määräaika 29.6., johon mennessä uuden selolistan tulee olla valmis.

Aleksi Olander
Viestit: 376
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Shakin SM-turnaukset 2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 27 Kesä 2018 15:03

Kullervo Joentakanen kirjoitti:Seurasin kisaa suomenshakki.fi -osoitteesta.

Lähetys toimi hyvin. Pelinäkymä otti noin yhden kolmasosan monitorin keskeltä.

Aleksi: onko teknisesti mahdollista myydä molemmat reunat eli 2/3 ruudusta mainostajille (tai jos kaupallista potentiaalia ei ole, niin laittaa esim. shakkisisältöä) ?
Teknisesti hieman helpompaa olisi esim. upottaa joku livenäkymä kisasivuille ja myydä sivustolle mainoksia. suomenshakki.fi sinisessä näkymässä on esimerkiksi se nykyaikana melko paha ongelma, että se on hyvin epäystävällinen mobiililaitteita kohtaan. Sen takia ollaan hyödynnetty enemmän palveluita kuten chess24 ja chessbomb. Näissä on myös lisäominaisuuksina esim. kommentointimahdollisuus ja tietokoneanalyysit (piti näitä sitten hyvinä tai huonoina asioina).

SM-kisan yleisilmeeseen ja tavoitettavuuteen on muutenkin pyritty panostamaan viime vuosina selvästi enemmän. Kisan seuranta on pyritty tekemään katsojan kannalta helpoksi ja mielenkiintoiseksi ja se näkyy kyllä myös sivujen kävijämäärissä, SM-kisan aikoihin kisasivuilla vierailtiin n. 10 000 kertaa. Ei se tietysti yleisen tason verkkoliikenteen kannalta ole valtava määrä, mutta on se jo hyvä määrä, jos mainostajan tavoitteena on tavoittaa mahdollisimman monta shakista kiinnostunutta ihmistä. Toivottavasti tulevaisuudessa tätä pystytään hyödyntämään.

Kehitettävää on toki, esimerkiksi livekommentaattorin lähetyksiä toivottiin jonkin verran. Nämä ovat hyvä lisä, mutta ainakin omasta mielestä jos tehdään livelähetyksiä, niin pyritään tekemään ne niin laadukkaina, että niitä oikeasti jaksaa järkevä määrä yleisöä seurata. Se taas vaatii aika paljon resursseja ja myös rahaa, jota ei nyt tiukan budjetin vuonna ole käytettävissä juuri mihinkään ylimääräiseen.

Esimerkiksi viime vuoden SM kisan uusintapelejen livelähetystä seurasi samanaikaisesti parhaimmillaan yli 250 henkilöä, lähetykseen saatiin suora videokuva pelaajista ja kommenttikenttä kävi kuumana. Se oli mielestäni hyvä esimerkki onnistumisesta tavoitteessa, miten shakkiturnaukseen voi saada suuren urheilujuhlan tuntua. Kaiken yritysyhteistyön ja myös lajin kehityksen kannalta on oleellista, että tapahtumat kiinnostavat muitakin, kuin pelkkiä kyseisessä turnauksessa pelaavia.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa