JSM-päätösviikonloppu 9.-11.3.2018

Turnaukset niin Suomessa kuin ulkomailla, myös muut shakkiin liittyvät.
Aleksi Olander
Viestit: 376
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: JSM-päätösviikonloppu 9.-11.3.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 17 Maalis 2018 11:08

ksippola kirjoitti:
Jouko Lauronen kirjoitti:H

Yltääkö Suomen Shakkiliitto koskaan tällaisessa FAIR PLAY-jutussa Suomen Palloliiton tasolle?
Luulisin, että siinä vaiheessa kun shakkiliitto saa valtionavustusta yli 2 miljoonaa euroa niin kuin Palloliitto,
tämäkin asia hoituu kuin itsestään.

Sitä ennen asiat hoidetaan pienemmillä resursseilla kuin Palloliitossa.
Oikeastaan tässä ei ole siitä kyse, vaan kyllä nytkin voitaisiin toimia Laurosen esittämällä tavalla. Ei se olisi meidän järjestelmällä kovin työlästä, mutta jotenkin epäilen että enemmistö seuroista on hiukan joustavamman linjan kannalla.

Varsinkin tällä kaudella kun on siirrytty Suomisportiin ja palvelu ei ole tuttu kaikille vielä, niin on tullut jotain ongelmatilanteita. Esimerkkinä voisi olla vaikka tilanne, jossa pelaaja on yrittänyt perjantai-illalla maksaa lisenssiä lauantain peliin ja ei syystä tai toisesta onnistu siinä (vaikka ei omista verkkopankkitunnuksia), hän ilmoittaa asiasta vierasjoukkueelle ja sanoo hoitavansa lisenssin heti pelin jälkeen kaverin kanssa kuntoon. Tämä on molemmille pelaajille täysin ok ja pelataan peli. Liitto pystyy tarkastaman lisenssirekisterin tilanteen seuraavalla viikolla loppuviikosta, kun selolista on laskettu. Tämän jälkeen liitto voi toimia automaattisena lisenssipoliisina ja muuttaa viikon päästä pelistä ottelun tuloksen jälkikäteen.

Osa pelaajista on myös maksanut lisenssin tilille vanhasta tottumuksesta, ja heidät kyllä saadaan manuaalisella säätämisellä jälkikäteen siirrettyä Suomisportin rekisteriin. Tieto tällaisista maksuista näkyy usein vasta maanantain/tiistain tiliotteessa, jolloin ei voi tietää onko maksu maksettu ajoissa. Mitä näissä tapauksissa tehdään? Voidaan ottaa rahat pois ja käydä muuttamassa pelin tulos häviöksi, mutta onko se tosiaan sitä FAIR PLAY meininkiä?

Tässä asiassa ollaan oltu tämän kauden esimerkiksi edellä mainittujen syiden takia joustavia, vastaavia tilanteita voisi keksiä useampiakin. En tiedä mitä lisäarvoa se tuo kellekään, jos liitto alkaa jälkikäteen muuttamaan automaattisesti pelien tuloksia jolloin sarjataulukot ja ottelutulokset muuttuvat viikon päästä jälkikäteen. Mielestäni pelit pitäisi ensisijaisesti ratkaista laudalla, paitsi jos kyseessä on lisenssin jättäminen maksamatta piittaamattomuuttaan/ilman mitään pätevää syytä. Varsinkin divaritasolla, SM-liigassa todella harvoin kukaan pelaa ilman lisenssiä. Liiton kannaltahan se olisi paljon helpompaa vaan suoraan muuttaa kaikki ilman lisensssiä pelanneiden tulokset häviöksi mitään inhimillisiä syitä huomioimatta ja laittaa lasku perään, mutta onko se toimintamalli johon halutaan siirtyä? Jos tätä seurat haluavat niin mikäpä siinä, mutta sanomista siitäkin tulee...

Aleksi Olander
Viestit: 376
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: JSM-päätösviikonloppu 9.-11.3.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 11 Touko 2018 20:09

SM-liigan päätösviikonloppuna nähtiin paljon mielenkiintoisia pelejä, kierrosraportti nyt luettavissa liiton sivuilla: http://www.shakkiliitto.fi/seurajoukkue ... sraportti/

Joose Norri
Viestit: 328
Liittynyt: 13 Heinä 2010 14:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: JSM-päätösviikonloppu 9.-11.3.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Joose Norri » 13 Touko 2018 11:28

Kenen lie teksti, kaipa tieto siellä jossain näkysikin jos etsisi tiukemmin.

Aleksi Olander
Viestit: 376
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: JSM-päätösviikonloppu 9.-11.3.2018

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 13 Touko 2018 11:44

Joose Norri kirjoitti:Kenen lie teksti, kaipa tieto siellä jossain näkysikin jos etsisi tiukemmin.
Erik Rönkä on tehnyt tekstin ja analyysit.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 42 vierailijaa