Sivu 1/1

Tampere-Turku -pikashakkiottelu (linkki tilanteeseen)

Lähetetty: 02 Heinä 2017 13:24
Kirjoittaja Eetu Tiiva
Tässä linkki Tampere-Turku -ottelun tilanteeseen/tuloksiin.

http://chess-results.com/tnr290347.aspx ... t=0&wi=821

Re: Tampere-Turku -pikashakkiottelu (linkki tilanteeseen)

Lähetetty: 03 Heinä 2017 00:45
Kirjoittaja TJS
Turkua edustava joukkue otti komean voiton Tampereella 2.7.2017 pelatussa järjestyksessään neljännessä Tampere-Turku -kaupunkiottelussa. Voitto irtosi suorastaan ylivoimaisin numeroin 435-349 eli peräti 86 pisteen erolla, joka on suurin ero kilpailun historiassa. Molemmissa joukkueissa pelasi 28 pelaajaa eli yhteensä kisassa oli 56 pelaajaa. Aiemmat kolme ottelua ovat menneet tamperelaisten hyväksi 3-0. Ensimmäisessä kohtaamisessa vuonna 2014 ero oli 53 pistettä, vuonna 2015 ero oli vielä 48 pistettä mutta vuonna 2016 ero oli enää 24 pistettä. Nyt tarkoin harkittu lepotauko aamulla Urjalassa, yhteishengen nostatuspuheet sekä tamperelaisten vastustajien pelien huolellinen analysointi ennakkoon tuotti erinomaisen lopputuloksen. Ensi vuonna Turussa pelattavassa kotiottelussa onkin lupa odottaa jo ensimmäistä 100 pisteen etumatkaa Turun joukkueen hyväksi.

Paluumatkalla bussissa tunnelma oli riemukas ja kohosi välillä suorastaan sähköiseksi, kun pelaajat eivät olisi millään antaneet kiertopalkintoa seuraavana jonossa odottavalle pelaajalle pään päälle nostettavaksi. Vähän ennen Loimaata kuljettajan olikin pakko hetkeksi jopa pysäyttää bussi, jolloin kaikkein kuumaverisimmät kävivät syvällä metsässä vilvoittamassa tunteitaan. Lopulta kiertopalkinto saapui kuin saapuikin ehjänä perille Turkuun.

Kiitokset hyvästä ja rehdistä kilpailusta tamperelaisten joukkueelle ja erityiskiitokset hyvistä järjestelyistä Eetulle, Jyrkille, Jaskalle ja Aleksille!

LOPPUTULOKSET
http://chess-results.com/tnr290347.aspx ... t=0&wi=821

Re: Tampere-Turku -pikashakkiottelu (linkki tilanteeseen)

Lähetetty: 03 Heinä 2017 09:59
Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi
Moro!

Kiitokset vaan turkulaisille miellyttävästä matsista ja onnittelut voitosta! Onneksi kuitenkin vain pitelitte pokaalia päänne päällä ja suutelut siihen jäivät vähemmälle, jotta saadaan hakea liki putipuhdas esine ensi vuonna Aurajoen rannalta takaisin Tammerkosken kuohujen partaalle.

Kuten aiemminkin olevan kirjoittanut, tällaisia tapahtumia soisi olevan enemmänkin, vaikka kyseessä oli pelokisa ja kyse kaupungin kunniasta, suurin osa peleistä pelattiin hymyssä suin. Pelaajia treidattiin myös hiukan kisakaupunkien ulkopuolelta, jotta saatiin tasasuuruiset joukkueet kasaan. Turku antoi jopa vahvan oman "kaksoiskansalaisensa" Tampereen joukkueeseen, kun keskipeloero joukkueiden välillä oli kisan alkaessa jo iso. Kisan kesto - 28 peliä, taukoineen 7 h - on tietysti mittava, mutta turkulaisten tarvitsema parin tunnin ajomatka suuntaansa tämän päälle metsätaukoineen ei varmaan paluumatkalla ainakaan tuntunut missään, kun muistelee omia vastaavia ryöstöretkiään aiempina vuosina.

Hävinneen oikeudella loppuun Tamperelainen-lehden muutaman vuoden takaisen lukijakilpailun voittanut turkulaisvitsi, jonka oli muuten lähettänyt turkulainen:

"Mitä turkulainen tekee, kun Tepsi voittaa Suomen mestaruuden?

– Sammuttaa playstationin."

Blixteissä varmaankin suurin osa eilisistä pelaajista taas nähdään, siihen asti: soommoro!

Jaska

Re: Tampere-Turku -pikashakkiottelu (linkki tilanteeseen)

Lähetetty: 03 Heinä 2017 11:10
Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi
Moro!

Etukäteen jo tiedettyjen "kovien naamojen" hyvien tulosten ohella, yksittäistuloksena kuitenkin paras lienee "peloton" Konsta Jaakkola, ikäsarja U12, joka sai peräti 15,5/28! Saaliina näkyy olleen useitakin yli 2000-peloisia.

Terv.

Jaska

Re: Tampere-Turku -pikashakkiottelu (linkki tilanteeseen)

Lähetetty: 03 Heinä 2017 21:44
Kirjoittaja Eetu Tiiva
Tässä vielä kaikille vähääkään Swiss-Managerista ymmärtäville ohjeet siihen, kuinka tällainen turnaus tehdään Swiss-Managerin avulla! Toivottavasti nämä ohjeet innoittavat entisestään muitakin tahoja kokeilemaan tällaista turnausformaattia, joka on ainakin ottanut hyvin tuulta siipiensä alle Tampereen ja Turun välillä. Jos ohjeista on jotain kysyttävää tai kommentoitavaa, niin tuokaa näkemyksenne rohkeasti ilmi, kehitys- ja korjausideoita otetaan aina vastaan!

Ja vielä omastakin puolestani kiitokset kaikille osallistujille hienosta ottelusta sekä turkulaisille onnittelut ansaitusta voitosta!