SM 2016 14.-22.5

Turnaukset niin Suomessa kuin ulkomailla, myös muut shakkiin liittyvät.
Avatar
Sampsa Nyysti
Viestit: 107
Liittynyt: 13 Heinä 2010 20:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja Sampsa Nyysti » 21 Touko 2016 14:31

TapaniS kirjoitti:Monet kiitokset juontajille asiantuntevista kommenteista ja peli-ideoiden avaamisesta tavalla, jota oli helppo seurata ja ymmärtää. Oli myös mielenkiintoista kuunnella pelaajien kommentteja omista peleistään heti tuoreeltaan! +++
Tattista vaan.

Harmi ettei kaikkiin peleihin ollut aikaa syventyä kunnolla tai kuunnella pelaajien kommentteja pelin jälkeen. Näyttäviä voittoja jokaikinen, mutta varsinkin Luukkonen ja Järvenpää pelasivat hienoa, hallittua peliä.

Jari Järvenpää
Viestit: 716
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 21 Touko 2016 23:31

Tähän astiseen tulokseeni 4/8 oon toki tyytyväinen, mutta jos huomenna tulee tappio, niin luvutkin jää paikalleen, jonka takia ei ole kummonen tulos.

Sen verran täytyy sanoa, että vaikka hieman avausyllätyksiä teinkin, niin avausvalmistelu jäi puutteelliseksi, sillä olin Tampereella kotonani kipeänä kuukauden. Olisin varmasti esim. skandia kertaillut enemmän. Oman arvioini mukaan menetin pisteen käytännössä sen takia. Kekkiäkin vastaan tukala olo, loputon yskintä ja käsien hikoaminen ei innostanut miettimään voittojatkoa kauaa, vaikka 15 minsaa olisi ollut. Olin toki pääosin terve turnauksessa. Paljon tein toki pahoja mokiakin ihan taitamattomuuttani.

Mutta ilo on silti pelata tässä turnauksessa ja järjestelyt ja käytännön asiat oli loistavasti hoidettu. Ja taitavia livekommentoijia oltiin myös saatu mukavasti puikkoihin. Pitänee perehtyä kommentteihin paremmin sitten kotona, kun vain hieman kerkisin seuraamaan.

Kiitokset järjestäjille ja livekommtentoijille ym:lle!

PS. Jonkin verran tässä oon 3 vuonna aikana hakenut sitä oikeanlaista asennetta ja pelitapaa SM:ssa ja nytkin oon uutta oppinut, joten...I'll be back! :D

-Jari Järvenpää

J-P Haapasalo
Viestit: 227
Liittynyt: 09 Elo 2010 15:40
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LoimSK

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja J-P Haapasalo » 22 Touko 2016 09:58

Reportaasi dramaattisen kahdeksannen kierroksen tapahtumista: http://suomenshakki.fi/live/SM2016-8/tfd.htm

Petri Kekin ja Jeff Sarwerin kohtaamisessa jälkimmäinen luotti edelleen kahden ratsun tangoon kuten jo kahdesti aiemmin. Mikään suuri yllätys tässä turnauksessa ei enää ollut Petrin reaktio 5.h4, joka on asemassa varsin looginen, koska mustan ratsu oli etsimässä paikkaa g6:sta antaakseen tilaa f8-lähetin kehitykselle. Jeffin 5.--Rf5 ei välttämättä ole suositeltava siirto, koska ratsu sijaitsee tässä hieman uhanalaisesti, kuten myöhemmin nähdään. Seurasi linnoitukset eri sivustoille, jonka jälkeen Petri keksi ovelan, pakottavan konseptin 16.Lxf5, 17.e4 ja 18 Lg5 kiinnittäen mustan ratsun ikävästi. Musta joutui uhraamaan sotilaan 19.--h6 välttääkseen upseerin häviön. Jeffin kuningasaseman avauduttua Petri vei hyökkäyksensä erittäin tehokkaasti perille. Tällaista peliä olemme häneltä tottuneet varsinkin valkeilla näkemään, vaikka pelikunto onkin tällä kertaa ollut hieman hakusessa.

Miikka Mäki-Uuron päätä ei kylmännyt vaan Joose Norrin kuningassotilaan kaksoisaskeleeseen tuli rohkeasti 2.f4 siirtyen kuningasgambiittiin, jonka Joose tuntee keskivertopelaajaa huomattavasti paremmin. Lieneekö Miikka demoralisoitunut eilisestä tappiosta Luukkoselle ja päättänyt tänään pelata hieman pakottavampaa shakkia. Toki kuningasgambiitti on satunnaisesti kuulunut Miikan repertuaariin. Live-lähetyksessä pelin jälkeen Miikka paljasti, että 10.0-0-0 jälkeinen asema kuului hänen valmisteluihinsa. Valkea on saattanut kehityksensä lähes loppuun ja valvoo keskustaa plaanina myös h3 avaten h-linjan. Mustalla toki on f3:een edennyt tuettu vapaasotilas, joten loppupeli ei valkoisella ainakaan ensimmäisenä ole mielessä. Joose valitsi 16.--Le6 jatkon, joka käytännössä merkitsi upseerinuhrausta. Oliko sitten 18.--Dxg3 paras, muitakin siirtoja asemassa varmaan oli. Jatkossa seurannut taktiikka meni ainakin minulta yli hilseen :-) Jokainen voi itse tykönään kokeilla sisäistä laskuriaan ja pohtia, löytääkö parannuksia mustan pelitapaan. Jooselta lienee jäänyt näkemättä voimasiirto 22.Da5, joka luo peruuttamattomia uhkauksia mustan kuningasasemaan. Kaunis, tehokas ja ei niinkään solidi peli Miikalta tässä turnauksessa.

Vilka Sipilä ja Tommi Luukkosen avaus oli sisilialaisen puolustuksen Taimanov-varianttia. Vilka valitsi rauhallisen kehitystavan 6.g3 ja Tommi lähti nopeasti pelaamaan aloitetta nykyään suositulla 8.--h5, siirron idea on heikentää valkean kuningasasemaa h4-hxg3. Jos valkea pelaa 9.h3 h4(9.--Lc5) 10. g4 on mustalla peliä mustilla ruuduilla. 9.h4 taas heikentää g4-ruutua. Siirtoa ovat käyttäneet viime vuosina useat huippupelaajat Svidler etunenässä. Vilka päätyi ratkaisuun 9.Rf3 jatkoideana 10.Lf4. 11.Ra4 oli kuitenkin mahdollisesti epätarkka, koska Tommi nappasi aloitteen lopullisesti käsiinsä tarkoilla ja aggressiivisilla siirroilla. Mahdollisesti Vilka yliarvioi asemansa pelaamalla 18.e5 ja myöhemmin torjumalla daaminvaihdon 21.Dd4, sen sijaan 21.Tae1 olisi pitänyt valkean hyvin pelissä mukana. 22.Db4 salli mustan kauniin sommitelman alkaen 22.--Txh3+. Loppu oli Tommin näytöstä ja juhlaa. Samalla hän ilmoittautui kamppailemaan mestaruudesta, kun vain yksi kierros kisasta on jäljellä.

Jari Järvenpään ja Pekka Köykän Aljechinin puolustuksessa(joka oli muuten ensimmäinen laatuaan tässä turnauksessa) musta valitsi ns.modernina tai myös Flohr-Agzamov-varianttina tunnetun systeemin, jonka idea on suoraviivainen e5-sotilaan painostus vaihtamalla f3:een ja e5:een.. Tätä varianttia käytti usein Suomessakin pelannut edesmennyt latvialainen suurmestari Vladimir Bagirov. Keskipeli sujui rauhallisesti valkean pienen tilaedun merkeissä. En täysin ymmärrä, miksi Jari heikensi sotilasasemaansa pelaamalla 26.g4, ideana lienee myöhemmin edetä h4-h5 ja avata mustan kuningasasemaa, käytännössä h-linja jäi kuitenkin mustan haltuun. Molemminpuolisessa aikapulassa Pekka ei hyödyntänyt Jarin heikennystä parhaalla mahdollisella tavalla ja lopulta päädyttiin tasavoimaiseen torniloppupeliin, jota vielä pelattiin kymmenkunta siirtoa.

Mika Karttunen valitsi rauhallisen tavan kehittää espanjalaisessa avauksessa, Erik Rönkä sivustoi g6:lla kuningaslähettinsä, joka tukee kuningasasemaa ja ottaa tärkeän f5-ruudun valvontaan. Toisaalta lähetti on hieman poissa daamisivustan tapahtumista. Mikan suljettua keskustan 11.d5:llä pyrkimyksenä painostus mustan heikkouksia vastaan daamisivustalla, olivat Erikin mahdollisuudet kuningassivustalla, asematyypissä on yhtäläisyyksiä kuningasintialaisesta puolustuksesta syntyviin asemiin. Yllättäen kuitenkin valkean d5-sotilas muodostui heikkoudeksi ja tasapainon pitäminen vaatikin jo tarkkaa peliä Mikalta. 26.g4(katso myös huomautukset peliin Järvenpää-Köykkä) heilautti vaa´an kielen jo mustan eduksi, lisäksi Erikillä oli lähes puolen tunnin aikaetu. Aseman kasassa olisi pitänyt 26.Ld4, joka kestää taktisesti ja musta ei voi lyödä d5:een. Lopussa Mika romahti nopeasti aikapulan ahdistamana. Hieno paluu pistekantaan Erikiltä neljän nollan jälkeen ja vieläpä seitsemänkertaista Suomen mestaria vastaan!

Terveisin

J-P Haapasalo

Toivo Pudas
Viestit: 3148
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 22 Touko 2016 12:00

ANteeksi, että muistin Juha Kivijärven odotustulokset ja todennäköisyydet mitaleihin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
http://shakki.kivij.info/fin_ch_2016.shtml

J-P Haapasalo
Viestit: 227
Liittynyt: 09 Elo 2010 15:40
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LoimSK

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja J-P Haapasalo » 22 Touko 2016 12:33

Sen verran korjausta olympiapaikkaspekulaatioihini, että sain yksityistä tietä varsin luotettavalta taholta kuulla, että viime vuoden Suomen mestari Mikael Agopovilla ei automaattisesti olekaan paikkaa olympiajoukkueessa vaan edustusvalintalistan mukaan täytetään tästä SM-kisasta jäljelle jäävät 2-3 paikkaa. Luonnollisesti joku asioista päättävä taho tämän vielä voinee julkisesti vahvistaa, mikäli shakkifoorumia lukee!?

Terveisin

J-P Haapasalo

Toivo Pudas
Viestit: 3148
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 22 Touko 2016 13:41

Tämmöinen teksti löytyi liiton sivuilta:

Osallistumisperiaatteet kansainvälisiin kilpailuihin
Hyväksytty liiton hallituksen kokouksessa 28.2.2016 käyttöön otettavaksi 1.5.2016 alkaen
.
1) Edustusjoukkueet
EM- kilpailuihin ja olympialaisiin lähetetään jouk
kueet. Edellytyksenä on sovittu taso, joka perustuu
valintalistalla oleviin pelaajiin. Joukkueen kaikkien pelaajien tulee olla 10 parhaan edustuskelpoisen
joukossa ko. listalla. Vaatimus ei koske SM-kilpailujen kahta ensimmäistä. Aktiivisuuden kriteeri on 20 kpl
täydellä kertoimella laskettavia elo- / selopelejä valint
ahetkeä edeltävän 12 kk:n aik
ana.
Yleisessä sarjassa SM-kisojen kaksi parasta (kolme, jos kolmanneksi tullut on valintalistalla 10 parhaan joukossa)
saa kiintiöpaikan joukkueeseen. Naisten sarjassa vain SM-kisojen voittaja saa kiintiöpaikan.
Lähetettäville joukkueille maksetaan osallistumismaksut, matkat ja majoitus, jos järjestäjä ei sitä
kustanna. Edustusjoukkueille pyritään järjestämään valmennus- tai muu harjoittelumahdollisuus esim.
tukemalla pelaajia kv-turnauksiin, ensisijaisesti kotimaisiin. Tämä edellyttää joukkueiden valintaa
hyvissä ajoin ennen kisatapahtumaa. Vaihtoehtona on yhteisleiri. Jos EM- ja olympiakisojen
maksukäytännöt eivät muutu, EM-kilpailussa yksi joukkueen pelaajista toimii myös kapteenina mutta
olympialaisiin voidaan lähettää sekä kapteenit että joukkueenjohtaja.
Liitto on vastuullinen edustusjoukkueen matkajärjestelyistä.

Ja tämmöinen teksti löytyy kisan 2016 erikoismääräyksistä:

4.
Kilpailun kaksi (tai kolme) ensimmäistä ovat oikeutettuja osallistumaan Bakun
shakkiolympialaisiin 2016 lähetettävään Suomen joukkueeseen
SSL:n
kansainvälisiin
kilpailuihin
osallistumisen periaatteiden mukaisesti. Lopull
inen valintaperustelista
julkaistaan 24.5.2016 jälkeen.

Marko Tauriainen
Viestit: 583
Liittynyt: 26 Touko 2010 17:20

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja Marko Tauriainen » 22 Touko 2016 13:59

Viime vuoden mestarilla ei ole automaattista paikkaa, ei ole ollut ennenkään (ainakaan tällä vuosikymmenellä).

Toivo Pudas
Viestit: 3148
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 22 Touko 2016 16:42

Finaalipäivänä tilannetta voi seurata myös salikamerasta suorana lähetyksenä osoitteessa
https://www.youtube.com/watch?v=s9gOHuHSiTg

J-P Haapasalo
Viestit: 227
Liittynyt: 09 Elo 2010 15:40
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LoimSK

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja J-P Haapasalo » 22 Touko 2016 23:10

Tällä kertaa kierrosraportti kiireesti jo heti illalla, joka selittää tekstissä mahdollisesti esiintyvät virheet ja epäjohdonmukaisuudet :-)Finaalipäivän tunnelmia eli yhdeksäs kierros: http://suomenshakki.fi/live/SM2016-9/tfd.htm

Ensimmäisenä päättyi kerhokaverusten Pekka Köykän ja Mika Karttusen Aljechinin puolustuksella alkanut peli tasapeliin. Keskustavaihtojen jälkeen päädyttiin symmetriseen sotilasasemaan, jossa e-linja oli kuin tilauksesta auki erinäisiä vaihto-operaatioita varten. Siihen mahdollisuuteen pelaajat hanakasti tarttuivatkin ja kättely tasapelin merkiksi oli tapahtunut sekä pelaajat haihtuneet pelipaikalta, kun saavuin seuraamaan pelejä noin puoli tuntia kierroksen alkamisen jälkeen. Joka tapauksessa tasapeli varmisti Mikalle pronssitilan ja paikan olympiajoukkueeseen. Peliensä tasoon hän tuskin on tyytyväinen, sen verran epätyypillisiä käänteitä peleissä nähtiin. Pekka lienee jossakin määrin pettynyt -1-tulokseensa, pelit olivat varsin vaihtelevia. Tuntuu, että hän ei oikein päässyt omalle tasolleen tässä turnauksessa.

Mitenkään pitkästyttävän kauan ei kestänyt myöskään Jeff Sarwerin ja Miikka Mäki-Uuron slaavilaisen puolustuksen vaihtomuunnelma. 7.Db3:n idea oli pysyttää mustan valkoruutuinen lähetti oman sotilasketjun sisällä, jonne se jatkossa joutuikin perääntymään. Jeffin 15.dxe5 johti hieman kömpelöön asemaan, kun normaali 15.Lxe5 olisi pitänyt tasapainon(jokseenkin samanlainen epätarkkuus tapahtui kuudennen kierroksen pelissä Järvenpää-Karttunen). Valkea katsoi parhaaksi luopua valkoruutuisesta lähetistään 17.Lxe4, joka salli myöhemmin mustan lähetin istuttamisen d3:een. Jatkossa musta otti tasapelin siirtojentoistolla asemassa, joka oli hänelle lievästi parempi. Huomata kannattaa, että sotilas e4:ssä on myrkytetty esimerkiksi jatkossa 20.--Tfd8 21.Rxe4?+ Tc4. Toisissa olosuhteissa peli olisikin varmaan jatkunut, mutta tasapisteissäkin Karttusen kanssa, Miikan kohtalona olisi ollut jäädä vertailulla neljänneksi. Miikka pelasi +1-tuloksen ja väläytti taistelutahtoaan hyvin valikoivasti vain muutamassa pelissä. Jälkikäteen kuulin, että Miikka oli turnauksen aikana hoitanut siviilivirkaansa, joka ei koskaan ole optimaalinen ratkaisu shakkia tosimielellä pelatessa. Jeffin ensiesiintyminen SM-kisoissa tuotti -1-tuloksen, jota voinee pitää siedettävänä. Mahdollisesti avausrepertuaaria voisi laajentaa kahden ratsun tangosta, joka teki vastustajille valmistautumisen helpoksi.

Joose Norri valitsi erittäin kunnianhimoisen, Taimanovin nimeä kantavan 7.f4-variantin modernilla Benonilla puolustautunutta Vilka Sipilää vastaan. Valinta kertoi myös Joosen tinkimättömästä asenteesta:" kaadutaan ainakin saappaat jalassa". Luonnollisin ja monesti aikaisemminkin pelatuilla siirroilla päädyttiin 14.f5 jälkeiseen asemaan. Rumannäköisen 14.--gxf5 sijaan, joka voi olla objektiivisesti katsoen mustan paras puolustus, Vilka aloitti oman vastapelinsä daamisivustalla 14.--c4 ja 15.--Db6. vaati kyllä erittäin hyviä hermoja antaa valkean sotilaan edetä f6:een ja lukita lähetti h8:aan. Live-lähetyksessä(jota, en valitettavasti ehtinyt kuunnella) oli käsittääkseni mietitty kovasti 17.Dd2 tai 18.Dd2 alkavia muunnelmia ideana pelata kylmäverisesti Lh4 ja Dh6, jolloin matti ei ole kaukana. Myös Vilka piti pelin jälkeen ideaa vaarallisena. Toki myös Joosen pelissä toteuttamat hyökkäysideat näyttivät varsin vaarallisilta, joitakin ideoita kävin Vilkan kanssa pelin jälkeen läpi ja ainakin minun yritykseni hän kumosi suhteellisen helposti :-) Tästä pelistä mielellään näkisi tarkemmat analyysit myöhemmin, jotta oltaisiin lähempänä absoluuttista totuutta. Vilkalle lämpimät onnittelut toisen Suomen mestaruuden johdosta! Pelit ehkä tökkivät hieman loppua kohden, mutta 7,5/9 on komea tulos. Vilka itse valitteli siviilityön vievän aikaa harjoittelulta ja ilman harjoittelua pelien taso ei ole omasta mielestä riittävän vahvaa. Tulemme kuitenkin varmasti näkemään hänet jossakin turnauksessa kesällä ja edelleen vakaasti uskon, että hän on seuraava suurmestarimme. Jooselta ei tässä turnauksessa onnistunut mikään, hyviä asemia nähtiin laudalla, mutta heti kun taktiikka astui kuvioihin niin tapahtui virheitä. Tämä kertoo jonkinlaisesta kuntokäyrän aallonpohjasta, joka on vaivannut Joosea viimeisen vuoden aikana. Uskon kyllä, että näemme viisinkertaisen Suomen mestarin comebackin vielä tulevaisuudessa.

Erik Röngän ja Petri Kekin daamigambiitissa syntyi keskipeliasema, jossa valkealla oli erittäin vahvasti tuettu ratsu e5:ssä, musta taas luotti lähettipariinsa ja joustavampaan sotilasasemaansa. 15.Lxe6 oli liian optimistista ja lähetti joutui ongelmiin, vaikkei musta sitä heti voinutkaan lyödä. Oikein olisi ollut ohestalyönti 15.axb6 valkean lievästi mukavammin asemin. Musta otettua d5-ruudun haltuunsa 19.--Dd5, peli oli käytännössä ohi eikä Erik pystynyt osoittamaan kompensaatiota uhraamalleen upseerille. Petri kiri lopulta 50%-tulokseen nuorempiensa joukossa tahmean alun jälkeen, mahdollisesti eniten harmittamaan jäi hukattu mahdollisuus Luukkosta vastaan, joten muistutetaan siitä tässä vielä kerran :-) Erik on varmasti pettynyt tulokseensa, mutta tämä lienee ollut hyvä kenraaliharjoitus viikon päästä alkavaa Shakkinet-turnausta ajatellen, jolloin tuloskunto toivottavasti on kohdallaan. Plus-puolelle pitää kuitenkin laskea seitsemänkertaisen Suomen mestarin päänahka.

Kierroksen pisin peli pelattiin Tommi Luukkosen ja Jari Järvenpään kesken. Hieman epäsäännöllisen avauksen jälkeen päädyttiin kuningasintialaisesta puolustuksesta tuttuun asematyyppiin, jossa valkoruutuiset lähetit oli vaihdettu pois. Tämä suosi ehdottomasti mustaa, joka oli tasoittanut aseman. Jollen väärin tulkinnut pelaajien käyttäytymistä, niin Jari ehdotti tasapeliä siirron 20 kohdalla, jonka Tommi hylkäsi, koska Sipilän pelin ollessa vielä kesken, mestaruuteenkin oli mahdollisuudet. Hämääntyikö Jari sitten tästä, joka tapauksessa vastapeli 25.--b5 oli ennenaikainen, koska mustan sotilasasema kuningassivustalla hajosi ratsun jouduttua siirtymään h5:een. Tommilla oli mahdollisuus ratkaista peli edukseen välittömästi 33.Rh5 Lxb2 34.Rf6+ voittaen kvaliteetin, ratsuahan ei voi lyödä koska matti seuraa. Toki myös 33.Rxd5 säilytti etua, kunnes Tommi siirtyi raskasupseeriloppupeliin, joka ei olisi ollut voitettavissa oikealla puolustuksella. Jari taisi kuitenkin hieman väsähtää raskaan turnauksen päätteeksi ja salli Tommin voittaa materiaalia. Tommi varmisti näin hopeamitalin ja paikan ensimmäisiin shakkiolympialaisiinsa. Maininnan arvoinen on Tommin kolmen voiton loppukiri sekä jälleen yksi kiinnitys kansainvälisen mestarin arvonimeen(Tommilla toki on niitä jo ennestään neljä eli mitään käytännön merkitystä tämänkertaisella ei ole), vahvuusluku nousi suurin piirtein 2390-tasolle eli enää kymmenisen rating-pistettä puuttuu, jotta titteli vihdoin Tommille voitaisiin myöntää. Jäämme jännityksellä odottamaan Tommin esiintymistä kotikentällä Jyväskylässä kesän Heart of Finland-turnauksessa. KvM-kiinnitystulos tässä turnauksessa muuten käsittääkseni oli 6/9. Jari tuskin täysin tyytyväinen -1-tulokseensa on, mutta vahvuuslukujen valossa ei se katastrofikaan ole. Jarin omia mietteitä ennen viimeistä kierrosta löytyy tästä viestiketjusta aiemmin.

Lopuksi kiitokset pelaajille erittäin mielenkiintoisista kamppailuista ja vielä kerran onnittelut Suomen mestarille sekä muille mitalisteille. Luonnollisesti kiitokset myös live-pelien välittäjille nettiin kaiken kansan katsottaviksi ja myös niille lukijoille, jotka mahdollisesti jaksoivat seurata tätä epävirallista kierrosraportointia, jossa pääasia ei ollut objektiivisen totuuden etsiminen :-) Palataan mahdollisesti asiaan ensi vuonna.

Terveisin

J-P Haapasalo

V!RUS
Viestit: 53
Liittynyt: 26 Elo 2012 14:36
Paikkakunta: Turku

Re: SM 2016 14.-22.5

Lukematon viesti Kirjoittaja V!RUS » 28 Touko 2016 17:27

TapaniS kirjoitti:Seurasin 7. kierroksen live -lähetystä ja kaikki toimi hienosti! Monet kiitokset juontajille asiantuntevista kommenteista ja peli-ideoiden avaamisesta tavalla, jota oli helppo seurata ja ymmärtää. Oli myös mielenkiintoista kuunnella pelaajien kommentteja omista peleistään heti tuoreeltaan! +++
Täälläkin on jälkikäteen tullut muutaman kierroksen lähetykset katsottua ja olen kovasti tykännyt, kiitokset analysoijille, pelaajille ja järjestäjille. Hienoa, että suomalaisessa shakissa hyödynnetään nettiaikaa ja sosiaalista mediaa enemmän ja enemmän.

Seuraavaksi - joko vertailun vuoksi tai mietteitä herättämään - Ruotsin ja Ranskan shakkiliittojen menosta Youtubessa.

Norway Chessin aikaan Ruotsin shakkiliiton Youtube-kanavalla seurattiin ruotsalaisen Grandeliuksen suorituksia tarkasti, hän vastailikin ahkerasti kysymyksiin tunnelmistaan, peleistään ja vastustajistaan. Toukokuun puolella KvM Jesper Hall on näköjään jakanut vinkkejä siitä, miten kehittyä shakin pelajaana.
Sveriges Schackförbund: https://www.youtube.com/channel/UCUY53d ... h9rK2TsO0w

Ranskassa puolestaan alkoi tänään shakin joukkuekilpailun Ranskan mestaruuskilpailut. Mikäli kieli taittuu tai muuten kiinnostaa seurata, kisoja kommentoidaan livenä Youtubessa (tällä hetkellä 80 katsojaa).
Fédération Française des Echecs (Ranskan shakkiliitto): https://www.youtube.com/channel/UCn6wdV ... JXSAWPzf7Q

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 42 vierailijaa