Sivu 1/4

Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 00:57
Kirjoittaja Toivo Pudas
Helsinkiläinen Pertti Lehikoinen varmisti maailmamestaruuden kirjeshakin 20. maailmanmestaruus-turnauksessa.
Kirjeshakin XX MM-finaali päättyi Wingen lähetettyä 110. siirtonsa, mikä samalla päätti pelin pattiin asemassa, jossa hänellä oli torni enemmän. Samalla varmistui Pertti Lehikoisen mestaruus.

http://www.shakki.net/liitot/skl/lehikoinen.html

http://shakki08.1g.fi/kuvat/2010-2011+J ... 164856.JPG

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 03:18
Kirjoittaja RKK
ONNITTELUT PERTILLE!

Nyt sitten propagandaosasto liikkeelle ja nyt saa ja pitää lyödä lyötyä! Ruotsalaiset teki Wingestä ison propagandavaltin, jota uhottiin varmana maailmanmestarina. Mikä on suomalaisille lukijoille parempaa mannaa, kuin viedä tuo maailmanmestaruus kerrankin ruotsalaisten nenän edestä.

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 05:28
Kirjoittaja ATE
Itse tuon hieman poikkeavan näkökannan tähän asiaan, samantekevää kuka on kirjeshakin maailmanmestarina kun tosiasiahan on että ns. huipputasolla koneet jauhaa vaan vastakkain, ei siellä ihmiset esitä omia ideoitaan.

Valitettavasti kirjeshakista katosi viehätys vahvojen shakkiohjelmien myötä.

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 09:14
Kirjoittaja RKK
Tyypillinen lähipelaajan kommentti. Kirjeshakissa koneista on ilman muuta hyötyä, mutta ei pelkällä koneella kovin pitkälle pötkitä. Nyt pitää myös muistaa, että Lehikoinen ei ole koneajan tuote, vaan perinteisen kirjeshakin, niinkuin kaikki MM-tason pelaajat. Kun puhutaan tuon saavutuksen propagandisesta merkityksestä, niin onko tietokoneita tai ei on täysin merkityksetöntä. Tuosta saavutuksesta olisi osattava ottaa irti kaikki mahdollinen. Ruotsalaiset tekivät melkoisen mediatapahtuman pelkästä mahdollisuudesta maailmanmestaruuteen. Jos asenne on tuollainen, niin tämäkin mahdollisuus menetetään!

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 10:13
Kirjoittaja Jyrki Raki
Onnittelut Pertille!

Kyllä tässä on sellainen saavutus josta meidän kaikkien shakinpelaajien pitää olla ylpeä, ei tuon tittelin voittaminen koneaikanakaan ole kaikille mahdollista. Koneet ne ovat vastustajillakin, mutta ne voittavat ideat tulevan pelaajalta itseltään.

t Jyrki

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 10:47
Kirjoittaja Heikki T
Ainakin iltalehti noteeraa mestaruuden:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022 ... 0_uu.shtml

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 11:25
Kirjoittaja Jorma Paavilainen
Todella upea saavutus, onnittelut Pertille!

Kirjeshakkisivuillaan tuore MM kertoo päättäneensä vuonna 1975, että hänestä tulee jonakin päivänä kirjeshakin maailmanmestari. Muutama vuosi siinä vierähti, mutta nyt se on täytetty!

http://www.dlc.fi/~pele/ura.html

t. JP

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 12:09
Kirjoittaja Timojk
Hieno saavutus! Jos jotain muuta shakin maailmanmestaruutta ei tänä vuonna Suomeen tule, niin tässä on vahvin ehdokas vuoden shakinpelaajaksi.

Oikeastaan sopivampi termi olisi "Vuoden shakkaaja", jolloin ei tarvitsisi miettiä mitä shakkialaa edustaa palkinnon saaja.

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 12:23
Kirjoittaja Aleksi Olander
Onnittelut!

Harvoin shakissa tapahtuu mitään niin mullistavaa että se ylittää Iltalehden uutiskynnyksen päästen etusivulle, ja vielä harvemmin se on siinä tapauksessa mitään positiivista. Mukavaa vaihtelua tuomareiden turpiinvetämisen ja laudan ääreen sammuvein suurmestareiden välissä. :mrgreen:

Re: Pertti Lehikoiselle maailmanmestaruus

Lähetetty: 21 Helmi 2011 13:57
Kirjoittaja arto ihaksi
Onnittelut Pertille! Kyllä siinä on panostettu kirjeshakkiin ihan eri tavalla, kuin koneiden antaessa tehdä kaiken työn pelaajan puolesta! Vai miksi Pertti otti töistä vapaata turnauksen ajaksi, jos ei panostaakseen omaan miettimiseen ja asemien tutkimiseen? Ja jos koneet tekee työn, niin miksei näitä MM tittelin omaavia löydy enempää Suomesta. Panu Laineen kirjoitukset Kirjeshakissa valaisevat hyvin asiaa.