Sivu 1/1

Stockfish 12 julkaistu

Lähetetty: 08 Syys 2020 15:02
Kirjoittaja Juha Patosalmi
Stockfishin uusin versio 12 on julkaistu.

https://stockfishchess.org/download/


Uuden version väitetään olevan jopa 130 elopistettä edeltäjäänsä vahvempi, mikä on erittäin merkittävä parannus! SF12 hyödyntää eräänlaista neuroverkkoteknologiaa AlphaZeron ja Leela Chessin tapaan, mutta pyörii siitä huolimatta kokonaan CPU:n avulla.

https://blog.stockfishchess.org/


Itse ohjelman lisäksi täytyy ladata tämän linkin takaa sopiva neuroverkko samaan kansioon itse enginen kanssa. Kannattaa varmaankin aloittaa oletusverkolla (nn-822 alkuinen), ja tarkistaa SF:n asetuksista että tuo samainen on määritelty enginen käytettäväksi.

https://tests.stockfishchess.org/nns


Ensireaktio muutamaa asemaa tutkittuani on, että asema-arviot saattavat olla huomattavan erilaisia SF11 verrattuna. Jää nähtäväksi mistä tämä johtuu...

JP

Re: Stockfish 12 julkaistu

Lähetetty: 28 Syys 2020 14:11
Kirjoittaja Elias Kauppila
En ole vielä kokeillut sitä. Onko se parempi kuin edellinen? Kuulen monia kiistanalaisia mielipiteitä melkein joka päivä.

Re: Stockfish 12 julkaistu

Lähetetty: 15 Loka 2020 08:16
Kirjoittaja Petri Pitkänen
Elias Kauppila kirjoitti:
28 Syys 2020 14:11
En ole vielä kokeillut sitä. Onko se parempi kuin edellinen? Kuulen monia kiistanalaisia mielipiteitä melkein joka päivä.
On se varmasti parempi. testaajien omassa ilmoituksessa on aina se vaara, että on testattu vain omaa edellistä vastaan ja tilanne vääristyy. Mutta olettaenkin ovat testanneet myös LeelaChess-0:aa vastaan ja
https://tcec-chess.com/
tuolla juuri nyt käynnissä olevan turneen perusteella olisi 20 Eloa vahvempi. Kun aikasempi TCEC version oli aavistuksen heikompi elo-laskennalla vaikka voittikin kauden
https://tcec-chess.com/#div=sf&game=1&season=18
Mutta onhan noi kaikki niin vahvoja, että ei sillä käytännössä väliä ole ainakaan omien virheiden etsimisessä. Käynnisstä olevassa finaalissa 91 pelistä vain 25 on päättynyt ei tasan.