Nettiblixtiturnaus

Interenet-pelaaminen, pelitietokannat, tietokoneohjelmat yms.

Millä peliajalla pelaisit mieluiten?

3min
5
25%
3min+inkrementti
3
15%
5min
11
55%
10min
0
Ei ääniä
muu ehdotus
1
5%
 
Ääniä yhteensä: 20

Aleksi Olander
Viestit: 378
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 23 Helmi 2011 23:47

Tästä aiheesta on shakkifoorumissa hajanaisesti keskusteltu eri aiheissa, joten tuntui järkevältä luoda sille oma aiheensa jos vaikka joskus saataisiin tällainen aikaankin. Joskus shakkifoorumin alussa heitin pystyyn vastaavan topicin jostain pidemmän pelin turnauksesta eikä siihen oikeen ollut innostusta ihan ymmärrettävistä syistä, mutta josko tähän blixtin mätkimiseen sitten?

Paras vaihtoehto tähän olisi se jos jollain palvelimella olisi jonkinlainen toimiva systeemi private-turnauksen järjestämiseen. Itse en ole juuri muita nettiservereitä käyttänyt kuin ICC ja FICS enkä usko että näissä se on mahdollista. Tosin ICCssä turnauksen järjestäminen on muutenkin melko helppoa jos sen vain saisi pelattua systeemillä jossa kaikki osallistujat pelaisivat kaikkia vastaan. Se nyt ei tietenkään luonnollisesti 50 pelaajan turnauksessa onnistu, mutta ainakin pitkän pelin turnauksen osallistumis-innokkuudella se tuskin tulee ongelmaksi. :mrgreen: En ainakaan itse keksi oikein mitään muuta sujuvaa tapaa järjestää tällaista blixtiturnausta kuin täyskierrosturnauksena kun ei tosiaan ole mitään kätevää ICC blixtiturnausbottia käytettävissä, joten täytyy varmaan melkein rajoittaa osanottajamäärä johonkin max 15-20 näin alkuun ainakin. Vaikka sellainenkin osanotto olisi jo ihan loistava määrä. :D

Ajattelin että turnaus toimisi hyvin vaikka näin: täyskierrosturnauksessa jokaisen kierroksen parit on helppo määrittää etukäteen. Pelaajat olisivat samalla chattikanavalla, johon voisi copy-pasteta kierroksen parit. Peliparin toinen osapuoli voi tässä vaiheessa haastaa kaverinsa, peli pelataan, ja sovittaisiin vaikka perinteisesti että voittaja tai tasapelin sattuessa valkea ilmoittaa tuloksen ICC chatissa turnausjärjestäjälle joka kirjaa sen ylös. Odotetaan kunnes kaikki pelit ovat päättyneet, jonka jälkeen copy-pastettaisiin seuraava kierros ja sama uusiksi. Näin mielestäni saisi nettiturnauksen pelattua ihan sujuvasti, eikä pelaajienkaan tarvisi olla mitään tekniikan ihmelapsia sillä systeemi olisi melko yksinkertainen.

Mitä mieltä? Voisin itse ainakin toimia vapaaehtoisena järjestäjänä ja luultavasti myös pelata siinä samassa, sillä tämä ei järjestäjältä kuitenkaan mahdottomia vaadi. Liitin oheen vielä äänestyksen peliajoista.

Kertokaa mahdollista pelihaluistanne tai ideoista turnauksen toteuttamisen suhteen, yritetään nyt saada tästä jotain konkreettisempaa kuin satunnaista huutelua muissa aiheissa.
Viimeksi muokannut Aleksi Olander, 24 Helmi 2011 00:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Setälä
Viestit: 4
Liittynyt: 17 Heinä 2010 22:28
Paikkakunta: Pori
Seura: TuTS

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Setälä » 23 Helmi 2011 23:52

Kyllä tuo kuulostaa tosi hienolta. Nyt ei ainakaa kukaan voi tulla inisemään että "Kyllä mäkin tulisin, mut ko ei kukaa järjestä..."
Olen ehottomast mukana :)
ICC:ssä tuo toimisi ainakin melko kätsysti.

Aleksi Olander
Viestit: 378
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 24 Helmi 2011 00:16

ICC on minun mielestä ainakin käyttöliittymältään jotenkin mielyttävämpi kuin muut netin pelipaikat, ja siellä kaikki chattailykanavat sun muut ovat todella helposti löydettävissä. Siksi järjestäisin turnauksen juuri mieluiten ICCssä, jos tunnusta sinne taikka halua maksaa siitä ei löydy, mutta kiinnostusta pelaamiseen löytyy on ihan hyvä ja vaivaton vaihtoehto tehdä 7 päivän "kokeilutunnus" ICC:hen. Sillä tämä yhden turnauksen pelaaminen onnistuu helposti.

Nyt puolen tunnin kyselyllä olen saanut pelihalukkaita kasaan jo ainakin 5, joten tämän toteutuminenhan näyttää jopa hyvältä! :D

Rippe

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Rippe » 24 Helmi 2011 01:05

Aleksissa on ainesta.
Ilmoittaudun, mutta 3+2 tai 5+0 lyhyemmillä ajoilla en pelaa. 5+2 tai 6+2 olisivat parempia.
Minulla on ICC-tunnus.
Viimeksi muokannut Rippe, 24 Helmi 2011 11:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 24 Helmi 2011 07:34

Hyvä idea. Joskin saanen ehdottaa playchessiä alustaksi; siellä kun pystyy luomaan privaattiturnauksia, jolloin kone automaattisesti parittaa ja aloittaa uudet kierrokset.

Myöhemmin voisi järjestää joukkuenettipikashakkiturnauksen.

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 433
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 24 Helmi 2011 12:28

Moro!

Omassa kirjoittelussani "JSM-netistä" oli ohimennen maininta S(K)SL:n omasta palvelimesta, jota voisi käyttää turnaukseen - miksei myös pikashakkiin. Mielestäni se on ollut takavuosina esillä, mutta voihan pappa muistaa väärinkin. Jos Toivo Pudas tätä lukee, niin hän varmaan tietää/muistaa asian paremmin. Toisalta, jos valmis hyvä saitti jo löytyy, niin tarvitaaanko omaa? S(K)SL ja netti yhteisenä keskustelun aiheena muissakin asioissa on ollut pitkään jo melko kuuma peruna, ehkä tämän lisääminen siihen polttaisi jo jonkun kädet?

Terv.

Jaska

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 24 Helmi 2011 12:57

Ehkä liiton toimihenkilöiksi ei ole koskaan hakeutunut mitään tietokoneguruja? Parhaimmillaankin olemme saaneet lähinnä toimivan selojärjestelmän joka siinämielessä on tyhmää ollut että koko suomalaisen shakin keskustelu on erittäin selokeskeinen.

Netissä pelaavat tietävät toki että vahvuuslukuja lasketaan muutoinkin kuin vain Suomen seloja. Suomen pelaajistakin siis lisenssipelaajista suurin osa taitaa netissä pelata korkeintaan 10 minuutin pikashakkia. En ole kuullut yhtään tapausta että joku olisi ohimenevässä keskustelussa koskaan maininut pelanneensa nopean shakin ajoilla saati pitkillä ajoilla netissä.

Sitävastoin minuutin blixtareita lienee isokin kasa.

Toivo Pudas
Viestit: 3213
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 24 Helmi 2011 13:38

Tanskan Shakkiliitolla on oma pelipalvelin. Aikoinaan kun he sitä muutaman vuoden suunnittelivat ja saivat valmiiksi, pyysin päästä kokeilemaan. Mitään vastausta viestiin ei tullut. Nyt sivusto näyttää olevan toiminnassa, voisiko joku muu kokeilla ja verrata sitä kaupallisiin/FICSiin.
http://www.skak.dk/dsuss.WebClient/

Yksi vaihtoehto olisi pyytää ICC:ltä ilmaistunnuksia sen verran, että turnauksia voisi järjestää. Muutenhan ne maksavat 50 taalaa kpl/vuosi.

FICS on ilmainen alusta, joten sen varmaan voisi pystyttää myös liiton serverille. Se vaatisi oman ylläpitonsa.

Juha Kivijärvi on ansiokkaasti pitänyt listaa suomalaisista nettipelaajista. Täältä löytyy niin pika- kuin pitkän pelin pelaajia:
http://staff.cs.utu.fi/~juhkivij/chess/ ... n_fi.shtml
http://staff.cs.utu.fi/~juhkivij/chess/ ... n_fi.shtml

Nettishakkiin on erikoistunut Shakkiklubi SISU
http://www.facebook.com/group.php?gid=49877420920

Chess.comissa on Chess Club Finland ja Team Finland ryhmät
http://www.chess.com/groups/view/chess-club-finland
http://www.chess.com/groups/view/team-finland

Hippoman

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Hippoman » 24 Helmi 2011 13:44

Turnauksen (peliaika 3-60 min.) inkrementeillä tai without voi teknisesti pyöräyttää myös http://www.playok.com/ ->shakki/turnaukset. Turnausjohtaja valitsee "sisääntulijat" joten nimimerkit tulee ilmoittaa ajoissa. Ja kone hoitaa kaiken ikävän manuaaliduunin, niin jää nörteille enemmän aikaa tehdä jotain tärkeämpää.

Koska internetshakin harrastamiseen leluja lienee vähintään tarpeeksi, en ymmärrä, mihin
sen naittamisella JSM-lähishakkiin pyritään? Yleisurheilussakin moukaria heitetään omassa kisassa ja kuulaa työnnetään omassaan. Vaikea uskoa, että eri shakkilajien yhdistäminen kerhon/seuran jäsenmäärää tai liiton lisenssimäärää lisäisi. Hallinnollinen säätö toki lisääntyy.

Lähi- ja etäshakilla on molemmilla hyvät puolensa, joten harrastetaan molempia :D

Saattoi osin lispahtaa väärän otsikon alle, mutta ei haittaa.

Niki Paajala
Viestit: 236
Liittynyt: 10 Heinä 2010 13:05
Paikkakunta: Vantaa
Seura: Pässi

Re: Nettiblixtiturnaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Niki Paajala » 24 Helmi 2011 15:40

Äänestin kolmen minuutin puolesta, mutta 5 0 käy myös. Jos mielipiteet jakautuvat kovasti ja pelaajia riittää, niin voihan sitä järjestää vaikka inkrellisen ja inkrettömän turnauksen erikseen, ne ovat kuitenkin aika erilaisia pelejä.

ICC-tunnareita minulla ei ole ikinä ollut, joskus kauan sitten pelailin vierastunnuksella muutaman pelin. Kun nyt pikapeleistä puhutaan, niin millainen premove-käytäntö siellä on? FICSissä jokainen siirto vie vähintään 0,1 sekuntia, ellei kumpikin pelaaja ole sitä kytkenyt pois päältä (set minmovetime 0). Playchessin premovet eivät vie aikaa, mutta en ole myöskään löytänyt sieltä keinoa perua tehtyä premovea. Onko sellaista? FICSissä ainakin Thiefillä riittää Escin painaminen perumaan tehdyn siirron. Yllätys oli ensimmäisellä kerralla melkoinen, kun Playchessissa nuoli kyllä katosi näkyvistä painalluksen jälkeen, mutta (huono) siirto tapahtui silti :)
"Asiat voi tehdä kolmella tavalla: oikein, väärin tai hippien tavalla, joka on yhtä kuin väärin, mutta paljon hitaammin."

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa