Shakkipelien hajautettu analysointi www-selaimella

Interenet-pelaaminen, pelitietokannat, tietokoneohjelmat yms.
Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Shakkipelien hajautettu analysointi www-selaimella

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 26 Huhti 2015 11:00

Järjestelmä on nyt parisen viikkoa ollut toiminnassa. Pelejä yhteensä analysoituina jotain reilut 5000 kpl, eli kohtuullista vauhtia edistytään. Tosin osa analysoinneista on mennyt hukkaan kun serveri on kaatunut (kuten taas viime yönä). Nyt sain viasta kiinni ja korjattua sen, ei pitäisi enää kaatua koskaan - ainakaan samaan tietokantavikaan.

Kiitän kaikkia jotka ovat osallistuneet. Mistään yleisöryntäyksestä ei toki voi puhua - parhaimmillaan pari kolme analysoijaa ollut kerrallaan linjoilla. Hiljaa hyvä tulee ja uusi teknologia aina herättää myös epäilyksiä, ihan syystäkin. Tällä hetkellä on hyvä saada lastentaudit kitkettyä pois jotta järjestelmä voisi joku päivä päästä laajempaan ja mahdollisesti kaupallisempaan käyttöön maailmalla.

Tällä hetkellä analysoinnit menevät siinä mielessä hukkaan, että syntyviä pgn-tiedostoja on vaikea käydä lävitse. Tuollaisesta pitkästä pgn-tiedostosta on vaikea kaiken tekstin joukosta nähdä analyysin tuloksia ja tulkita niitä. Tähän yritän saada muutoksen kehittämällä visuaalisen työkalun analysointien läpikäymiseen.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Shakkipelien hajautettu analysointi www-selaimella

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 07 Touko 2015 20:45

Päivitystä projektiin.

Edellinen paketti on tullut analysoitua (3000 peliä). Siinä kesti pitkähkö tovi, tosin kertaalleen palvelin kaatui kokonaan joten analysointi piti aloittaa alusta. Nyt lisäsin panoksia ja laitoin kerralla shakki.netin Suomi 2000-2007 -pgn-tiedoston palvelimelle, joka shakki.netin mukaan sisältää päälle 23 000 peliä. Perille asti pääsi 22 500 peliä (en tiedä miksi osa jäi, mahdollisesti shakki.netin lukumäärä ei ollutkaan tarkka). Keskusmuistiakin jäi palvelimen puolella vielä jäljelle huikeat 60 Mt (kokonaismäärä 1000 Mt), swap-tilaa onneksi on paljon.

Lisäsin samalla tuen kolmannelle CPU-ytimelle, eli sovellus lähtee ajamaan kolmea säiettä kerrallaan. Vanhoilla koneilla (yksi ydin) ei mitään hyötyä tästä saada, mutta ei varsinaista haittaakaan. Uudemmilla koneilla pitäisi analysoinnin sujua parhaimmillaan kolmanneksen nopeammin.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Shakkipelien hajautettu analysointi www-selaimella

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 22 Touko 2015 14:01

Uusin paketti on valmis. Yhteensä vajaat 23 000 kpl suomalaisten pelejä. Urakka meni yllättävän nopeasti.

Ladattavissa osoitteesta: http://www.shakkiliitto.net/distchess/p ... s/tbr0.pgn

Tiedostokoko on yli 30 megatavua. Mobiiliyhteyksillä ei kannata kokeilla.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa