7. YCCC, kv. laadintakilpailu alle 23-vuotiaille

Jorma Paavilainen
Viestit: 99
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:27

7. YCCC, kv. laadintakilpailu alle 23-vuotiaille

Lukematon viesti Kirjoittaja Jorma Paavilainen » 21 Touko 2023 18:50

Kansainvälinen laadintakilpailu YCCC (Youth Chess Composing Challenge) on laatijoille, jotka ovat kilpailuvuoden alussa alle 23-vuotiaita. Kilpailu julistetaan ennen jokavuotista tehtäväkongressia ja tuomio julkaistaan kongressin aikana. Tänä vuonna kilpailu on siis 1.1.2000 tai myöhemmin syntyneille.
Ryhmiä on kolme, ensimmäinen kahden siirron mattitehtäville ja toinen lopputehtäville. Molemmissa on esitettävä tietty teema. Kolmannessa ryhmässä ei ole teemavaatimusta ja tehtävän vaatimus voi olla mikä vain.
2#-teema: Alkusiirto on valkean ratsun siirto nurkkaruutuun ilman lyöntiä.
Lopputehtäväteema: Pelishakin keskipeliasemaa muistuttava lopputehtävä. Esitettävän idean tulee olla pelishakista tuttu, mistä annetaan esimerkkeinä uhraukset, kuningashyökkäys ja materiaalin voitto. Lisäksi sekä valkealla että mustalla on oltava alkuasemassa kuninkaan lisäksi kuningatar, vähintään kaksi muuta upseeria ja vähintään yksi sotilas. Alkuasemassa valkean kuninkaan on oltava jollakin seuraavista ruuduista: a1, a2, b1, b2, c1, c2, f1, f2, g1, g2, h1 tai h2. Vastaavasti alkuasemassa mustan kuninkaan tulee olla jollakin näistä ruuduista: a8, a7, b8, b7, c8, c7, f8, f7, g8, g7, h8 tai h7.
Yksi tehtävä per osallistuja yhteen ryhmään, yhteistehtävät eivät ole sallittuja. Kaikissa ryhmissä tehtävät on lähetettävä viimeistään 15.7.2023 kilpailun johtaja Julia Vysotskalle sähköpostiin yccc@wfcc.ch
Laaja kilpailukutsu löytyy sivulta https://www.wfcc.ch/7th-youth-chess-com ... challenge/

Yleisluontoista apua laadinnan polullla löytyy joko kilpailukutsussa nimetyiltä henkilöiltä tai suomalaisilta tehtäväniekoilta. Jälkimmäisiin saa yhteyden sähköpostilla info(at)tehtavaniekat.fi