ICC:n 24h shakkimaratooni 15 0 ajoilla

Kerro seikkailuistasi shakin parissa
Jari Järvenpää
Viestit: 764
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

ICC:n 24h shakkimaratooni 15 0 ajoilla

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 19 Maalis 2012 20:14

Tulipa pelattua tässä justiin viikonloppuna pitkästä aikaa shakkimaratooni. 24 h pelaamista putkeen ja nukkumista ei tietenkään ees harkita, että voitto olisi todennäköisempää :) Eniten pisteitä saanut voittaa, joten nukkuminen ei siinä mielessä kannata. Hieman huonosti alko maratooni klo 18 Suomen aikaa lauantaina, jonka takia käytännössä pitää valvoo pidempään ellei sitten jotenkin "valmistaudu" turnaukseen jo etukäteen valvomalla pe myöhään, jotta heräisi la päivänä. Turnauksessa on siis 4 kierroksen 15 0 turnauksia joihin voi jokaiseen liittyä jos haluaa ja niistä kaikki pojot lasketaan yhteen. Standardille 2 muuta vaihtoehtoa on 5 0 ja 1 0 maratoonit, joissa on arvatenkin enemmän kiekkoja yhdessä turnauksessa.

Tällä kertaa turnauksessa oli jopa yllättävän monta sinnikästä kaveria jotka pelas 24 h putkeen. Hieman jo pelästyin että voitanko edes. Uskoakseni siellä onneksi oli pääosin shakkimestarin tai NM tasoa heikompia pelaajia, vaikka toki koviakin vastaan tykkään pelata. Aiemmalla kerralla joskus kuukausia sitten pelasin vastaavan maratoonin ja otin köniini pahasti jotakin tyyppiä vastaan varmaan 3 häviöö putkeen ja se oli voittamassa koko hässäkän, mut sit se rassukka teki sen pahimman mokan jonka voi tehdä elikä meni nukkumaan :) Noh pääsin tietty silloin taas pullistelemaan kärkeen. Oli sitä ennen onneksi jo hävinnyn ainakin pelin mua vastaan, joten vaikka olisi jäänyt pelaamaankin loppuun saakka sinnikkäästi niin toivon kipinä oli jo syttyny itselleni että ehkä tämä vielä hoidetaan.

Edellisviikolla tein yllättävän pahoja taktisia mokia juuri lauantaina alottaessani pelaamista ja vielä siis virkeenäkin. Sunnuntaipäivää kohden omat taktiset virheet itselläni jopa väheni. Osittain taktisten mokien takia en voittanut eka näitä 4 kiekan turnauksia laisinkaan alkutunteina. Meni varmaan 8 h ennen kun voitin. Mutta loppua kohden alko muiden kunto näköjään heikkenemään kun tuli jatkuvasti NFork wins the tournament :D

Tasooni eli siis selolukuni huomioon ottaen nähden olen kumman hyvä pelaaja väsyneenä, ehkä jopa parhaista. Nukkumattomuudella ei tunnu olevan mitään vaikutusta pelitasooni. Oon jopa pelannut joitakin tosi hyviä selopelejä lähes nukkumatta. Fyysinen kunto ei ole edes urheilijan luokkaa ja ikääkin jo alkaa olemaan.

Tällä kertaa siis selviydyin voittajana 15 0 maratoonista pistein 30, maksimipistemäärää en saanut selville. Nipin napin meni tällä kertaa koska 2. pelaajalla oli ehkäpä jotain 27. Alkupelien surkeet pelit tekikin maratoonista hieman tylsän ja ne harmitti kun typeriä pelejä tuli liikaa. Hyvän putken alkaessa joku sankari myös halus väkisin voittaa T vs T loparin aikahakkauksella, joka tuntuu käsittämättömältä :D

Päivitys tulee jossain vaiheessa "fi marathonwinners". Tällä hetkellä siellä on vielä aiempi tammikuun turnaus.

-Puolihullu shakkimestari

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: ICC:n 24h shakkimaratooni 15 0 ajoilla

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 19 Maalis 2012 21:32

Tälläisiä pitäisi saada ihan oikeiden pöytien ääreen. Vaikka 5min ympäri vuorokauden.

Niki Paajala
Viestit: 237
Liittynyt: 10 Heinä 2010 13:05
Paikkakunta: Helsinki
Seura: Pässi

Re: ICC:n 24h shakkimaratooni 15 0 ajoilla

Lukematon viesti Kirjoittaja Niki Paajala » 19 Maalis 2012 21:53

Onnea voitosta, omanlaistaan hulluutta tällainenkin vaatii.
JHam kirjoitti:Tälläisiä pitäisi saada ihan oikeiden pöytien ääreen. Vaikka 5min ympäri vuorokauden.
Onhan niitä järjestettykin, esim. http://www.czechopen.net/en/festival-to ... -marathon/. Fiden laskentaan tuollaista ei saisi, sillä niissä kierroksiin voidaan käyttää enintään 12 tuntia päivässä.
"Asiat voi tehdä kolmella tavalla: oikein, väärin tai hippien tavalla, joka on yhtä kuin väärin, mutta paljon hitaammin."

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa