Aloittelevan pelaajan päiväkirja

Kerro seikkailuistasi shakin parissa
Avatar
Vigo Harnasson
Viestit: 5
Liittynyt: 22 Helmi 2011 01:55
Paikkakunta: Eurooppa
Viesti:

Re: Aloittelevan pelaajan päiväkirja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vigo Harnasson » 06 Huhti 2011 02:04

Toivo Pudas kirjoitti:Ristojan Pikkujättiläistä näyttää saavan ainakin antikvariaateista:
http://www.lukuhetki.fi/product.php?id=27135

Suomalainen Kirjakauppa odottanee uutta painosta (koska se ei myy käytettyjä)
http://www.suomalainen.com/sk/servlets/ ... ID=3304791

Kimmo Välkesalmen antikvariaatti
http://www.shakki.net/kimmoval/chessb11.htm

Shakeril shakkimyyjältä joko kolmena kirjana tai Pikkujättinä:
http://www.kolumbus.fi/railin/Suomalaiset.html
Moikka taas kaikille! Ristojan kirjaa en ole vielä(kään) ehtinyt hankkimaan, sillä niin pikainen oli tuo kotimaan visiittini että juurikaan muuta ei ehtinyt tehdä kuin vaihtaa läheisten kanssa muutaman sanan. Netistä olen ollut liian laiska tuota laittamaan vielä tilaukseen, ehkä asetun itsekin odottelemaan että Suomalainen Kirjakauppa sitä tarjoaa jälleen. Kiitos kuitenkin Toivolle linkeistä!

Ajattelin nyt yön pikkutunneilla hieman teille kirjoitella, vaikka kovinkaan paljon ei pienten kiireiden takia ole shakin parissa viime vikkoina tapahtunut. Täytyy kyllä todeta heti alkuun, että viimeisen 2kk aikana on tullut pelattua kohtalaisen hyvä määrä pelejä jos vertaa siihen miten olin tämän pelin kanssa aikaisemmin tekemisissä. Olen oikeastaan päivittäin pyrkinyt pelaamaan, mutta osan näistä voi kuitenkin laskea ainoastaan hupipeleiksi tietokonetta vastaan.

En tule varmaan kertomaan yhtään enempää peleistä, siitä syystä että niissä ei oikeastaan mitään kerrottavaa ole. Omasta kehityksestäni on todettava että päivä päivältä omasta mielestäni menen hyvin eteenpäin. Vielä kun jaksaisi pelata tosissaan joka päivä noita pelejä, eikä tyydy vain lätkimään nappuloita ympäri lautaa niin kehitys olisi varmasti paljon parempaakin. Gameknotilla en ole käytännössä viikkoon pelannut ollenkaan, tai aloittanut uusia pelejä noiden vanhojen jälkeen. Olen vähän kyllästynyt siihen paikkaan, ja ajattelin siirtyä chess.comiin lähinnä siellä olevan oppimismateriaalin takia. Chess.com siis tarjoaa about 70 euron vuosimaksua vastaan aloittelijalle paljon videota, ja muuta hyödyllistä materiaalia joiden parissa tykkään työskennellä. Lisäksi siellä pystyy ehkä hieman paremmin seuraamaan omaa kehitystä.

Varmasti tällä viikolla tulen taas syventymään tarkemmin peliin, ja olisi tarkoitus alkaa opiskelemaan hieman tarkemmin muutamia perus avauksia valkoisilla nappuloilla pelatessa. Haluaisin saada selvän kuvan siitä miten yleensä lähden rakentamaan omaa peliäni ja nappuloitani, jotta säästyisin turhalta säätämiseltä ja älyttömiltä siirroilta joihin tuo nappuloiden ympäri lautaa viskominen, ja sitä shakiksi kutsuminen vääjäämättä johtaa.

Katsotaan päivittelenkö loppuviikosta uudestaan miten tämä homma on lähtenyt liikkeelle. Nyt malttia peliin, ja jälleen keskittymisen kautta siirtämättä yhtäkään nappulaa ilman ideaa.

Peliterveisin,

VH

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa