Suomalaisia Riltonissa

Kerro seikkailuistasi shakin parissa
Toivo Pudas
Viestit: 3225
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: Suomalaisia Riltonissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 05 Tammi 2011 19:19

Riltonin sivuilla kerrotaan, että Luukkonen saavuttaa voitolla IM-tuloksen ja Sipilä tasapelillä.

Aleksi Olander
Viestit: 385
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Suomalaisia Riltonissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 06 Tammi 2011 02:03

Vilka voitti tänäänkin yli 2400 tasoisen vastustajansa ja ainakin turnaussivuilla luki että suoritusluku 2581 riittäisi kiinnitykseen myöhästytylläkin pelillä. Eli onnea Vilkalle ainakin loistavasti menneestä turnauksesta ja tulevasta FM tittelistä, mutta luultavasti myös KvM kiinnityksestä! Tommi valitettavasti hävisi ysikierroksella, joten kiinnitys jäi saamatta. En ole parin viime kierroksen tapahtumista kirjoitellut kun satuin sairastumaan eilen niin aika kului varsinkin eilen hotellissa maatessa luultavasti kuumeessa, joten en ole niin tarkasti jaksanut pelejä seurata enkä tänne kirjoitella, mutta pistän kotiin päästyäni vielä jonkinmoista yhteenvetoa lopputurnauksenkin tapahtumista.

ozzie
Viestit: 28
Liittynyt: 06 Elo 2010 10:28
Paikkakunta: Oulu
Seura: OSS

Re: Suomalaisia Riltonissa

Lukematon viesti Kirjoittaja ozzie » 06 Tammi 2011 10:04

Onnittelut Vilkalle hienosta tuloksesta, vielä selviytymistaitoihin pientä hiontaa ja ollaan jo paremmilla palkinnoilla. 8-) Kiitokset myös Aleksille ansiokkaasta raportoinnista.

J-P Haapasalo
Viestit: 227
Liittynyt: 09 Elo 2010 15:40
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LoimSK

Re: Suomalaisia Riltonissa

Lukematon viesti Kirjoittaja J-P Haapasalo » 06 Tammi 2011 10:42

Kiitos myös omasta puolestani Aleksille raportoinnista! Nykyisenä nettiaikakautena tämänkaltainen on helposti toteutettavissa, mutta vaatii energiaa tehdä se turnauksen aikana johon itse osallistuu. Hieman huono omatunto jopa siitä, etten ole itse saanut aikaiseksi Helsingin Mestaruusturnauksesta samaa. Hämmästelin itseasiassa jo shakkiolympialaisten aikana puutteellllista tiedotusta joukkueen edesottamuksista, tulkoon se nyt sitten virallisesti täälläkin mainittua. Hyvää alkanutta vuotta kaikille shakkifoorumilaisille:-D

Terveisin

J-P Haapasalo

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 905
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: Suomalaisia Riltonissa

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 06 Tammi 2011 11:43

Kiitos myös Aleksille hienosta raportoinnista. Niin mukavaa ja mukaansatempaavaa raportointia, että vetää melkein vertoja Mika Karttusen turnauskirjoituksille. Tämä on siis kehu! :-)
Tosiaan valitettavaa, että Vilkan taksikuskilla oli huonot tiedot Riltonin pelipaikan sijainnista. Itse olen useasti nähnyt shakkipainajaisia, joissa etsin pelipaikkaa (lähinnä kyllä jo pelisalista käsin), mutta en millään löydä pelipöytääni, vaikka tiedän kohta aikani jo loppuvan... Vilka joutui kokemaan saman livenä...

Aleksi Olander
Viestit: 385
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Suomalaisia Riltonissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 09 Tammi 2011 18:13

Kiitokset kiitoksista, pari päivää on jo kerennyt laiskotella kotona ja miettiä kauhulla maanantaina alkavaa lukukautta ettei ole tätä stooria ehtinyt päättämään. :) Ihan mukavaa tämä kirjoitteleminen oli siinä pelaamisen ohessa, pysyi itsekin paremmin mukana turnaustilanteesta ja tapahtumista kun niitä nyt "joutui" vähän tarkemmin seurailemaan. Oli mukava myös saada palautetta silloin tällöin, kiitos siitä! Ei mennyt missään vaiheessa väkinäiseksi kirjoittaminen, vaan sitä jaksoi loppuun asti ihan mielellään.

Kokonaisuudessa turnaus oli erinomaisesti järjestetty, nopeasti mietittynä ei nyt tule mitään ongelmia mieleen. Englannilla pärjäsi järjestäjien kanssa kaikissa mahdollisissa käytännön asioissa mainiosti, jos/(kun) ruotsi ei ihan kaikkeen taivu. Tulospalvelu toimi lähes reaaliaikaisesti ja seuraavan kierroksen paritkin olivat selvillä jo noin vartin päästä kierroksen loppumisesta. Voin nyt omalla kokemuksella suositella Riltonia turnauksena, eikä jälkeenpäin kaduta että tuli Tukholmassa vietettyä suurin osa lomasta. Kovatasoinen turnaus oli hieno kokemus, ja vaikkei Tukholma se kaikkein eksoottisin matkakohde olekaan, oli silti kiinnostavaa tutustua Pohjoismaiden ilmeisesti suurimpaan kaupunkiin. Täytyy vakavasti harkita josko ensi vuonna uudestaan!

Lopputulokset Cup: http://www.chess-results.com/tnr42335.a ... -1&wi=1000
Elo: http://www.chess-results.com/tnr42321.a ... -1&wi=1000

Turnaus meni suomalaisten osalta keskimäärin hyvin. Riku jäi hieman harmittavasti ilman palkintoja, vaikka 6/9 on hyvä tulos. Jostain olisi tarvinnut piste tai puolikas enemmän vielä nipistää niin hän olisi ollut jo hyvin lähellä kärkeä. Akselinkin neljä pistettä olisi muuttunut helposti lähemmäs kuutta pistettä jos pistelasku suoritettaisiin voittoasemien eikä voittojen perusteella, mutta muutamien liian nopeiden ja huolimattomien siirtojen takia Akseli joutui tyytymään neljään.

Tommikin pelasi kokonaisuudessa hyvän turnauksen ja onnistui nostamaan vahvuuslukujaan. Kolmas KvM-kiinnitys olisi ilmeisesti napsahtanut voitolla kahdelta viimeiseltä kierrokselta joko Cramlingista tai Tikkasesta, mutta tällä kertaa ruotsalaiset suurmestarit eivät taipuneet. Paras suomalainen ja ainoa palkinnonsaaja (ratingryhmän oisko ollu 3.) tällä kertaa oli Vilka yli 300 pistettä elolukuaan korkeammalla suoritusluvulla. Vilkan nousu jatkuu kovaa vauhtia ja hän suunnittelee keskittyvänsä shakkiin jatkossakin, elikkä lisää kv-turnauksia luultavasti tulossa, toivottavasti myös menestystä jatkossakin! :D Aleksei sai kokea varmasti suurimman osan shakinpelaajista joskus kokeman tunteen, kun ei suju niin ei vaan suju vaikka minkä tasoinen vastustaja olisi. Viideltä alkaneet kierrokset eivät oikein sopineet yhteen Aleksein unirytmiongelmien kanssa, ja väsymys johti lähes poikkeuksetta aikapuliin ja karkeisiin virheisiin. Itse olin omaan turnaukseeni ihan tyytyväinen vaikken liian monta peliä onnistunut voittamaankaan, mutta tulos 3,5/9 sisälsi kuitenkin enemmän kohtuullisen hyviä kuin huonoja pelejä. Pääsin myös pelaamaan jokaisella kierroksella itseäni vahvuusluvulta kovempaa vastaan, joten siinäkin suhteessa ihan hyvin meni.

Kiitos ja kuittaus, toivottavasti joku muukin innostuisi tällaisen kirjottamiseen! :D Saatan itsekin jatkaa tätä kirjoittelua jos joskus taas eksyn turnaukseen, josta raportoiminen tuntuisi mielekkäältä.

Äiti vain
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Joulu 2017 10:14
Paikkakunta: Turku

Re: Suomalaisia Riltonissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Äiti vain » 20 Maalis 2018 00:41

Kiitos raportoinneista!
Vähän jälkijunassa kirjoittelen, mutta näin kahden turkulaisen juniorin kanssa Riltonissa ensimmäistä kertaa olleena haluaisin myös mainostaa turnausta. Itse en pelannut, mutta olin 7v Eelin ja 9v Ilkan huoltajana mukana lyhyemmässä viiden päivän Rilton 1800:ssa, jossa oli yksi peli/pv ja kahtena päivänä 2 peliä eli yhteensä 7 pitkää peliä. Muut kisapaikalla tapaamamme suomalaisjunnut olivat Oliver, Vihan ja Aurora. Oliver pelasi tosin pidempää Rilton Elo-turnausta.

Paikka oli mahtava! Oli helppo kulkea laivalta hotellille, joka oli sekä majoituspaikkamme että pelipaikka. Metroasema oli aivan hotellin alla. Kävimmekin yhtenä päivänä luonnonhistoriallisessa museossa parin muun suomalaispelaajan kanssa. Siellä riitti nähtävää ja koettavaa.

Pelit järjestettiin hotellin kahdessa kerroksessa ja kun samassa hotellissa majoituttiin (10.krs), oli lasten kanssa kova rappuralli aamupalalta huoneeseen ja pelisaliin ja taas takaisin. Pelikerroksen ”putiikista” tarttui mukaan kirjoja ja painotetut nappulatkin.

Pelit olivat Rilton 1800- sarjassa suuren osallistujamäärän takia ison kokoustilan lisäksi kahdessa kahdeksan pelaajan huoneissa. Eeli ja Ilkka suoriutuivat hienosti kisoista. Vasta 7-vuotias Eeli sai ensimmäisestä ulkomaan turnauksestaan 2,5 pisteellä ensimmäisen komean elolukunsa (1331) voittaen yhden pelin ja saaden 3 tasapeliä kovemmaksi rankatuilta vastustajiltaan. Ilkkakin pelasi komeasti ja sai (4,5/7) 80 euron rating-palkinnon, kun loppusijoitus oli 19./86 alkusijoituksen ollessa 48.

Pojat viihtyivät ja saattaapi hyvinkin olla, että tie vie sinne ensi vuonnakin... :D ! Suosittelen muillekin!

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa