Tuliko normi?

Keskustelua säännöistä ja tulkinnoista
rastve

Tuliko normi?

Lukematon viesti Kirjoittaja rastve » 10 Tammi 2012 12:25

Riltonissa sain suoritusluvun 2505, mutta viidennen kierroksen vastustajani ei saapunut paikalle. Katsoin jonkin verran fiden sivuja ja löysin vain mainninnan viimeisen kierroksen luovutusvoitosta. Onko tilanne kuitenkin sama? Pistin nyt tänne, kun Markku on kai jossain lomilla tai jotain.

Aleksi Olander
Viestit: 366
Liittynyt: 11 Heinä 2010 23:11
Paikkakunta: Pori
Seura: PSY

Re: Tuliko normi?

Lukematon viesti Kirjoittaja Aleksi Olander » 10 Tammi 2012 13:15

Kyl mä ainakin ihan järjellä ajattelin et pakkohan siitä nyt on tulla. Ei voi olla niin helppoo tahallaan pystyy sabotoimaan toisen tittelituloksia nukkumalla huvikseen vaan pommiin pelinsä keskellä turnausta, joka sitte tarkottais että toisen turnaus ois siinä mielessä "pilalla" vaikka voittais kaikki pelinsä.

Boris
Viestit: 246
Liittynyt: 12 Joulu 2011 17:26
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Tuliko normi?

Lukematon viesti Kirjoittaja Boris » 10 Tammi 2012 13:23

FIDE Handbook kertoo seuraavaa:

1.4 The GM, IM, WGM, WIM titles can also be gained by achieving norms in internationally rated tournaments played according to the following regulations.
1.41 The number of games
1.41a The player must play at least 9 games
1.41c Where a player exceeds the norm requirements by one or more full points, then the length of the tournament is considered to be extended by that number of games when computing the total number of games.
1.42 Games as follows are not included.
1.42c decided by forfeit, adjudication or any means other than over the board play. Other games once started, which are forfeited for whatever reason, shall however be included. In a last round game a player must play in order to have the required number of games, but can afford to lose. Then, if the opponent forfeits, the norm shall still count.

http://www.fide.com/fide/handbook.html? ... ew=article

Tuosta voisi ensilukemalla saada käsityksen, että yksi luovutuksella saatu voitto muuten kuin viimeisellä kierroksella estää tittelituloksen teon. Tosin jos normi ylittyy vähintään pisteellä, riittäisi kai kahdeksankin pelattua peliä.

Jari Järvenpää
Viestit: 689
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Tuliko normi?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 10 Tammi 2012 15:52

rastve kirjoitti:Riltonissa sain suoritusluvun 2505, mutta viidennen kierroksen vastustajani ei saapunut paikalle. Katsoin jonkin verran fiden sivuja ja löysin vain mainninnan viimeisen kierroksen luovutusvoitosta. Onko tilanne kuitenkin sama? Pistin nyt tänne, kun Markku on kai jossain lomilla tai jotain.
Harmi kyllä jos joku päättää olla tulematta pelaamaan ja sen takia toiselta romuttuu normi. Aika järjetöntä. Toisaalta ongelmana tietenkin olisi toinen ääripää, että joku tuttu pelaisi vastaan eikä tulisi pelaamaan, mutta 0 siirron voitto laskettais silti saman arvoiseksi kuin "normaali" voitto. Kannatan yleensä, kuten tässäkin tapauksessa, että normi pitäisi tulla kun tulossuoritus on tarpeeksi hyvä. Toivottavasti samanlaista ikävää asiaa ei tule kun saat normituloksen toisen kerran.

rastve

Re: Tuliko normi?

Lukematon viesti Kirjoittaja rastve » 13 Tammi 2012 14:50

Toivo sai Markkulalta viestin. Nähtävästi Markkulan nopean vilkaisun jälkeen tämä turnaus olisi 8 pelin arvoinen kvm-tulos. Mutta että se kuitenkin vaatisi eikoiskäsittelyn, jos saisin loputkin ehdot täyteen.

Toivo Pudas
Viestit: 3136
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: Tuliko normi?

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 13 Tammi 2012 17:58

Jos turnaus olisi pelattu Suomessa, järjestäjä olisi raahannut puuttuvan pelaajan paikalle ja tuomari antanut lisäaikaa pelistä myöhästymiseen.

vanha jäärä

Re: Tuliko normi?

Lukematon viesti Kirjoittaja vanha jäärä » 23 Loka 2012 23:56

rastve kirjoitti:Riltonissa sain suoritusluvun 2505, mutta viidennen kierroksen vastustajani ei saapunut paikalle. Katsoin jonkin verran fiden sivuja ja löysin vain mainninnan viimeisen kierroksen luovutusvoitosta. Onko tilanne kuitenkin sama?
Valitettavasti tämä kysymys jäi vastausta vaille, kun rastve sai kolmannen ja ratkaisevan KvM-normin juuri ennen FIDEn kongressia. Kun tämä tuli tietoon, niin alkuperäinen aie selvittää FIDEn korotustoimikunnan kanta ylläolevaan kysymykseen ei tullut kongressin käsittelyyn.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa