Sääntökysymys nykyisistä SM-kisoihin osallistumissäännöistä

Keskustelua säännöistä ja tulkinnoista
jot

Sääntökysymys nykyisistä SM-kisoihin osallistumissäännöistä

Lukematon viesti Kirjoittaja jot » 25 Loka 2015 14:53

Laitoin tämän viestin "Kerhoken kokous 1.11.2015" alle, mutta ehkä se kuuluu paremmin tähän ryhmään. Olisi mielenkiintoista saada vastaus ennen kerhojen kokousta, mutta liiton työntekijöillä on tietysti paljon muutakin hommaa kuin lueskella kaikenlaisia shakkifoorumeita.

Nykyiset SM-kilpailumääraäykset:

"1.3. Osallistumisoikeus SM-kilpailuihin on jokaisella Suomen kansalaisella sekä sellaisella ulkomaan kansalaisella, jolla on Kansainvälisen Shakkiliiton (FIDE:n) määräysten mukaan oikeus edustaa Suomea Kansainvälisen Shakki-liiton kilpailussa. Edustuskelpoisuuteen riittää, että pelaajalla olisi oikeus siirtyä edustamaan Suomea, vaikka hän ei ole sitä toteuttanutkaan. "

FIDE:n sääntöjen mainittu pykälä
https://www.fide.com/fide/handbook.html ... w=category

"
04. Registration, Transfer & Rules of Eligibility for Player
Approved by 2011 Executive Board. Amended by 2013 Presidential Board.

1.Registration under a Federation.

1.1 A player may be registered under a Federation if he or she has citizenship, naturalization or residency in the country of that Federation."

Näistä mielestäni seuraa, että pelatakseen SM-kisoissa nykyisten Suomen ja FIDE:n määräysten mukaan riittää, että joku noista kolmesta on voimassa, esimerkiksi, että asuu ("has residency") Suomessa. Olenko oikeassa?

Miksi ko. pykälää ollaan muuttamassa?

Boris
Viestit: 246
Liittynyt: 12 Joulu 2011 17:26
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Sääntökysymys nykyisistä SM-kisoihin osallistumissäännöi

Lukematon viesti Kirjoittaja Boris » 27 Loka 2015 22:01

jot kirjoitti:Näistä mielestäni seuraa, että pelatakseen SM-kisoissa nykyisten Suomen ja FIDE:n määräysten mukaan riittää, että joku noista kolmesta on voimassa, esimerkiksi, että asuu ("has residency") Suomessa. Olenko oikeassa?

Miksi ko. pykälää ollaan muuttamassa?
Otsikossa puhutaan kysymyksestä, vaikka niitä onkin oikeastaan kaksi. :) Mielestäni olet oikeassa. Muutosehdotuksessa ei näihin SM-kriteereihin sinänsä puututa, vaan siihen, miten niiden toteutuminen todetaan. Ehdotuksessa asumisen Suomessa todistaa maistraatista saatu kotipaikkatodistus. Lisäksi vanhoissa säännöissä oleva maininta, että pelkkä oikeus siirtyä edustamaan Suomea riittäisi, ehdotetaan poistettavaksi.

Muutoksen syistä en osaa sanoa mitään varmaa, kun en asiaa ole ollut valmistelemassa, mutta olen saanut käsityksen, että nykyisellään ulkomaalaisten pelaajien edustussäännöt ovat hieman hämmentävät, ja siksi niiden selkeyttäminen on tarpeen. Ehdotusta pidän onnistuneena.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 55 vierailijaa