shakkikellot joukkueblixteissä

Shakki Suomessa ja maailmalla
puroila
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Elo 2010 05:40
Paikkakunta: vantaa
Seura: esk

shakkikellot joukkueblixteissä

Lukematon viesti Kirjoittaja puroila » 27 Elo 2010 06:03

jotkut seurat tuovat edelleen mitä ihmeellisimpiä viritelmiä joita kutsuvat shakkikelloiksi pelipaikalle.voisivatko seuraavat järjestäjät jotenkin puuttua asiaan esim kertomalla etukäteen tarkat vaatimukset jotka kellojen tulee täyttää tai esim siirryyttäisiin käytäntöön jossa joukkueet kuljettavat omia kellojaan mukanaan koko kisan ajan ja joutuisivat itse pelaamaan viritelmillään

arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Re: shakkikellot joukkueblixteissä

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 27 Elo 2010 10:50

Tampereen kutsussa oli vaatimiksena kukin joukkue tuo 2 toimivaa digikelloa tai maksaa 20e/kello! Sitä en tiedä miten tuo toimi, mutta huomasin saman, että oli kelloja joita en ollut nähnytkään aikaisemmin. Eivätkä ne kyllä olleet digikelloja!

Jaakko Mäntyniemi
Viestit: 433
Liittynyt: 02 Elo 2010 11:10
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: shakkikellot joukkueblixteissä

Lukematon viesti Kirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » 28 Elo 2010 00:45

Moro!

Kellorepertuaari oli positiivisesti sanottuna "laaja". Kaikki toimivat kellot, joita voitiin pitää ns. digitaalisina, ilmeisesti hyväksyttiin.

Lahdesta 2009 poiketen ei tullut enää isommin ongelmia, kun kumpikaan pelaajista ei osannut stopata kelloa, taitotaso pn siis parantunut!

Jos oikein muistan, niin kellosakko oli 100€, eli aika hyvin kellot oli kunnossa. Batterit vaihdettiin muutamaan kelloon kesken turnauksen, koska ne alkoivat huomauttaa hapen loppumisesta. Muutama kello lisäksi lopahti muuten vaan ja tilalle otettiin ns. tornikelloja.

Kelloissa lienee isompi kysymys esim. 3min+2 sek/siirto ajan ottamisesta käyttöön joukkueblixteissä. Argumenttejä on puolesta ja vastaan, oma ennustus on, että viim. vuonna 2015 3+2(tai jokin muu vastaava) ohittaa 5+5 min.

Leppoista (shakki)syksyä!

Terv.

Jaska

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: shakkikellot joukkueblixteissä

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 02 Syys 2010 22:45

Se mitä järjestäjiltä toivoisi, olisi että ainakin M, 1, 2 ja mahdollisuuksien mukaan 3 ryhmissä toisena päivänä olisi 100% dgt kellomäärä, mieluiten samantapaisia kelloja.

Ei luulisi olevan vaikeaa päättää mitkä alkuryhmänumerot vastaavat seuraavana päivänä ylimpiä ryhmiä.

Aikoinaan kun järjestin (tai siis HSL ja muutama kerho) vuoden 2000 blixtit, niin silloin kaksi ylintä ryhmää saatiin dgt kelloille. Nekin tulivat Helsingin seurojen välineistä.

Joinain vuosina järjestäjä on tilannut HSL:lta noin ryhmällisen kelloja eli 50 kpl pyöreästi. Olemme sellaisissa tapauksissa vaatineet että kellot ovat joko M-ryhmässä tai 1.ryhmässä, koska kaikki ovat samanlaisia. Tänäkin vuonne HSL:n kautta kelloja kerhot "tilasivat" 32 kpl, mutta erinäisistä syistä johtuen myöhästyimme paikalle saapumisessa ja kellot olivat toisena päivänä 5-ryhmässä! No siellähän tarvittiin 32 toimivaa ja samanlaista dgt kelloa.

Varmasti kaikilla järjestäjillä on aina tajuttoman kiire LA aamupäivänä, mutta kellojen siirtäminen pöytiin lienee nopein toimenpide joten koordinointia kannattaa parantaa.

Vielä 2000 blixteihin, niin silloin Helsingin kerhojen välineet riittivät kaikkiin ryhmiin (+HSL:n omat) vain kellot olivat perinteisesti seurojen tuomia, joskin ylempiin ryhmiin järjestettiin Helsingin kellot. Varmaankin siksi Garde kolmosjoukkue taisi voittaa kisan eikä rotesteja esiintynyt.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 40 vierailijaa