Huhu kesän SM-kilpailuista!

Shakki Suomessa ja maailmalla
arto ihaksi
Viestit: 364
Liittynyt: 14 Heinä 2010 13:47
Paikkakunta: VANTAA
Seura: EtVaS

Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja arto ihaksi » 03 Helmi 2013 21:44

Kuulin viikonlopun pikashakin SM-kilpailuissa huhun, jonka mukaan kesän varsinaisessa SM-kilpailussa olisi samana päivänä 2.kierrosta ilmeisesti useampana kuin yhtenä päivänä! En tiedä pitääkö se paikkansa, mutta pelaajia kohtaan tuntuu aika rankalta, jos pelaat 5tuntia ja vietät 1tunnin ruokatunnin ja taas mahdollisesti 5tuntia tai enemmän huh huh. No tietysti kuluja säästyy, mutta kuka voi pelata tuollaisessa turnauksessa kaikki pelit tosissaan! Toivotaan, että kyse on vain huhusta ja kisa pelataan kierros/päivä formaatilla, kun kotikatsomokaan ei pysty seuraamaan mahdollisia live pelejä 10tuntia päivässä.

Pekka Sairanen
Viestit: 125
Liittynyt: 27 Touko 2010 10:40
Paikkakunta: Mänttä-Vilppula
Seura: Mäntän Shakkikerho

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Sairanen » 04 Helmi 2013 14:53

Huhu pitää sikäli paikkansa, että Mäntän Shakkikerho, keskusteltuaan mm. parin suurmestarin kanssa, kaavaili ajalle 10-16.6. 11 kierroksen turnausta. SM-turnausta valmistellaan Liiton kanssa. Olemme Mäntässä ilman muuta tekemässä yleisen pelaajien toiveen mukaista ratkaisua. Joidenkin mielestä turnaus ei saisi kestää liian kauan, ja taas toiset arvostavat verkkaista tahtia. Meille kyllä kävisi vaikka kuukauden turnaus, joten siitä ei ole kiinni, vaan siitä, että saisimme mahdollisimman paljon mahdollisimman hyviä pelaajia. Hyvä, että asiassa on huhuja. Minä toivon myös monipuolista keskustelua, joten siitä vaan!

Jari Järvenpää
Viestit: 739
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 04 Helmi 2013 15:19

arto ihaksi kirjoitti:Kuulin viikonlopun pikashakin SM-kilpailuissa huhun, jonka mukaan kesän varsinaisessa SM-kilpailussa olisi samana päivänä 2.kierrosta ilmeisesti useampana kuin yhtenä päivänä! En tiedä pitääkö se paikkansa, mutta pelaajia kohtaan tuntuu aika rankalta, jos pelaat 5tuntia ja vietät 1tunnin ruokatunnin ja taas mahdollisesti 5tuntia tai enemmän huh huh. No tietysti kuluja säästyy, mutta kuka voi pelata tuollaisessa turnauksessa kaikki pelit tosissaan! Toivotaan, että kyse on vain huhusta ja kisa pelataan kierros/päivä formaatilla, kun kotikatsomokaan ei pysty seuraamaan mahdollisia live pelejä 10tuntia päivässä.
Onhan shakki kuitenkin urheilulajikin, joten siinä mielessä rankkaa voi ollakin. Mitä enemmän kierroksia niin sitä varmemmin oikea pelaaja voittaa. Esim. Nopean SM:ssä tuo 7 kierrosta on melko vähän, vaikka ymmärränkin että ne on käytännössä hyvä pelata samana päivänä. En silti sano juuta tai jaata asiaan vaan ainoastaan sen, että kunhan kierroksia olisi enemmän kuin 9 pitkän pelin SM:ssä.

Avatar
Seppo Karasmäki
Viestit: 286
Liittynyt: 10 Heinä 2010 13:39
Paikkakunta: Helsinki
Seura: KäpSK

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Seppo Karasmäki » 04 Helmi 2013 15:37

Kotikatsomon toive on 11 kierrosta yhdellä vapaapäivällä.

Joose Norri
Viestit: 343
Liittynyt: 13 Heinä 2010 14:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Joose Norri » 04 Helmi 2013 16:15

Tällaisesta huhusta, joka oli aavistettavissa, kun katsoi muuttumattomina olleita päivämääriä, ei voi sanoa kuin: barbarismia. Sinänsä se tietysti tarkoittaisi, ettei tänä vuonna SM-kisaa pelattaisi. (Tällaistahan ei voi laskea.) Ajatus on kyllä hyvä jos tavoitteena on shakin pelaamisen lopettaminen Suomessa. SSL:n kannattaa sitten vaihtaa toimialakseen kirppupelikilpailujen järjestäminen.

Kehotan kaikkia boikotoimaan tätä kauhistusta, jos se toteutuu.

No. Toisaalta nämä nykyiset niin kutsutut SM-turnaukset ovat nopeaa shakkia muutenkin.

Pekka Sairanen
Viestit: 125
Liittynyt: 27 Touko 2010 10:40
Paikkakunta: Mänttä-Vilppula
Seura: Mäntän Shakkikerho

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Sairanen » 04 Helmi 2013 16:34

Hei jNorri, nyt sinulla olisi mahdollisuus kertoa, millaisen SM turnauksen haluasit pelata. Miten monta kierrosta, minä päivinä ja kellonlyöminä? Siitä kuitenkin täällä Mäntässä lähdemme, että täällä pelataan. Nyt olisi suora mahdollisuus Sinulla ja kaikilla muillakin vaikuttaa. Me järjestäjinä kuuntelemme auliisti.

Avatar
Sampsa Nyysti
Viestit: 109
Liittynyt: 13 Heinä 2010 20:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Sampsa Nyysti » 04 Helmi 2013 17:24

Minunkin mielestäni 11 kierrosta 7 päivässä on surkea ajatus, enkä missään nimessä osallistuisi sellaiseen turnaukseen. Peli per päivä ehdottomasti.

Joose Norri
Viestit: 343
Liittynyt: 13 Heinä 2010 14:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Joose Norri » 04 Helmi 2013 18:18

Ikuisuusaihehan tämä jo on. Turha kai enää haaveilla 14 tai 16 pelaajan täysturnauksesta, heh... 14 pelaajaa oli kyllä vissiin 2002, samoin 1991, 16 viimeksi 1990. Mutta oleellista on tietysti se, että 80-luvulla, kun tämä oli sääntö, selokärjen osanotto oli valtavan paljon vilkkaampaa.

Ei siis muuta raskasta kannanottoa ollut mielessäni kuin se, että (korkeintaan) peli per päivä. Jari J:n lausumasta, että 9 peliä on kovin vähän, olen toki samaa mieltä. Muistan, kun (toistaiseksi) viimeksi voittaessani tein superlyhyen tasapelin pahimmaksi arvioimani kilpailijan kanssa (ja osuinkin oikeaan) alkukierroksilla, mikä aiheutti kovaa närkästystä. Immeiset luulivat, että 9 kierrosta lyhyt kilpailu takaa sen, että voimia ei tarvitse säästää lyhyremisseillä. Tosiasiassa se myös takaa sen, että häviö keskinäisessä pelissä on valtavan paljon suurempi menetys kuin pidemmässä turnauksessa, ei siis oteta riskejä.

Sitä en kyllä ole koskaan ymmärtänyt, eikä kukaan ole koskaan yrittänytkään selvittää, miksi jo muutenkin kiireisistä peliajoista on viime vuodet siirrytty 40. siirron kohdalla pikapeliin. Ei tolkun hiventä.

Pekka Sairanen
Viestit: 125
Liittynyt: 27 Touko 2010 10:40
Paikkakunta: Mänttä-Vilppula
Seura: Mäntän Shakkikerho

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Sairanen » 04 Helmi 2013 23:03

Jos halutaan peli päivässä ja enemmän kuin 9 kierrosta, se merkitsee puolentoista viikon mittaista turnausta. Itsekin tykkäisin tuollaisesta tahdista - siksi olen useasti pelannut HM-turnauksessa. Tykkäävätköhän kaikki kuitenkaan verkkaisesta tahdista, kun tulevat Mänttään ensi kesänä pelaamaan? Ovatko he valmiita olemaan täällä niin pitkän ajan? Ainakin senioriturnauksen osalta on kuulunut muutakin toivomusta. Nyt on tarkoitus, että seniorit pelaisivat 7-kierroksisen vajaakierroskilpailun ajalla 10-14.6. Mitä siitä ajatellaan? Kuulisin mielelläni mielipiteitä. Ne ovat tärkeitä, kun valmistelemme turnauksia kesäkuulle. Kaikille tiedoksi, että ohjelmaamme kuuluu myös kaikille avoin 5.kierroksinen turnaus ke 12.6. - pe 14.6. Kutsu löytyy Liiton sivuilta. Senkin aikatauluun ja muuhun saa ottaa kantaa, mutta tuskin enää kuitenkaan teemme muutoksia. Muilta osin tilanne on aidosti auki ja Liiton rukattavana. Lopputuloksen päätämme yhdessä.

Joose Norri
Viestit: 343
Liittynyt: 13 Heinä 2010 14:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Huhu kesän SM-kilpailuista!

Lukematon viesti Kirjoittaja Joose Norri » 05 Helmi 2013 03:13

"Kaksi peliä päivässä, sillä ei ole mitään tekemistä vakavan shakin kanssa" - Jaan Ehlvest, New in Chess 8/1995.

Kysymys on paljolti shakkikulttuurista. Useimmat tavanomaisista epäillyistä haluavat pelata edes yhden kunnon turnauksen vuodessa, jossa voi keskittyä kuhunkin peliin totisen valmistelunkin kautta. Toisin kuin maallikko voisi kuvitella, se ei mitenkään onnistu ennen turnausta, korkeintaan hyvin pinnallisesti. Tunnen pelaajia, joille valmistautuminen on tärkeämpää kuin itse peli.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 55 vierailijaa