.

Shakki Suomessa ja maailmalla
Boris
Viestit: 246
Liittynyt: 12 Joulu 2011 17:26
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Shakin yhteiskunnallinen asema ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Boris » 22 Maalis 2012 22:56

Toivottavasti valvoja poistaa yllä olevan tylsän trollausviestin mahdollisimman pian. Perussuomalaiselle kielisotakiihotukselle on runsaasti muitakin paikkoja.

Pekka Pietinen
Viestit: 194
Liittynyt: 07 Marras 2011 15:49
Paikkakunta: Vantaa
Seura: KäpSK

Re: Shakin yhteiskunnallinen asema ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Pekka Pietinen » 23 Maalis 2012 09:33

Toivottavasti EI POISTA. Sananvapaus on kuitenkin perustuslaissa suojattu oikeus ja ylläolevassa ei minun nähdäkseni ole mitään loukkaavaa, vaikkakin sarkasmi on tosi pahasti ontuvaa. Aina ei ole tarpeen sensuroida, vaikka jotkut typeriä mielipiteitä esittävätkin (ei myöskään tätä viestiä! :-)

Viggo
Viestit: 7
Liittynyt: 22 Maalis 2012 21:59
Paikkakunta: Raasepori

Re: Shakin yhteiskunnallinen asema ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Viggo » 23 Maalis 2012 21:59

- Lappi saamelaisille (vrt Rovaniemi)

- Pakkoruotsi on pe:stä
- Pakkomaantieto. En aio matkustaa minnekään. Ainakaan Suomen ulkopuolelle. Ehkä Viroon.
- Pakkoliikunta. En jaksa. Redbull pitää minut hyvässä kunnossa
- Pakkoyhteiskuntaoppi. Politiikot ovat kieroja. Paitsi persut. Ja Teuvo ei ole muuten yrittänyt ostaa keneltäkään mitään missään MC-kerhotilassa.
- Pakkouskonto. Mutta hei, se poistettiin jo. Varmaan maahanmuuttajien takia. Uskonto pakolliseksi kouluihin.

- Yksi kieli riittää hyvin yhdelle ihmiselle. Vähän niin kuin avaukset shakissa. Minä ja kaikki kaverit pelaamme Espanjalaista. Siillä pärjäämme hyvin. Kunnes joku tollo keksii pelata sisilialaista. Eikö ne p..ele ymmärrä että Suomessa pelataan espanjalaista!?

Terveisin rantaruotsalainen :D

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Shakin yhteiskunnallinen asema ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 23 Maalis 2012 22:53

Shakki on erittäin arvostettu "laji" vai miksi sitä pitäisi nimittää erittäin monessa maassa (tarkoitan nyt Euroopaa) ja kilpailumuotona yksi maailman vanhimmista. Hoveista rahvaaseen sitä on pelattu sadat vuodet yli tuhatkin.

Miksi? Varmaan siksi että se rikkoo rajoja ja varsin pienellä (uhrauksella, ajankäytöllä, vaivalla ja ties millä)...

Kummallisuuksia on shakin historiat täynnä ja lievästi sanottuna sekavia. Jostain kumman ja ihmeen syystä esimerkiksi Virossa väkilukuun suhteutettuna shakki on lähes kansallisurheilun asemassa kirkkaimpana kruununaan Paul Keres entinen MM-ehdokas ja sodanaikana hetken maailman toiseksi paras pelaaja. Sittemmin Neuvosto-Virossa Olympiavoittaja mm. Helsingin Olympiakisojen ykköspöydällä jossa ei pelannutkaan hallitseva maailmanmestari Suomen suuriruhtinaskunnassa syntynyt Mihail Botvinnik, vaan Keres! Entä Islanti? Siellä järjestettiin Boris Spasski - Robert Fischer ottelu 1972, silloin vain 200.000 asukkaan valtiossa (samaan aikaan Espoon ja Vantaan väkiluku yhteensä oli sama eli 200.000)

Entä suuret maat? Yksi vuorollaan on ollut johtavassa asemassa Italia, Espanja, Ranska, Britannia, Itävalta, Saksa ja Venäjä... Nykyisin näyttää voittavan kisat milloin mikäkin joukkue, mikä saa iskukykyisemmän joukkueen yhdeksi viikoksi ja vähän ylikin. Pelit pelataan yksin alusta loppuun ja tiimeinä voidaan korkeintaan kierrosten välillä olla.

Pohjoismaista kaikissa muissa maissa paitsi Suomessa shakki on korkeassa asemassa? Miksi? Ehkä me katsomme vain omaan napaan, emmekä näe maailmaa ympärillämme lainkaan - edes shakissa.

puunhakkaaja
Viestit: 21
Liittynyt: 05 Elo 2010 18:44
Paikkakunta: Tampere
Seura: Tammer-Shakki

Re: Shakin yhteiskunnallinen asema ?

Lukematon viesti Kirjoittaja puunhakkaaja » 24 Maalis 2012 21:20

Viggo kirjoitti: - Yksi kieli riittää hyvin yhdelle ihmiselle. Vähän niin kuin avaukset shakissa. Minä ja kaikki kaverit pelaamme Espanjalaista. Siillä pärjäämme hyvin. Kunnes joku tollo keksii pelata sisilialaista. Eikö ne p..ele ymmärrä että Suomessa pelataan espanjalaista!?
Jos shakista tulee kouluaine, vaadin että kaikkien on pelattava englantilaista ja skandinaavista. Toisen opiskelu tulee aloittaa kolmannella luokalla ja toisen viimeistään seitsemännellä. Joku saattaa haluta opetella skandinaavisen sijasta jonkun muun avauksen, koska sitä ei pidetä niin solidina vaihtoehtona, mutta se ei käy. Skandinaavisen identiteettimme vuoksi kaikkien on pakko opiskella skandinaavista muutama tunti viikossa koulun päättämiseen asti, ja jos näiltä avauksilta ja muilta kouluaineilta jää aikaa, niin sitten voi valita vaikka preussilaisen tai ranskalaisen niiden lisäksi. Mutta skandinaavista on pelattava.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Shakin yhteiskunnallinen asema ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 24 Maalis 2012 23:55

Meidän shakkikouluissa pelataan vain niitä avauksia ja pelitapoja jota opettajat opettavat. Muita tapoja ei ole ja oppilaalla ei ole edes mahdollista ajatella itse. Jos ajattelee, niin heti käytävälle jäähylle. Oppilaan on automaattisesti lähdettävä siitä että yhteiskunnan opettaja on vain ja ainoastaan oikeassa riippumatta siitä mitä hän opettaa - esimerkiksi shakissa.

Me shakkipuolueessa kyllä pistämme "epäpätevät" opettajat "koulutukseen" ja silloin myös opettaja "osaa" kaiken.

Boris
Viestit: 246
Liittynyt: 12 Joulu 2011 17:26
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Shakin yhteiskunnallinen asema ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Boris » 25 Maalis 2012 18:06

pezozak kirjoitti:Sananvapaus on kuitenkin perustuslaissa suojattu oikeus
Niin on. Tämä ei tosin liity siihen mitenkään. Ei Helsingin Sanomatkaan rajoita sananvapautta, kun se ei julkaise jokaista lähetettyä mielipidekirjoitusta. - "Sarkasmiin" vetoaminen on tässä maassa jo nähty, eikä se silloinkaan ollut kovin vakuuttava peruste roskalle.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 37 vierailijaa