Liiton kotisivut - kehitysideat

Shakki Suomessa ja maailmalla
Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 25 Maalis 2011 10:20

J-P Haapasalo kirjoitti:Minkähän takia tuo Saulin mainitsema pohja ei mennyt läpi, kuka asiasta päätti vai eikö ollut halukkaita tekijöitä ja ylläpitäjiä?
Olen samaa mieltä, että selkeä parannus Tiitan versio nykyisiin. Ehkä se yksi tekijä, mikä kuitenkin painaa vaakakupissa eniten, on ylläpidon helppous. Tällöin puhtaalla html+css-tekniikalla tehdyt sivustot herkästi ajautuvat siihen, että liitolla on vain muutama (tai yksi) halukas + osaava ylläpitäjä. Tälläkin hetkellä liiton sivut lagaavat aika paljon uusimpien turnaustulosten perässä; mm. teksti-tv:ssä on jo sellaisia turnaustuloksia, joita liiton kotisivuilta ei vielä löydy.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 25 Maalis 2011 11:26

Käsittääkseni teksti-tv ja liiton etusivun päivittäjä ovat sama henkilö. On käsittääkseni liiton päätettävissä kenellä on tai useammalla kuin yhdellä valtuudet päivittää esimerkiksi liiton etusivua.

Mutta yli 10 vuotta asiaa on pähkäilty eikä mitään konkreettista ole sinänsä tapahtunut. Aina tosin ei ole ollut niin että sama henkilö informoi kaikkia medioitamme eli jos on estyneenä, niin joudumme uutispimentoon samantein. Ja jos ei ole estyneenä, niin sitten saamme valikoidusti lukea tapahtumista.

Teksti-tv on luonteeltaan lähinnä kärkitulospalvelujen seurantaa (vrt muut urheilulajit), joten siellä kaiken muun infon tuottaminen on varsin rajallista, lähellä nollaa olevaa tasoa.

Liiton etusivuun siis kannattaa eniten satsata, koska se pitäisi olla se lähtökohtainen päivän uutispaikka, eikä mikään muu, jos siis shakista halutaan Suomessa jotain tietoa. Yksityistiedottamiset on asia erikseen eikä niistä liitto tietenkään vastaa mitään.

timo virtanen
Viestit: 88
Liittynyt: 09 Marras 2010 10:05
Paikkakunta: Nurmijärvi
Seura: NurmSK
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja timo virtanen » 27 Maalis 2011 06:30

Timojk kirjoitti:Liiton pitäisi minusta luopua kokonaisuudessaan siitä "kolumbus.fi" sivustaan. Siis sinne vain yksi linkki, että "shakkiliitto.fi" on osoite, korkeintaan siihen sivuun sitten liiton logo ja linkki logon alle.
huvittavaa tietty on, että toi shakkiliitto.fi ei edes toimi, vaan eteen pitää pistää www.

sitten toinen toive olisi, että etusivu oli melko kevyt, sillä ainakin minä katselen sitä aika usein kännykällä shakkiturnauksissa tai muuten matkan päällä, kun pitää tarkistaa jonkun selo/pelo tai kilpailukalenterista, missä pitikään olla ja monelta...

terkuin
t :)
terkuin
t :)

Tuomo Halmeenmäki
Viestit: 96
Liittynyt: 27 Touko 2010 07:01

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuomo Halmeenmäki » 06 Huhti 2011 20:29

Shakkiliiton kehitteillä olevista uusista kotisivuista on laadittu kolme eri luonnosta:

A) http://aloitauusiharrastus.com/liitto3/
B) http://aloitauusiharrastus.com/liitto4/
C) http://109.74.197.170/shakki_uudet/index.php

C-versio on pitkälti samanlainen kuin Saulin alunperin tekemä sivumalli, joten ei sitäkään ole unohdettu.

Kaikki kommentit ja kehittämisaatokset ovat tervetulleita!

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 802
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 06 Huhti 2011 21:16

Vaikka ehkä olenkin jäävi vastaamaan, niin vastaan kuitenkin. Minusta etenkin ensimmäisessä vaihtoehdossa kuva on liian iso ja hallitseva. Itse en heti ensimmäisenä haluaisi sivuille tultaessa alkavan skrollaamaan sivua alaspäin, jotta pääsen katsomaan onko sivuilla jotain uutta. Kakkosvaihtoehto on parempi, tässäkin minusta teksti "etusivu" alkaa turhan alhaalta, minusta se olisi hyvä saada ylemmäksi. Perusideana siis se, että kun sivulle tulee, niin heti näkisi mitä uutta sivuilla on ilman skrollaamista. Jos sivulla on maininta kisoista, niin siitä pitäisi olla suora linkki täydellisiin kisatuloksiin.

Kolmas vaihtoehto on tosi riisuttu, nyt varsinkin, kun siinä ei ole mitään kuvaa. Tässä versiossa pääsee kuitenkin näkemään nopealla vilkaisulla onko sivuilla jotain uutta sisältöä. Pelattujen kisojen linkit tästä uupuvat, varmaankin ne on tarkoitus tähänkin leiskaan lisätä!?

Terv. Sauli

Avatar
Jari Torkkola
Viestit: 111
Liittynyt: 26 Heinä 2010 22:54
Paikkakunta: Tampere
Seura: PSY

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Torkkola » 06 Huhti 2011 21:29

Katsoin sivut läpi tietokoneelta (Chromella) ja kännykän selaimella (Android).

B) vaihtoehdon ruskea taustaväri sivun latautuessa oli häiritsevä. Muutenkin sen sivun latautuminen oli hitaan tuntuinen. Siinä oli jotain huonoa, osittain tuo värimaailma. Mutta myös jotain mitä en osaa heti sanoiksi pukea.

C) Tästä 1s katsomisen jälkeinen kommentti on, että olipa vanhanaikaisen näköinen. Sisällöltään hyvin mietittyjä alaotsikoita, mutta sisällön suhteen ideat voi kopioida eri ulkoasuihin.
C2) Tuo Saulin laittama sivuehdotus aiemmin tässä keskustelussa - se näyttää huomattavasti paremmalta. Ehkä tuon vanhanaikaisuus tuleekin tuosta meidän logosta. Ja kun tuo keskiosa on nyt jätetty tyhjäksi, niin tämä esimerkki C) ei näytä oikealta.
-> Ehdotan että C) vaihtoehdon keskipalstalle lisätään joku kuva ja tekstiä, jotta sitä voi arvioida samalta pohjalta kuin muitakin sivuja.

A) vaihtoehdon ulkoasu kokonaisuudessa oli miellyttävä ja näistä paras. Poislukien nuo kuvat. Shakkiliiton lähellä ollut rinkeli/donitsi/reikäleipä? ei näyttänyt hyvältä. En myöskään pitänyt tuosta venytetystä shakkilaudan kuvasta, jotenkin se oli epäsuhtaisen näköinen.

-> summaan oman mielipiteeni.
A) Kokonaisuudessa jatkokehityksen pohjaksi. Siihen sisältölinkin parhaat ideat keräten kaikista. Pääkuvasta vaikka valokuvakilpailu, jossa 12 parasta valitaan ja vaihtuva kuva /kk. Ja se donitsi pois shakkiliittotekstin läheltä.


- Jari

ps. Arvostelin siis sivuja en niiden tekijöitä.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 07 Huhti 2011 09:09

Vaihtoehtojen A ja B hitaus johtunee puhtaasti tuosta palvelimen hitaudesta. Shakkiliiton kotisivukäytössä tuollaista hitausongelmaa ei olisi, ainakaan noin selvästi kuin nyt.

Donitsi on kyllä törkeän hieno :D Ehdotan suoraan siitä uutta logoa liitolle. Noh vitsi vitsi.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 07 Huhti 2011 12:31

A vaikutti järkevimmän tapaiselta. Liiton oma logo pitäisi näkyä ylhäällä joko vasemmalla, keskellä tai oikealla ihan miten siitä olisi "vähiten" haittaa muun sivun ulkoasulle.

Lukija siis heti tajuaa tulevansa oikeaan osoitteeseen, kun logo näkyy. Uusimmat asiat sijoitettava siten, ettei tarvitse skrollata yhtään. Museotavara kiinteine linkkeineen voi hyvinkin olla siinä alempana piilossa tjsp.

Joonas Hakaniemi
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Huhti 2011 00:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Joonas Hakaniemi » 08 Huhti 2011 00:31

B:n tummempi värimaailma miellyttää eniten silmää. Kirkasta taustaa on erittäinen ikävä katsoa ja tekee mieli lähteä sivuilta mahdollisimman nopeasti pois.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 25 Touko 2011 15:02

Ideoita:

1) Kartta, jolta löytyy kaikki Suomen kerhot ja klikkaamalla kartalla olevaa "nuppineulaa" pääsee ko. kerhon kotisivuille. Lisäbonuksena voisi olla myös käyttäjän automaattinen paikannus kartalle (HTML5 tukee?!) ja kerhojen listaus järjestyksessä, joka perustuu kerhojen ja käyttäjän väliseen maantieteelliseen etäisyyteen.

2) Login-järjestelmä integroituna esim. kilpailukalenteriin. Kerhojen päällysmiehet voisivat itse luoda uusia kilpailukutsuja, päivittää kutsujen tietoja ja ottaa vastaan rekisteröitymisiä turnaukseen myös SSL:n nettisivujen kautta. Yksi välikäsi jäisi pois. Esim. jokaisella lisenssipelaajalla olisi oma profiili, ja kirjautuneena pystyisi lisenssipelaaja rekisteröitymään kilpailukalenterin turnauksiin. Rekisteröityneiden lista olisi turnausjärjestäjien nähtävillä ja päivittyisi reaaliaikaisesti.

3) Kilpailukalenterin lajittelu/järjestely. Nykyään kilpailukalenteri on lajiteltu päivämäärän mukaan. Lajittelumahdollisuudet myös paikkakunnan ja järjestävän kerhon mukaan.

4) Selolistan/turnaushistorian integrointi niin että kunkin pelaajan kohdalta pystyy selaamaan aiempia turnauksia, seloluvun kehitystä yms.

5) Mobiilioptimointi

6) Suomen Shakin muuntaminen digitaaliseen muotoon ja kirjautuneille käyttäjille (eli lisenssipelaajille) mahdollisuus selata lehteä digitaalisena. Ratkaisu liiton painatuskustannuksiin ja sitä kautta lisenssimaksuun? Kaikki eivät kuitenkaan arvosta ehkä enää painettua lehteä.

7) Kaikkien Suomen kerhojen peli-iltojen aikataulut ja yhteystiedot. Kartta-integraatio myös tähän.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kristian Aura, Majestic-12 [Bot] ja 46 vierailijaa