Liiton kotisivut - kehitysideat

Shakki Suomessa ja maailmalla
Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 19 Maalis 2011 10:25

Perustan tälläisen ketjun koska liiton kotisivuston kehitys on vielä kesken. Sana on täysin vapaa, eli mielipiteitä ja näkemyksiä siitä minkälainen uusi sivusto voisi olla. Ja mitä ominaisuuksia sivustolta tulisi löytyä?

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 19 Maalis 2011 10:53

Nettisivustoissa (ainakin shakkikerhojen ja -järjestöjen resurssit huomioon ottamalla), sivustojen tekniikan pitää olla mahdollisimman simppeli, jotta niitä ehditään päivittämäänkin kohtuullisen säännöllisesti.

Mitä vaikeampi rakenne, sitä harvemmin jäävät sitten kaikki päivitys tekemättä, koska osaavaa väkeä ei noin vain saada vastaaviin tehtäviin.

Muutama avainsivu voi toki olla "vilkkuvilla" valoilla tjsp, mutta itse varsinaiset infot pitää voida ilman suurta työmäärää tavallisella "tavistoimihenkilöltä" onnistua kohtuullisessa ajassa.

Mitä sitten sisällöksi, niin sitä samaa materiaalia noin suunnilleen, jotka shakkiväki on tähänkin saakka tarvinut, eli kutsut, tulokset, yhteystiedot, ajankohtaista, menneitä, toimikunnat, kokoukset japs ja japs.

On turha tähänastista materiaalia piilottaa minnekään kammioon, koska muutoin sama työ pitäisi tehdä uudelleen.

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 802
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 19 Maalis 2011 21:43

Olisi hyvä olla pääsivulla näkyvillä linkit juuri pelattuihin turnauksiin sekä parin viikon sisällä tuleviin turnauksiin. Olisi hyvä olla ajankohtainen kuva pääsivulla.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 19 Maalis 2011 23:09

Sauli Tiitan ehdotus on ihan hyvä. Yli 10v nettilinkkejä päivittäneenä toivoisin tuollaisen "nonstop" osaston sitten olevan sellainen "linkkilaatikko" jossa liitto ilmoittaa sellaisen linkin jonka järjestäjä kilpailuhakemuksessaan kertoo.

Valitettavan usein on käynyt niin, että liitto on "kopipastanut kutsun" ja jopa Suomen Shakki on julkaissut "saman" kutsu ja sitten järjestäjä itse on joutunut pakkotilanteeseen ja joutunut täydentämään kutsuaan omilla sivuillaan.

Siis jos tuollainen "palvelu" tulisi, niin liiton ei kannata omia voimavarojaan tuhlata muutoin kuin linkin jakeluun "kuukausi kerrallaan" (tai jakojakso voisi olla noin 1½kk koska se olisi sama kuin SS:n ilmestymiskausi, eli ei tulisi saumakohtia siihenkään.

SKSL:n ei kannata uhrata sekuntiakaan siihen, että editoi mihinkään formaattiin järjestäjän materiaalia, vaan järjestäjä itse kertoo osoitteen ja liitto toimii vain tiedon jälleenlähettäjänä, ei muuna virastona.

Jussi Hämäläinen
Viestit: 334
Liittynyt: 10 Joulu 2010 13:19
Paikkakunta: Turku

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Hämäläinen » 21 Maalis 2011 12:54

Hyviä ideoita. Päivittämisen helppous on erittäin tärkeä kriteeri ja se puoli on hoidossa. Oma mielipiteeni on, että etusivun tulisi olla melko siisti ja minimalistinen eli ei kovin paljoa infoa/kaikkia linkkejä ahdeta etusivulle (kuten nykyään on tilanne). Tärkeää kuitenkin että kaikki relevantti informaatio on korkeintaan kahden linkin takana.

Sivustolla olisi hyvä olla integraatio sosiaaliseen mediaan (nyt kun liitolla on fb-sivutkin). Samoin kuvagallerian yhteyteen voisi laittaa videogallerian koska liiton toimintaan liittyviä videoitakin on aika paljon youtubessa.

Linkit lähimenneisyyden turnausten tuloksiin ja lähitulevaisuuden turnausten kutsuihin etusivulle on hyvä idea ja helposti toteutettavissa.

Mielestäni sivustolla voisi olla myös alueita, joissa päivittäminen olisi vapaata (kuka tahansa shakinpelaaja voisi niitä päivittää ja lisätä tietoa). Ei ehkä niitä kriittisimpiä tietoalueita mutta juuri tuollaisia kuvagallerioita ja mahdollisesti jotain turnauskertomuksia yms. Tää foorumi on kuitenkin sellainen paikka johon ei välttämättä uudet pelaajat ensitöikseen eksy.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 21 Maalis 2011 15:50

Kokemus näyttää kuitenkin osoittavan ja myös jotenkin tuppaavat liukumaan myös kotisivuista ja aiheesta välittämättä siihen, että "Etusivulta" pitää päästä yhdellä klikkauksella järjestön vuodenaikana olevaan tapahtumaan. 2-4 klikkausta merkitsee jo usein arkistoa tai tarkempaa lisätietoa menossa olevasta aiheesta.

Joskus 10v sitten oli vielä kotisivuja jossa on "logo" ja muutama linkki "sisään" tjsp jopa kielirykelmin sama esitettynä. Mutta ihmiset eivät tällaista sivua omiin koneisiin muistiin pistä vaan sen järjestön "parhaan" linkkisivun josta pääsee nopeasti mahdollisimman moneen tuoreeseen aiheeseen yhdellä klikkauksella.

Vilkkuvilla valoilla ja liikkuvilla mainoksilla on aika vähän painoarvoa käyttäjälle, vaikka ehkä ne alamäkiin laskevat mopot sitten sponsoroisivatkin jotain toimintoja.

Ilta-Sanomien ja Iltalehden etusivut ovat Suomessa törkeydessään ehkä huippua. Kuukauden kaikki roska tökätään etusivulle ja poistetaan jos joku jaksaa sitten summittaisesti vanhempia. Sivujen käyttöystävällisyys on erittäin epäkäytännöllistä, ikävää ja hankalaa. Otsikot luettuaan, onkin järkevintä aina poistua paikalta.

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 802
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 22 Maalis 2011 11:10

Jos haluaa käydä vilkaisemassa vuonna 2007 tekemääni ehdotusta liiton webbisivuista löytää ne sivuilta http://www.shakkiopetus.net/sksl/
Sivut oli tehty perustuen Ville Vainion leiskaan.
Tuo logoehdotushan ei mennyt sitten läpi. Kuten ei myöskään nuo sivutkaan.
Tuollainen shakkinet tyylinen seloluvun tarkistaminen olisi myös hyvä lisätä.

Olisi hyvä saada uusitut sivut ennen vuotta 2015.

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 22 Maalis 2011 11:31

Niin. Logoksi on valittu se mikä valittiin ja sillä mennään. Ei Suomen lippua ja vaakunaakaan olla muutettu missään myrskyissä sen jälkeen kun 1918 se valittiin. Vaihtoehtoja oli monia.

Mutta Saulin tekemä "kotisivupohja" avaussivuksi on aika toimiva muutoin. Siis sellainen avaussivu missä on riittävästi linkkejä, jokin kuva (ei vilkkuvia valoja tai formulakisoja shakkinappuloilla) ja tiedot siten lajiteltu että mahtuu samaan ruutuun tavanomaisissa päätteissä.

Linkit johtakoot sitten alasivustoille, joilta voi löytää sitten mitä tahansa, mutta etusivuna tuollainen on aika hyvä, varsinkin sellaiselle joka käyttää päivittäin sivua.

J-P Haapasalo
Viestit: 227
Liittynyt: 09 Elo 2010 15:40
Paikkakunta: Helsinki
Seura: LoimSK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja J-P Haapasalo » 22 Maalis 2011 11:54

Minkähän takia tuo Saulin mainitsema pohja ei mennyt läpi, kuka asiasta päätti vai eikö ollut halukkaita tekijöitä ja ylläpitäjiä? Mielestäni näyttävät huomattavalta parannukselta selkeydessään nykyisiin kotisivuihin verrattuna. Mahtaakohan muuten liiton sivuja edelleen vaivata sama vuosikausia jatkunut lastentauti eli samassa selainistunnossa sivut eivät päivity automaattisesti vaan käyttäjän pitää ne päivittää erikseen? Tuli esiin JSM-päätösviikonloppuna kun yritin seurata live-pelejä.

Terveisin

J-P Haapasalo

Timojk
Viestit: 877
Liittynyt: 21 Heinä 2010 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Seura: ESK

Re: Liiton kotisivut - kehitysideat

Lukematon viesti Kirjoittaja Timojk » 22 Maalis 2011 12:02

Liiton pitäisi minusta luopua kokonaisuudessaan siitä "kolumbus.fi" sivustaan. Siis sinne vain yksi linkki, että "shakkiliitto.fi" on osoite, korkeintaan siihen sivuun sitten liiton logo ja linkki logon alle.

Hämmennystä tulee kentällä aivan tarpeettomasti, jos on kaksi eriosoitteista sivua eli miksi tehdä kaksinkertaista työtä ylipäänsäkään. Vapaita käsiä kun ei muutenkaan ole ylimääräisiä.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Majestic-12 [Bot] ja 47 vierailijaa