JSM ja Koronavilkku

Shakki Suomessa ja maailmalla
jukka.peltomaa
Viestit: 13
Liittynyt: 17 Loka 2018 08:33
Paikkakunta: Oulu

JSM ja Koronavilkku

Lukematon viesti Kirjoittaja jukka.peltomaa » 19 Loka 2020 07:53

Lauantain ottelun jälkeen tuli mieleen, että Koronavilkku-sovellushan ei toimi oikein, kun JSM-ottelussa on käytäntö, että älylaitteet otetaan kootusti talteen pelin ajaksi. Tartunta- ja altistumistiedothan tulevat käsittääkseni sovellukseen taannehtivasti, ja jos ottelussa on pelaaja, joka ei vielä tiedä tartunnastaan ja hänen puhelimensa on bluetooth päällä samassa "puhelinparkissa" muiden kanssa, saavat kaikkien muiden puhelinten omistajat tiedon altistumisestaan, mikäli heillä on bluetooth päällä, vaikka olisivat olleet koko ajan eri huoneessa tartunnan saaneen kanssa. Sen sijaan tartunnan saaneen pelaajan vastustaja saattaa istua tartunnan saaneen kanssa useita tunteja, mutta jos puhelin on muualla tai sammutettuna, jää altistumistieto kokonaan saamatta.

Itsellä tulee mieleen, että olisiko näin korona-aikana parempi, että puhelimet pidettäisiin esillä pelipöydällä tai sen välittomässä läheisyydessä BT yhteydet päällä, mutta täysin äänettöminä ja värinättöminä ja niiden hipelöinti pelin aikana olisi luonnollisesti ehdottomasti kielletty?

Petri Pitkänen
Viestit: 249
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: JSM ja Koronavilkku

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 19 Loka 2020 08:11

Älkkiseltään tuntuu ihan ok ajatukselta että puhelin olisi päällä äänettömän pöydällä ruutupuolialaspäin niin että se on selkeästi näkyvillä.

Toinen ongelma on että osa puhelimista on varsin agressiviisia virran säästön kanssa. OnePlus ja Huawei sammuttavat Bluetoothin jos mitään ei tapahdu pariin tuntiin. Shakkipelissähän helposti menee tuon yli. Mutta siihen ei ole ratkaissua. mutta eiköhän se vilkku ilmoita kerkeä sen kohtaamisen tuossa ajassa reagoimaan

Toivo Pudas
Viestit: 3229
Liittynyt: 26 Touko 2010 16:12
Paikkakunta: Espoo

Re: JSM ja Koronavilkku

Lukematon viesti Kirjoittaja Toivo Pudas » 19 Loka 2020 12:13

Koronavilkun kannalta oleellisinta olisi, että puhelin on lähellä käyttäjäänsä koko ajan.

Esimerkiksi pelaaja voi viettää puoli tuntia baarissa pelin jälkeen ilman kännykkäänsä, samoin vessassa saattaa mennä se 15 minuuttia ja naapurikopissa toisen huoneiston tai lajin pelaaja.

Ilmoituksiahan ei puhelimiin tule kuin vasta 14 vrk aikaisemmin tulleista altistuksista ja kehotus mennä testiin. Voiko pelin keskeyttää rangaistuksetta tällaisessa tapauksessa tai voiko pyytää tuomaria katsomaan mitä puhelin ilmoittaa (ennenkuin tuomitsee pelin hävityksi).

Puhelimet eivät viestitä toisilleen muuta kuin id-tunnuksensa, joka ilmeisesti talletetaan tietokonepalvelimelle parina niiden kanssa jotka ovat olleet läheisyydessä 15 minuuttia. Ja tämä viestintä tapahtuu bluetooth-yhteydellä. Koronavilkku väittää olevansa päällä vaikkei olekaan androidin kannalta "käynnissä". Eli tällöin kaikkien puhelinten pitäisi säilyttää bluetooth päällä niin kauan kuin akkua riittää. Eikä myöskään puhelinta pitäisi sammuttaa kokonaan.

Hyvät ja selkeät ohjeet tässä
https://www.shakkiliitto.fi/wp-content/ ... htumat.pdf

Alussa pitäisi komentaa kaikki käsienpesulle ja pelin päättyessä katsojat poistaa pelisalista lukuunottamatta kapteenia.

Jari Järvenpää
Viestit: 764
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: JSM ja Koronavilkku

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 20 Loka 2020 07:42

Hyvä idea varmaan periaatteessa, mutta tiedämme varmaan kaikki miten paljon häiriöitä on kännyköistä ollut aiemminkin, vaikka säännöt ovat olleet erittäin selkeät. Koronavilkkusovelluksen kanssa tulisi varmasti enemmän sekaannuksia. Kännykkä piippaisi siellä ja täällä ja loppujen lopuksi jotkut pelaajat sitä hypistelisi. Sanokaa minun sanoneen: voi sitä härväyksen määrää! :shock:

Jouko Lauronen
Viestit: 113
Liittynyt: 02 Elo 2010 09:14
Paikkakunta: Oulainen
Seura: Shakkilaakso ry

Re: JSM ja Koronavilkku

Lukematon viesti Kirjoittaja Jouko Lauronen » 20 Loka 2020 22:37

Hei

Olen Jari Järvenpään kanssa samaa mieltä. Vaihdan sitten otsikkoa seuraavaan vastaukseen.

Jouko Lauronen
Viestit: 113
Liittynyt: 02 Elo 2010 09:14
Paikkakunta: Oulainen
Seura: Shakkilaakso ry

Tornelo, mahdollisesti töitä tarjolla!

Lukematon viesti Kirjoittaja Jouko Lauronen » 20 Loka 2020 22:50

Osallistuin sunnuntaina klo 01 - 03 järjestettyyn Tornelo webinaariin. Tänään sieltä tuli pari työpaikkailmoitusta.
Senior Software Engineer ja European Representative.

Vastasin täyttäväni joulukuussa 70 v ja esitin samalla toiveen, jospa löytäisivät nuorempia henkilöitä hommiin. Ymmärtääkseni Tornelo on jo järjestänyt internetin kautta nuorten Euroopan mestaruusturnauksen, suomalaisia mukanaolijoita en tiedä.

Tornelon kotipaikka on Melbourne Australiassa. Kommunikointi tapahtuu englanniksi. Googlatkaa lisätietoja, jos vaikka jollakulla pätevällä työtä vailla olevalla henkilöllä tärppäisi. Mie vaan olen liian vanha.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 83 vierailijaa