Sivu 1/1

Shakkipalstoista

Lähetetty: 26 Touko 2020 16:44
Kirjoittaja Simo Torkkola
Vuosien mittaan olen usein miettinyt, kuinka monessa sanomalehdessä (paperi tai digi) nykyään ilmestyy säännöllisesti tai ainakin melko säännöllisesti shakkipalsta? Kysymys kiinnostaa, koska tiedossa on monen ison lehden, ainakin Helsingin Sanomat, Aamulehti ja Iltalehti päätös lopettaa shakkipalsta, jo vuosia sitten. Ja edelliseen liittyen vuosien mittaan on usein käynyt mielessä, toistuuko sama asia ehkä täällä Hämeenlinnan seudullakin, jossa päälehti on Hämeen Sanomat. Palstan jatkuminen on monestakin eri näkökulmasta merkityksellinen asia: Shakin yleisen tunnettavuuden takia ja oman kerhon talouden takia, jossa vuosittainen 1000e tulo palstasta kerholle on hyvin merkittävä, suurin yksittäinen tulonlähde. Suoraan Hämeen Sanomilta emme ole minun aikanani (1997->) asiasta kysyneet, pienenä peikkona se, että jos alkaa kyselemään, aktivoiko se kenties lopettamispäätöksen? Toivon ensisijaisesti vastauksia, joissa on varmaa tietoa asiasta. Vastaukset tyyliin "siinä ja siinä lehdessä aikoinaan ilmestyi, mutta en tiedä ilmestyykö enää" eivät kiinnosta. Jos asia ei tässä foorumissa selviä, otan yhteyttä liittoon, onko heillä keinoja selvittää asiaa? On aika työlästä alkaa itse selvittämään kaikki lehdet ja ottaa niihin yhteyttä. Oletan, että tätä foorumia seurattaisiin ympäri Suomea ja varmaa faktaa tulisi.
Simo Torkkola, Hämeenlinnan Shakkikerho, puheenjohtaja, Shakkipalstan tekijä 1999 alkaen

Re: Shakkipalstoista

Lähetetty: 26 Touko 2020 17:52
Kirjoittaja Henrik Järnström
Hufvudstadsbladet julkaisee Thomas Ristojan shakkipalstaa.

Re: Shakkipalstoista

Lähetetty: 26 Touko 2020 22:51
Kirjoittaja Jussi Salminen
Pohjois-Karjalan valtalehti Karjalaisessa ilmestyy shakkipalsta, joka tosin on näköjään viime aikoina viettänyt muun lähishakkitoiminnan tapaan hiljaiseloa.

https://www.karjalainen.fi/teemat/muuta/shakki

Re: Shakkipalstoista

Lähetetty: 27 Touko 2020 07:28
Kirjoittaja Simo Torkkola
Kiitos Järnströmille ja Salmiselle selkeistä tiedoista! Tulin vasta foorumikirjoitukseni jälkeen ajatelleeksi, että on olemassa paljon helpompi konsti selvittää asiaa tarvittaessa, jos tänne foorumiin ei tule riittävästi tietoa: Shakkiliiton sivuillahan on jäsenseurojen yhteystiedot; lähettämällä seurojen yhteyshenkilöille sähköpostia asiasta, niin he kyllä varmaan tietävät, onko heidän alueellaan shakkipalstatoimintaa.