Sivu 1/2

Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 05 Touko 2020 16:07
Kirjoittaja Henrik Järnström
Eestin kilpailukalenterin www.maleliit.ee mukaan moni lähishakkikilpailu järjestetään jo toukokuussa.
Laivamatkat Tallinnaan eivät kuitenkaan vielä toimi.

Jos ja kun Suomessa 10 henkilön rajoitus muuttuu 50 henkilöön 1.6 voidaan paljon kilpailuja jo järjestää kesän aikana.
Moni kerho järjestänee kesäpikapelejä!

Reunaehdot on syytä selvittää.

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 05 Touko 2020 19:54
Kirjoittaja Petri Pitkänen
lainaus Hutisalolata eilen
50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan myös kulttuuri- ja harrastustilaisuuksissa ja uskonnollisissa tilanteissa. Turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeiden kautta.
Tuo turva etäisyys on siis 2 metriä lähtökohtaisesti. Se on vaikeaa shakissa. sivuttais suunnassa tuo saadaan mutta pelaajat on vastakkain. Tuskin kukaan jaksaa naamamaskin kanssa vääntää 4h peliä.

Mutta paljon käynnistyy aktiviitteja jossa ollaan paljon lähempönä. Kamppailulajeissa harjoitukset alkavat melkovarmasti heti kun saleja vaan aukeaa.

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 05 Touko 2020 20:58
Kirjoittaja Jussi Salminen
AIkuinen keskustelija voisi varmaan olla turvautumatta höpsöön nimenvääntelyyn.

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 06 Touko 2020 12:03
Kirjoittaja Aleksi Olander
Kyllä näistä turvaväleistä yms. selvitään varmasti ihan järkeä käyttämällä ilman kahden metrin mittanauhaa. Sairaana ei tietysti tulla pelaamaan ja jos kokee olevansa riskiryhmää, niin sitten voi käyttää omaa harkintaansa siinä haluaako tulla pelaamaan vai ei. Shakkiliitto tai -seurat eivät kuitenkaan voi epidemia-aikana antaa 100% koronavapaata takuuta tapahtumilleen, mutta kesän mahdollisesti tulevat tapahtumat pitää tietysti pyrkiä järjestämään mahdollisimman turvallisesti.

Shakkiliitto ei anna toistaiseksi omaa ohjeistustaan kilpailujen järjestämisestä, vaan odotamme Olympiakomitean ja viranomaisten yhdessä laatimaa yleisohjeistusta. Tällainen ohjeistus on tulossa lähipäivinä, ja siihen pohjautuen Shakkiliitto laatii yleisohjeistuksen kilpailunjärjestäjille.

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 06 Touko 2020 15:02
Kirjoittaja Panu Laine
Eräässä Pohjoismaassa kysyttiin viranomaisen kantaa - vastauksena oli laittaa samaa peliä pelaavien pelaajien välille pleksi. Eivät toteuttaneet. Olkoon tämä kevennyksenä sinänsä vakavasta asiasta.

t. panu

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 07 Touko 2020 06:39
Kirjoittaja Esko Virtanen
2 metrin turvaväli?
oivallus pleksilasista on hyvä. niitähän näkee kaupoissa ja pankeissa.
Kummallekin puolelle lautaa korkea pleksi ja siihen suljettavat reiät käsille jotta ulottuu nappuloihin, kun on siirtovuoro.
Helpompi vaihtoehto olisi ehkä avaruuspuku jokaiselle pelisaliin saapuvalle.
saataisiin historian sivuille erikoisia kuvia.

arkikäytännössä naaamamaski ja käsidesi riittäisi. Jossain kaupassa näin lattiaan maalatun täpliä 1,5m turvavälistä.

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 07 Touko 2020 14:04
Kirjoittaja Petri Pitkänen
suu-nenäsuojat maksaa halvimmillaa 1€ kappale. Ja 2€ kappale saamonesta paikasta. Saishan niihenkin uppomanaann rahaa 50 ihmisen turnaus ja viisi peliä tarkoittaa 250 suojusta. Eli hintaa kisalle varmaan pitäis nostaa kattamaan tuo lisä kustannus.

Suojia on saatavilla mutta kuinka isoissä määrissä on sitten eriasia.

naamasuojia hintaan alle 1 €

Lähetetty: 09 Touko 2020 16:06
Kirjoittaja Esko Virtanen
totta petri. ostin 5 kpl naamasuojia hintaan alle 1 € per kpl. yksi riittää mulle ja voin lainata kaverillekin turnauksessa, ... ja kuljettaa koronasäkissä pesukoneeseeni.

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 08 Kesä 2020 20:27
Kirjoittaja Arto Lindholm
Eikös noista naamasuojien hyödyllisyydestä olla useata eri mieltä jopa asiantuntijoiden taholta? Tuntuu hiukan ihmeelliseltä, että naamasuoja suojaa virukselta, vaikkakin suu, nenä, silmät, korvat ovat kuitenkin yhteydessä toisiinsa? Ehkä virus on niin yksinkertainen tollo, että se ei ymmärrä käyttää suun sijasta esim. silmiä kulkureittinään ihmisen sisäiseen ekosysteemiin? Ehkäpä pitäisi kietoa nuo naamasuojat myös silmien, korvien ja nenän ympärille, ilmastoiniteippiä hyväksikäyttäen? Kokovartalo kuminen sukelluspuku käyttöön, siirrot tehdään puisella tekokädellä rivakasti heilahtaen, jotta virus ei ehdi pesiytyä.

Re: Kilpailutoiminta alkaa?

Lähetetty: 09 Kesä 2020 08:30
Kirjoittaja Petri Pitkänen
Alentaa riskiä ei poista sitä. Ja tuollainen nenä-suu suojathan ei suojaa käyttäjäänsä vaan muita. Hengityssuojain suojaa käyttäjäänsä. Toki jos virukselta poistetaan kaksi hyvää reittiä niin todennäköisyys saada riittäävä annos virusta laskee.

Suurin ongelma noiss suojissa on kun niitten käyttöä vaikka kaupoissa näkee niin ihmiset ei osaa olla näpläämättä sitä jolloin suojaan tarttunutta virusta voi sitten siirrellä käsin.