Rahapalkintojen paluu shakkiturnauksiin?

Shakki Suomessa ja maailmalla
Petri Pitkänen
Viestit: 222
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: Rahapalkintojen paluu shakkiturnauksiin?

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 15 Helmi 2020 12:50

Kullervo Joentakanen kirjoitti:
14 Helmi 2020 16:59
Edellisten lisöksi on sitten kilpailuja, joissa osanottomaksut eivät selvästikään riitä kattamaan luvattua palkintotasoa. Ergo, rahat palkintoihin tulevat jostain muualta. Vaihtoehdot i) mesenaatti, yksityinen tai julkinen, on lahjoittanut tai ii) on keksitty keinoja, joilla yritykset on saatu mukaan ei lahjoittamaan vaan ostamaan jotakin, mitä kisalla on antaa.

Jäljempien logiikkaan kannattaisi varmaankin yrittää tutustua.
Salaisuus on riittävän tasoikkaissa kilpailuissa, joista sponsori saa rahoillensa vastineen. Yleisurheilun palkintotaso suomesssa
https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000005765732.html eli suomenmestaruudesta saa 50€ lahjakortin ja en usko että noin avokätisiä sponsoreita lötyy joka vuosi.
ja on huikeasti suositumpaa eli ei natsa sielläkään. Pitää olla luokkaa Golden League urheilija että voi kilpailupalkonnoilla saada jotain. Shakissa tuo taso voisi olla siellä +2700 tasolla ehkä jo 2650 mutta ei oikein siitä alle (pitää suhtetuttaa myös yleisön kokoon millainen määrä urheilijoita menee luokkaan kiinnostava)

Eli jos saammae Elo +2700 tasoisen kilpailun suomeen siihen voisi saada rahaa sponsoreiltakin. Tosin sekin vaatisi paljon työtä eikä takuita onnistumisestia ole. Taas kerran poikkeuksena paikallinen yritysjonka avainhenkilöillä on shakkitausta, mutta siihen vaikuttaa tuuri sitä ei voi suunnitella

Olli Sisättö
Viestit: 26
Liittynyt: 21 Helmi 2017 22:59
Paikkakunta: Ikaalinen
Seura: AkaaS

Re: Rahapalkintojen paluu shakkiturnauksiin?

Lukematon viesti Kirjoittaja Olli Sisättö » 15 Helmi 2020 14:39

Tuohon iltasanomien artikkeliin. Terveiseni vaan Senja Mäkitörmälle: Kun joukkuepikashakin SM-kilpailuissa v.2016 sain pöytäpalkinnon, odotin palkinnoksi juuri 50e lahjakorttia miestenvaateliikkeeseen. Se jäi puuttumaan ja kukaties juuri siksi minulla olikin palkintojenjakokuvissa niin kulahtaneet rääsyt päällä. Ehdotankin, että jatkossa näissä karkeloissa jaetaan tällaiset pöytäpalkinnot, jos kerran naiskuulantyöntäjätkin sellaisen saavat. :lol:

Esko Virtanen
Viestit: 19
Liittynyt: 16 Joulu 2019 22:40
Paikkakunta: Hartola

Re: Rahapalkintojen paluu shakkiturnauksiin?

Lukematon viesti Kirjoittaja Esko Virtanen » 04 Maalis 2020 12:53

Rahapalkinnot shakissa ovat yleensä sentään konkreettisia seteleitä eikä virtuaalisia numeroita … hyvä. … vai ovatko?
Turnausten järjestäjät keräävät rahat meidän virtuaalitileiltä heidän virtuaalitileilleen.
Verottajalle kelpaa vain virtuaalivaluutta €. Nordea, OP ja Danskepankki jakavat €-rahaseteleitä enää harvalla tiskillä.
100 € on maailmalla vertailukelpoinen Suomen verottajalle … virtuaalinen vai todellinen … mikä on vaihtokurssi eri maiden rahayksiköihin … tai virtuaalivaluuttoihin kuten bitcoin …
Jos ovat urheilulajit erilaisia niin erilaisia ovat valuutat ja käteiset setelirahat sekä verottajan käytännöt.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 62 vierailijaa