Venäjän turnaukset

Shakki Suomessa ja maailmalla
Jari Järvenpää
Viestit: 722
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Venäjän turnaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 17 Joulu 2019 11:05

Venäjä oli täällä aiemminkin otsikossa, mutta Venäjällä olisi sopivia shakkiturnauksia ja kohtalaisen halvalla. Turhan vähän puhetta ollut esim. Pietarin turnauksista, jotka olisivat sopivan lähellä. Venäjän kielen taitoisista olisi tässä suhteessa apua. Sain toiselta shakinpelaajalta hyvän vinkin elokuisesta Korchnoin muistoturnauksesta ja lokakuisesta Chigorinin muistoturnauksesta, jotka kummatkin pelattiin tänä vuonna Pietarissa.

Kummassakin olisi kovia vastustajia todella paljon. Majoitus voi hyvinkin maksaa budjettimatkailijalle 20-70 euroa koko turnauksen ajaksi. Joissain ulkomaiden turnauksissa ongelmana on alirankatut nuoret pelaajat, joiden vuoksi oma suoritusluku todennäköisemmin jää kehnoksi. Korchnoin turnauksesta tsekkasin, että itseni tasoiset pelaajat eivät kuitenkaan saaneet kuin ehkä keskimäärin muutaman elopisteen tappion, mikä ei ole paljoa. Luvullisesti itseni tasoinen Dudarevin elotulos -133 johtui hänen huonoista peleistään. Etua oli, mutta tuloksiksi tuli tasapelejä n. 2100-tasoisia vastaan.

-Pietarin pari turnausta: http://en.spbchesstournaments.com/
-Shakki.netin Venäjän shakkisivu näyttää olevan 11 vuotta vanha ja se ohjautuu osoitteeseen: http://www.ruschess.com/

Ajankohta postaukselleni ei ole paras mahdollinen koska mainitsemani kaksi turnausta ovat jo menneet, mutta jos muilla on tietoa muista hyvistä elokelpoisesti turnauksista Venäjälle, niin tänne olisi hyvä ilmoittaa. Itse todennäköisesti pyrin pelaamaan joitain turnauksia Venäjällä seuraavana vuonna.

-Jari

Jussi Salminen
Viestit: 49
Liittynyt: 08 Heinä 2018 15:38
Paikkakunta: on

Re: Venäjän turnaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Salminen » 17 Joulu 2019 13:22

Hyvyyttä en osaa arvioida, mutta FIDEn kalenterissa on ainakin tämä tammi-helmikuun vaihteen kisa:

https://www.fide.com/calendar/50218

FIDEn kalenteri https://www.fide.com/calendar lienee varsin antoisa paikka elokelpoisten turnausten etsiskelyyn.

Jari Järvenpää
Viestit: 722
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Venäjän turnaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 17 Joulu 2019 14:26

Toivottavasti Jussi ei pidä minua aivan typeränä, kuten vastauksesta voisi päätellä :) Toki tiedän Fiden kalenterin, mutta osa turnauksista tulee sinne aika myöhään. Osa ihmisistä voi tehdä ulkomaan turnaussuunnitelmat kohtalaisen ajoissa. Keväisen turnauksen voi passata, jos tietää, että kesällä on tulossa jollain tavalla parempi turnaus.

Jari Järvenpää
Viestit: 722
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: Venäjän turnaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 17 Joulu 2019 14:38

Chess-resultsista maalla Russia ja kaupungilla Petersburg löytyy hyvin tämän vuoden turnauksista, joita monia varmaan järjestetään seuraavanakin vuonna. Pidän tätä hieman parempana lähteenä kuin Fiden kalenteria, jos suunnittelee seuraavan vuoden turnauksia. Ensi silmäyksellä Venäjän tuloksia katsellessa törmää kyrillisiin kirjaimiin, jotka itselleni ovat hankalia, mutta onneksi haulla löytyy myös englannin kielellä.

Jussi Salminen
Viestit: 49
Liittynyt: 08 Heinä 2018 15:38
Paikkakunta: on

Re: Venäjän turnaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Jussi Salminen » 17 Joulu 2019 15:10

Jari Järvenpää kirjoitti:
17 Joulu 2019 14:38
Chess-resultsista maalla Russia ja kaupungilla Petersburg löytyy hyvin tämän vuoden turnauksista, joita monia varmaan järjestetään seuraavanakin vuonna.
Yksi tapa tuokin, mutta tuossa tulokseksi tulee mahdollisesti muitakin kuin elokelpoisia kilpailuja. FIDEn kalenterissa olevat ovat ainakin laskennassa.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 46 vierailijaa