JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Shakki Suomessa ja maailmalla
Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 970
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 22 Marras 2019 19:06

Hyvin epävirallisesti tässä heitän ilmaan kysymyksen: Mikäli Areenalla olisi livelautoja JSM peleistä niin ketkä niitä seuraisivat?
Kysyn toisaalta yleisellä tasolla ja samalla mietin jaksanko huomenna 23.11. mennä laittamaan livelautoja kuntoon Areenalle.

Terv. Sauli

Avatar
Sampsa Nyysti
Viestit: 109
Liittynyt: 13 Heinä 2010 20:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Sampsa Nyysti » 22 Marras 2019 19:46

Seuraisin - paitsi jos pelaan itse, missä tapauksessa katsoisin pelit jälkikäteen. Eli kiinnostus on korkea ja mielestäni osastoa "aika nolo homma", että järjestäjät eivät pidä asiaa tärkeänä.

Juha Patosalmi
Viestit: 98
Liittynyt: 02 Touko 2018 15:41
Paikkakunta: Helsinki
Seura: EtVaS

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Juha Patosalmi » 22 Marras 2019 20:38

Ehdottomasti livelaudat käyttöön aina kun vaan mahdollista! Jonkin verran varmasti on väkeä kiinnostunut livenä seuraamaan, ja varmasti joku haluaisi selailla pelejä illemmalla omien pelien päätyttyä. Sitten kun pelit aikanaan päätyvät otteluraportteihin ja tietokantaan, on kiinnostus laskenut jo huomattavasti...

JP

Jari Järvenpää
Viestit: 792
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 22 Marras 2019 21:23

Jos mahdollista, niin mielellään livelautoja käyttöön! Toisaalta voi miettiä sitäkin, että onko se reilua, jos kahden joukkueen välinen taistelu näkyy laudoilla lauantaina, mutta ei muiden. Muut joukkueet voi hyötyä valmisteluissaan siitä, että näkevät lauantaipelit, jos heillä on peli kyseistä livelaudalla näkynyttä joukkuetta vastaan sunnuntaina. Tämä voi yleensä korjaantua sillä, että millään joukkueella ei ole kahta kotipeliä tai vieraspeliä peräkkäin samana viikonloppuna.

Itse kyllä seuraan pelejä ja ne kiinnostaa, vaikka en pelaa kyseistä joukkuetta vastaan sunnuntaina.

Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 970
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 23 Marras 2019 09:48

Pyrin n 11.05 menemään laittamaan livelautoja kuntoon. Halukkaat voivat tulla live prosessiin tutustumaan Areenalle tällöin.
Sauli

Joose Norri
Viestit: 353
Liittynyt: 13 Heinä 2010 14:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Joose Norri » 24 Marras 2019 00:28

Jarin ajatuksesta tuli mieleen, että pelasin -96 peräkkäisinä päivinä eri kaupungeissa Mäkeä ja Seppiä vastaan, molemmat tunnettuja kuningasintialaistajia, minulla molemmissa valkeat, ja samaa harvinaista muunnelmaa kokeilin. Veijon voitin, Olav sai sunnuntaina tasapelin. Ei se välttämättä olisi tasapuolista tosiaan jos vain jotkut ottelut näkyvät suorana.

Petri Pitkänen
Viestit: 264
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 24 Marras 2019 15:57

Live-lautojen suosion tai merkityksen selvittämien foorumilla lienee aika mahdotonta. Siinä on niin monta biasoivaa tekijää. Ja se kaikkein yksinkertaisin tapa: Miksi ei katsoja sen live serverin lokeista paljon niitä katsojia on? Se on ainoa mielekäs kriteeri.

Tuo pelaajien tasapuolinen kohtelu ei tulllut edes mieleen. Siihen ei mitään mielekästä korjaus tapaa ole. Aino mieleen tuleva on että kullakin liiga joukkueella tulee olla käytössä 8 live lautaa. Siitä tulisi laudasta riippune sitten 1500-4000 euroa investoivaa. Ei mahdoton verrattuna liigasta seuralla aiheutuviin muihin kustannuksiin, mutta paljon silti.

Jännä noissa dgt hinnoissa on se että miten 1-5 euroa maksava bluetooth ominaisuus tuplaa hinnan. Tuotetkehityskustannuksetkaan ei ole oleellisesti BT ohjelmointi kun ei ole mitään raketti tiedettä

Joose Norri
Viestit: 353
Liittynyt: 13 Heinä 2010 14:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Joose Norri » 24 Marras 2019 19:38

Niin. Ei se ihmisille yleensä tule mieleen aktiivisesti etsiä itsestä hyviltä tuntuvista ajatuksista huonoja puolia.

Päivänselvä eriarvoistava asia tämä kuitenkin on. Mielekäs korvaustapa on helppo - olettaen ettei ole realistista että jokainen liigajoukkue hankkii kahdeksan lautaa: pelit pannaan yleiseen jakeluun vasta kun kaikki kuusi ottelua voidaan syöttää. Niin helppoa se on.

Sitten voidaan vaihtoehtoisesti arvostaa enemmän muuta kuin pelaajien yhdenvertaisuutta, kuten pitkään on kenenkään kyseenalaistamatta toimittu.

Olli Viitaniemi
Viestit: 24
Liittynyt: 11 Helmi 2019 10:55
Paikkakunta: Kuopio
Seura: KSY

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Olli Viitaniemi » 25 Marras 2019 10:45

Eikö pelaajien yhdenvertainen kohtelu olisi helposti hoidettavissa siten, että kotijoukkueen velvoitteisiin lisättäisiin pelien syöttäminen pgn-muodossa JSM-sivustolle ottelupäivän aikana?

Saulin kysymys, "ketä kiinnostaa?", on mielestäni hyvä, mutta se kannattaisi kysyä laajemmalta joukolta kuin aktiivipelaajien sisäpiiriltä. Tämä voisi tapahtua siten, että liitto tekisi kokonaan uuden ja visuaalisesti näyttävän JSM-sivuston, jossa olisi kootusti kaikki tiedot & tulokset eri sarjatasoilta, kierrosraportit, siirtouutiset, haastatteluvideoita sekä - ennen muuta! - alusta livepelien näyttämiseen. Lisäksi esim. liigan päätösviikonlopusta voisi tehdä sivustolle laadukkaasti tuotetun selostetun lähetyksen (ellei siis lähetysaikaa saisi Ruudusta tms.). Tämän viestinnällisen uudistuksen toteuttamiseksi voisi vaikka hakea jotain projektirahoitusta. Mielestäni liigalla olisi potentiaalia olla nykyistä vahvemmin koko lajin käyntikortti Suomessa. Shakkia seuraavia ja nettipelaajia on yllättävän paljon Suomessakin; kysymys tulisi tarjoilla heille mahdollisimman houkuttelevassa muodossa.

Mutta sitä odotellessa: kiitos Saulille ja muille live-lähetysteksiä talkootöinä toteuttaneille. Kyllä nämä kiinnostaa!

Petri Pitkänen
Viestit: 264
Liittynyt: 06 Tammi 2014 18:49
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK

Re: JSM livelaudat - ketä kiinnostaa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Petri Pitkänen » 25 Marras 2019 14:54

Joosen ehdotuksessa on se vika, että kysy ei olisi enää Live lähetyksistä ja mitään live-lautoja ei niin muodoin tarvitse.

Kotijoukkueen velvoittaminen pöytäkirjojen naputteluun on kai mahdollisuuksien rajoissa, mutta monesti niissä on varsin mielenkiintoista käsialaa ja kun järjestäjälle jää se vaikeammin luettava osa. Lisäksi kaikki ei innostu lisähommista. Niitä kotijoukkeella on muutenkin yleensä ihan tarpeeksi. Toki live-lautojen kanssa puljaaminen on työläämpää ja varmaan vielä harvemman joukkueen jäsenet haluavat jumpata livelautojen kanssa ennen pelejä.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 144 vierailijaa