Sivu 1/2

Shakkiohjelmista

Lähetetty: 13 Tammi 2019 13:44
Kirjoittaja Simo Torkkola
Yritin ladata pöytäkoneelleni ChessMasters 10th edition shakkiohjelmaa. Lataus onnistui ja sain näkyviin kuvakkeen ja pääsin etenemään, mutta sitten "tökkäsi": Ilmoitti, että "Pakatut kansion virhe. Windows ei voi suorittaa loppuun purkamista.Kohdetiedostoa ei voitu luoda." Varmuuden vuoksi asensin WinZipin koneelle, vaikka ehkä todennäköisesti olikin ennestään, mutta ei auttanut. Onko kyse osaamattomuudestani vai jostain muusta, osaisiko joku antaa vinkkiä? Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka vaivautuvat asiassa. Jos ChessMasters ei onnistu, pyydän vinkkejä vaihtoehdoksi.
Simo Torkkola

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 23 Tammi 2019 19:14
Kirjoittaja Simo Torkkola
Eipä ole tullut yhtään vastausta tai kommenttia, jota kyllä ihmettelen. Onko niin, että kun joku aidosti kysyy julkisesti neuvoa shakkiyhteisössä, niin siihen ei sitten vastata, vaikka olettaakseni tietoa ja osaamista löytyy? Mistä kiikastaa?
No, onneksi eräs shakkiystäväni kuitenkin lähetti sähköpostilla alempana olevaa vinkkiä ilmeisesti kuitenkin tällä Foorumilla esittämäni kysymyksen johdosta, josta hänelle näin julkisesti iso KIITOS! Kiitosta tällä Foorumilla näkee vähemmän, enemmän mielestäni monensorttista kritiikkiä. Toki kritiikkiä tarvitaan, mutta itse käytän mielummin termiä rakentava palaute, jonka tavoitteena on rakentavalla ja muita kunnioittavala tavalla tuoda esiin epäkohtia tai ongelmia.
No, tässä tämä vinkki hieman lyhennettynä: Ilmainen shakkiohjelma avuksi analyyseihin. Numero 5) Scid - pystyy käsittelemään tietokantoja, esim stockfish moottorina analyyseihin, ym ym. Fritzin tapainen, mutta ilmainen! https://windowsreport.com/software-analyze-chess-games/
suora linkki lataukseen: https://sourceforge.net/projects/scid/
Täältä kaikki suomi-pelit analyysiin: http://shakki.net/pelaaminen/peli/ voi hakea nimellä, niin saa vastustajan kaikki pelit, jotka tallennettu.

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 24 Tammi 2019 06:27
Kirjoittaja sauli.tiitta
No kun vastausta kaipasit niin kerron että.en olisi osannut auttaa en sitten mitenkään. Hyvä että joku viisaampi Foorumia kenties ei käyttävä osasi vastata.

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 24 Tammi 2019 14:40
Kirjoittaja Petri Pitkänen
Rikkimenneiden ZIP tiedostojen kanssa ei monestikkaan ole mitään tehtävissä, sitä on vaikea keskutelupalstan välityksellä ohjeistaa. Vaihtoehtoa en olis osannut suositella kun oletin että kaipaat jotains chess masterin tyylistä. SCID + stockfish ei tarjoa kovin suurta osaa ominaisuuksista joita chess masterista löytyy. Mutta riiträvän hyvä tietokantaohjelma. Käytettävyys ei ole mitenkään erikoisen hyvä.

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 24 Tammi 2019 19:18
Kirjoittaja Mika Lako
Minulla on se käsitys - sekä muistaakseni omakohtainen kokemus, että Chessmaster oli aika hankala ohjelma.

Itse olen viimeksi ostanut Chessbasen Komodo 10, joka oli alennuksessa, koska uudempi versio oli ilmestynyt.

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 28 Tammi 2019 13:02
Kirjoittaja Arto Lindholm
Suosittelen ilmaista chessbase reader ja uci-engine yhdistelmää. Tämän hetkinen chessbase reader on versiota 17 ja sen voi imuroida chessbasen sivustoilta. Laitat googeliin chessbase reader ja heti 1.rivi johtaa sinut oikealle sivulle. Asennuksen jälkeen voit hakea ilmaiset stockfish 10 ja/tai komodo 9 enginet. Ne ovat pakattuja, zip-fileitä, jotka sitten purat sopiviin hakemistoihin. Avaat asennetun chessbase readerin sekä yhden pelin (lauta nappuloineen ja siirtoineen), jolloin home-otsakkeen alta löydät create uci-engine -tekstin.

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 28 Tammi 2019 22:07
Kirjoittaja Mika Lako
Muistaakseni oma Komodo 10 maksoi kotiin kannettuna DVD-levynä 30 euroa, sisälsi kolme kuukautta peliaikaa Chessbasen serverillä sekä muita bonuksia.

Ilmaisia saa toki viritellä, jos on taitoa.

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 29 Tammi 2019 11:57
Kirjoittaja Arto Lindholm
Ilmaisten enginien asentaminen ei ole salatiedettä. Edellisessä viestissäni ohjeeseen meni muutama rivi. Toki asentamista ei kannata tehdä, jos ei viitsi edes kokeilla. Eihän kirjojakaan kannata lainata, jos ei tiedä mistä kirjasto löytyy ja miten lainaus tapahtuu.

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 04 Helmi 2019 14:45
Kirjoittaja Arto Lindholm
Tässä linkissä löytyy ohje ilmaisen uci enginen ja ilmaisen graafisen käyttöliittymän asentamisesta. Engine on Houdini 1.5 ja GUI on Arena 3. Viimeisin Arena versio taitaa olla 3.5.1.

https://www.expert-chess-strategies.com ... ngine.html

Re: Shakkiohjelmista

Lähetetty: 04 Helmi 2019 17:31
Kirjoittaja Jari Järvenpää
...ks. seuraava kommentti.