Sivu 1/1

Paras suomalainen peli vuonna 2018

Lähetetty: 23 Joulu 2018 13:52
Kirjoittaja Simo Torkkola
Yhdyn Kullervon toiveeseen, että ehdotuksia parhaasta pelistä tulisi,eikä niinkään loputonta keskustelua parhaan pelin kriteereistä. Pelit voi olla sanattomina lauluina. Ja jos ei joulun seudussa ehdi niin sitten sen jälkeen; pelejä olisi mukava katsoa.

Re: Paras suomalainen peli vuonna 2018

Lähetetty: 29 Joulu 2018 08:57
Kirjoittaja Jari Järvenpää
Mielenkiintoinen peli oli tuo Norrin ja Keinäsen välinenja kiva, kun tällaista analyysiä välillä on. Kannatan toki keskustelua ja näkemysten esittelyä ja siksi vastaankin. Yks ongelma voi olla se, että on tajuton määrä pelejä pelattuina tänä vuona Suomessa ja on vaikeata mitenkään reilusti valita mitä katsoo, jotta löytyisi se vuoden kaunein peli. En nyt halua korostaa mitään keskustelun rönsyilyä, joten ehdotan yhtä peliä. Satunnaisesti tänä aamuna katsoin muutaman pelin.

Agopov - Sipilä 13.6. näyttää olevan mielenkiintoinen peli tällä erää. Ehkä mun pitäisi käydä edes kymmeniä pelejä läpi, jotta osaisin sanoa, että miellyttääkö joku peli enemmän. Mut tämä kelvatkoon tällä erää. Hieman samantyyppistä ideaa hain, kun Kullervo tuossa: asemallista pelin hallintaa ja johdonmukaista pelivientiä. Tiedän toki, että häviäjän kannalta usein voi olla eri näkökulma, esim. se että "peli oli mun tämän vuoden huonoin.". Mutta en nyt halua tarkastella virheiden määrää ja sen mukaan päättää mikä on kaunein peli. Tässä siis tällainen pikavalinta.

Re: Paras suomalainen peli vuonna 2018

Lähetetty: 29 Joulu 2018 21:29
Kirjoittaja Jussi Salminen
Kullervo Joentakanen kirjoitti:
28 Joulu 2018 23:44
Hiljaista on ollut.

Johtopäätös: Suomessa shakki ei kiinnosta edes shakinpelaajia.
On aika lailla mutkat suoriksi laittava päätelmä, että kiinnostus shakkiin olisi mitattavissa aktiivisuutena yhdessä tietyssä keskusteluketjussa. Tällaiset pitäisi ottaa puheeksi etu-, ei jälkikäteen, eli parempi otsikko tälle olisi Paras suomalainen peli vuonna 2019 - tämä siis oletuksella, että suomalaiset pelaavat shakkia myös ensi vuonna huolimatta ilmeisestä ja todistetusta kiinnostuksen puutteesta.