EM-turnaus Skopjessa 18.-30.3. 2019 suunnitelmana

Shakki Suomessa ja maailmalla
Jari Järvenpää
Viestit: 751
Liittynyt: 08 Loka 2010 11:45
Paikkakunta: Tampere
Seura: TuTS

EM-turnaus Skopjessa 18.-30.3. 2019 suunnitelmana

Lukematon viesti Kirjoittaja Jari Järvenpää » 23 Joulu 2018 07:57

Moi!

Nyt olisi oiva tilaisuus ottaa osaa EM-turnaukseen, kun liigan päätösviikonloppukin siirrettiin huhtikuulle. Tiedustelin Euroopan Mestaruusturnauksen tietoja ja ne tulee Fiden sivuille lähipäivinä. Paikka on Makedonian Skopje ja ajankohta on otsikkoon laittamani. Kierroksia on 11.

Tänä vuonna näköjään rekisteröintimaksu oli 100 euroa ja sen lisäksi ECU-maksu 130 euroa (tittelipelaajille 65 euroa: NFM- ja FM-titteleistä alkaen) - ehkäpä ne pysyvät saman suuruisena myös vuoden 2019 maaliskuussa. Skopje on viihtyisä kaupunki: se tuli minulle tutuksi vuonna 2015, kun pelasin seurajoukkueiden Cup-turnauksen. Matkustaminen, majoittuminen ja ruoka ovat edullisia. Tällä hetkellä tarkoitukseni on pelata siellä, jos vain kaikki järjestelyt suurin pirtein menee odotusten mukaisesti. Lähden turistina reissuun päiviä ennen turnausta ja shakkituristina puolestaan pelailemaan vahvaa turnausta, joka muuten on avoin kaikille. Otan turnauksen mukavana kokemuksena, vaikka pyrinkin maksimoimaan tulokseni. Tarkoitus ei suinkaan ole ottaa osaa mitalikamppailuun, vaan ainoastaan aika ajoin laittaa suurmestaria pataan ja kunnolla :D

Laadukasta hotellimajoitusta löytyy hyvin kaupungista, mutta myös säästöbudjetti toiminee: hostellimajoitusta löytyy alta 20 euron, jopa alle 10 euroa. Säästäminen on tietenkin suhteellista, jos turnausmaksut ovat 200 euron paikkeilla :roll: Joku viisaampi voi kertoa, voiko majoittua minne haluaa, turnausjärjestäjän ja hotellien yhteissopimuksen vastaisesti vai pakotetaanko pelaajat turnauskutsun majoituksiin tavalla tai toisella? En tiedä onko itselläni halua maksaa majoituksesta edes 30 euroa yöltä, kun turnaus kestää näin kauan.

Lennot löytyvät tällä hetkellä halvimmillaan 170-180 eurolla menopaluuna, jos käyttää hakukoneita. Vähintään yksi koneen vaihto mukana, mutta osa edullisista matkoista on kuitenkin mukavahkoja 5-8 tunnin matkoja eikä sentään 20-30 tunnin tuskastuttavia matkoja yön yli. Pyrin ostamaan lentoliput noin viikon päästä.

Tutustuin erilliseen turistimatkailuun ja Rantapallo.fi:ssä suositellaan Makedonian Skopjen lisäksi myös Ohridia ja Matka-kanjonia muun muassa kauniiden maisemien vuoksi.

Matkaseura kelpaa ja ottakaahan yhteyttä jarvenpaa.jari.k(at)student.uta.fi tai Facebookin kautta, jos löytyy intoa lähteä. Pyrin päivittämään tietoja turnauksesta, kun Fiden kalenteriin niitä lisätään.

Jari Järvenpää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 54 vierailijaa