JSM pelien riittävät puitteet

Shakki Suomessa ja maailmalla
Avatar
sauli.tiitta
Viestit: 800
Liittynyt: 10 Heinä 2010 11:35
Paikkakunta: Espoo
Seura: MatSK
Viesti:

JSM pelien riittävät puitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja sauli.tiitta » 15 Marras 2018 21:56

JSM pelejä pidetään monissa paikoissa ympäri Suomea, hyvä niin! Kun paikkoja on monenlaisia niin siten myös pelien puitteet ovat monenlaiset. SSL:n Shakkiareena on yksi vertailukohta, se on oma tila shakille varattuna joskin viereinen Bridgeareena tekee välillä ylimääräistä ääntä - viimeeksi sunnuntaina sain kuulla seinän takaa kun bridgetapahtuman osallistujilta kaivattiin käteistä rahaa oman pelin aikana. Tämä ei nyt sinänsä häirinnyt kovasti.
Moni muistaa Shakkikodin tilat kun shakin SM-kisan aikana raikui viereisen ravintolan karaokesta "aikuinen nainen" tai "hopeinen kuu" tai muita ikivihreitä.

Mitkä ovat riittävät (asialliset) tilat JSM pelien pelaamiselle? Etenkin kiinnostaisi tietää kuinka meluisissa tiloissa pelejä voi pelejä pelata? Voiko shakinpelaaja vaatia että pelit pelataan joko täysin meluttomissa tiloissa tai että mahdollinen melu olisi ohimenevää eikä pysyvä olotila?
Toinen mistä kiinnostaisi kuulla ajatuksia on mikä on riittävä valaistus shakkipelille.

Itse ajattelen että pelejä ei pitäisi joutua pelaamaan tiloissa joissa on toistuvaa meteliä, tilapäinen melu on sitten toki asia erikseen.

Voisiko olla kirjoitettuna ylös JSM joukkueille ohjeistus jotka heidän pitää ottaa huomioon kotiotteluita suunnitellessaan?


Terv. Sauli Tiitta
MatSKin puheenjohtaja

Simo Torkkola
Viestit: 94
Liittynyt: 28 Heinä 2010 19:56
Paikkakunta: Hämeenlinna
Seura: HämSK

Re: JSM pelien riittävät puitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Simo Torkkola » 18 Marras 2018 09:18

Puitteet JSM-peleihin ja ylipäätään kilpapelaamiseen pitää luonnollisesti olla riittävän hyvät, mutta ehkä siihen ei ohjeistusta tarvita? Luulisi pelipaikan järjestävän seuran katsovan etukäteen,onko puitteet kohdallaan, jos esim. pelataan paikassa, jossa ei ennen ole pelattu. Syyskuussa olimme Mikkelissä ravintola Huvikummun kabinetissa pelaamassa, pelit alkoi normaalisti klo 12.00 ja kesti pitkälle iltapäivään ja kun alkoi hämärtää, havahduttiin, että valaistus ei ole riittävä, kun yksi valaisin ei toiminut,lamppu oli palanut. Onneksi oli talon henkilökuntaa paikalla, joka taloustikkaiden avulla pystyi vaihtamaan uuden lampun ja vaihdosta ei tullut häiriötä.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa